lauantai 2. huhtikuuta 2016

LEFFAT JA SARJAT –VIIKKOKATSAUS

Tällä kertaa en viettänyt hirveästi aikaa elokuvien ja sarjojen parissa. Onneksi sitä kompensoi leffateatterissa käynti, jossa kävimme keskiviikkona katsomassa 10 Cloverfield Lane. Myös maaliskuu on ohitse, ja taas on aika tutkia, miten monta leffaa tuli nähtyä. Katsoin kaiken kaikkiaan 12 leffaa!

Maaliskuun aikoina nähdyistä leffoista eniten pidin juurikin tuosta 10 Cloverfield Lane-leffasta, mutta myös Se toinen nainen ja Tapahtui Vegasissa -leffat jäivät positiivisesti mieleeni. Täytyy myös nostaa hattua näyttelijätär Cameron Diazille. En ole koskaan noteeranut suuremmin hänen leffojaan, mutta nyt näiden leffojen myötä ja viimeistään hänen kommenttinsa ikääntymiseen liittyen sai minut hänen pauloihinsa.

Cameron Diaz tuli nimittäin hiljattain julkisuuteen julkaisemansa Longevity Book -kirjan myötä, joka kertoo ikääntymisestä. Kuvassa hän esiintyi täysin meikittä, ryppyineen ja juonteineen. Olin täysin myyty. Minä olen aina ajatellut, että vanheta voi luonnollisesti ja arvokkaasti, eikä siihen tarvita kauneuskirurgiaa. Cameron Diazin sanoin: "Ikääntyminen ei ole vanhenemista, se on elämistä."
 
Elokuvat
Blade runner (sci-fi, v.1982)
Vuosi 2019. Tiedemiehet valmistavat keinotekoisia ihmisiä, joita kutsutaan jäljennöksiksi. Ne ovat tunteettomia, voimakkaampia ja älykkäämpiä. Neljä niistä karkaa ja heidän peräänsä on laitettava blade runner. 

Blade runner –elokuvan maailma on mielenkiintoinen ottaen huomioon, milloin leffa on tehty. Se on todella futuristinen, oman aikansa mestariteos. Itse elokuvan juoni ei kovin ihmeellinen ole, mutta saa siitä huolimatta miettimään. Ihan hyvä leffa, joskin se on kovin hidastempoinen, kuten 80-luvulla tehdyt leffat yleensäkin ovat.
***
Kuva on lainattu netistä.
10 Cloverfield Lane (trilleri, kauhu, sci-fi, mysteeri, v.2016)
Michelle lähtee ajamaan autollaan, mutta joutuu onnettomuuteen menettäen tajuntansa. Hän herää ja huomaa olevansa bunkkerissa kahden miehen kanssa, jotka kertovat ulkopuolisen maailman joutuneen kemiallisen hyökkäyksen kohteeksi. 

Minä pidin tästä leffasta, vaikka toki oli joitakin juonellisia kohtia, joista taasen en pitänyt. Mutta yleisesti ottaen elokuva on hyvä. Etenkin Howardia näyttelevä John Goodman oli aivan mieletön! Suosittelen kyllä tätä elokuvaa!
***½
Kuva on lainattu netistä.
Sarjat
Sarjapuolella seurasin tuttuja sarjoja, eli The last man on earth, The walking dead ja X-files. Ja siihenpä miun sarjat rajoittuvatkin tällä viikolla. Todella vähän tuli siis seurattua mitään. Välillä siis näin. 

Last man on earth –sarjan toinen kausi on tulossa päätökseensä (kuten myös The walking dead). Täytyy sanoa, että itse olen tykännyt tosi paljon, vaikka muutamia ärsyttäviä juttuja siinä toki on. Pidän sarjan komediallisesta otteesta. On myös virkistävää, että yksi jakso on vain 20 minuuttia pitkä. 

Sarjahan kertoo miehestä, joka on viimeinen mies maan päällä. Virus on vienyt kaikki muut ihmiset mennessään. Ja sitten selviääkin, ettei hän olekaan yksin… 
Kuvat on lainattu netistä.
 Millainen elokuva -/ sarjaviikko teillä on ollut?
post signature

4 kommenttia:

 1. Leffaviikko päättyi eilen ärsyttävästi, kun tv-kanavat päättivät lätkäistä 4 hyvää leffaa yhtaikaa eri kanavilta... Valkkasin Rush Hour / 48 tuntia / Sinulle on postia / Valehtelija valehtelija - kombosta viimosen, koska Jim Carrey on vaan niin hauska! Muuten viikon aikana ehdin tuijotella Päiväni murmelina, Hamekyttä ja Pretty Woman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oisin noista leffoista eniten miettinyt Sinulle on postia ja Valehtelija valehtelija välillä ja ehkä oisin kans loppu viimen valkannu saman leffan kuin sie! :D Jim Carrey teki aikoinaan ihan hyviä leffoja, joista omat suosikkini on Ace Ventura-leffat. Mut en tosiaan ole nähnyt tuota leffaa, täytyypá laittaa korvan taa. :) Hih, noi muut leffat on tuttuja, paitsi Päiväni murmelina. :P Pretty woman oli kyllä hyvä! :)

   Poista
 2. Rakastan tätä sarjaviikkoa, sillä ei ole monia joiden kanssa voin jakaa innostuksen samaan genreen. Blade Runner aah, ostin aikoinaan jopa CD:n, sillä musiikki on aivan huikea. Kiitos tuosta toisesta leffavinkistä ja Walking Dead, voi että miten jännä taas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiitos tosi paljon ihanasta kommentistasi! :) Täällä on hyvä vinkata hyvistä sarjoista ja elokuvista puolin ja toisin. :) Hih, mie oon kyl yrittänyt laajentaa ja nähdä muunkinlaisia leffoja kun vaan kauhua ja sci-fiä. :D Juu toi 10 Cloverfield Lane on hyvä. Meille sitä suositteli yks kaveri ja sillä mentiin leffaan. Mies ei jostain syystä tykännyt leffasta niin kuin minä.. :D Vaikka normaalisti hänkin tykkää tän tyyppisistä leffoista. Hmm. :P :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)