sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISRETKELLÄ

Toissapäivänä vietimme pääsiäistä retkeillen luonnon helmassa. Halusimme tehdä jotain erilaista. Koska Espanjassa pääsiäisen aikaan juhlahumua riittää, arvelimme suunnistaa keskelle-ei -mitään kivojen retkeilyreittien äärelle.

Mukaan retkelle lähti ystäväpariskunta ja heidän kaksi hellyttävää koiraa. Koiraparat oli joskus hylätty, mutta he pelastivat ne antaen niille uuden kodin. Kaiken lisäksi ranskanbulldogin silmä piti operoida ja jalassakin oli ollut jotain vaivaa. Kovista kokemuksistaan huolimatta molemmat ovat todella hyväkäytöksisiä ja reippaita sekä terveitä. Pepe on tuo karvaisempi tapaus. Ranskanbulldoggi on puolestaan Camilla nimeltään.
Camilla matkalla.
Pepe.
Pepe maastoutuu maisemaan.
Abiego
Abiego
Abiego
Abiego

Abiego
Abiego –pieni kylä Aragoniassa
Menimme Huescan suuntaan, pieneen kylään nimeltä Abiego, joka osui reittimme varrelle. Sattumalta bongasimme dinosauruksen jälkiä, jonne viittilöi kyltti. Teimme täyskäännöksen autolla ja menimme tutkimaan lähemmin. 

Odotin tietenkin jättiläismäisen isoja jälkiä lapsenomaisella innolla. Tiedättehän, kun kerta dinosauruksista puhutaan, niin niittenhän on pakko olla isot. Vai mitä? Totuus ei voinut olla kauempana kuvitelmistani. Jäljet osoittautuivatkin minun oman käden kokoisiksi. Noh, ainakin nyt voin sanoa nähneeni dinosauruksen jäljet!
Reitistä poikkeaminen ja dinosaurusten jälkien bongailu kannatti. Kävelylenkki dinosaurusten jälkien äärelle ei vie aikaa muutamaa minuuttia enempää ja samalla saimme ihastella todella upeita maisemia. Sellaisia, joita lapsena olin vain piirrellyt. Kukapa ei lapsena ollessaan olisi piirtänyt lumihuippuisia vuoria? 

Koiratkin olivat onnesta soikeana... 
Juuri, kun olimme hyppäämässä takaisin autoon, näimme perinteisen pääsiäiskulkueen. Rumpujen pärinä kaikui taustalla ja kulkue eteni verkkaisesti. Jeesus keikkui ristillä. Kulkue on aina niin pysäyttävä näky. Se ei vain näy, vaan myös kuuluu. 

Kulkueessa on tunnelmaa. Sellaista pääsiäistunnelmaa. Mitäpä olisi pääsiäinen ilman sitä? Vaikka tällä kertaa kulkueiden ihastelu ei ollut kuulunut suunnitelmiimme. 

Rodellar –vuorien ja jokien ympäröimä oasis
Kulkueen mentyä ohi, pääsimme jatkamaan matkaamme. Tulimme paikkaan nimeltä Rodellar, joka on kirjaimellisesti upeiden maisemien keskellä. Sieltä alkoi mielenkiintoinen kävelyreitti, josta kertovat seuraavat kuvat.
Vastaan tuli tie, joka tuntui olevan suoraan veden päällä. 
Kivipolku vedessä. En lähtenyt ylittämään ja testailemaan. ;)
Tässä kohdin oli pakko mennä yli, eikä pelkkä hyppy olisi riittänyt. Piti taiteilla itsensä toiselle puolelle noiden kivien avulla. 
Tästä piti päästä yli. Onneksi oli kivet.
Retkeily hyvässä seurassa ja koirakamujen kanssa oli hauskaa. 

Ennen kuin lähdimme kotimatkalle, päätimme koukata vielä yhdessä Espanjan kauneimmassa kylässä. 

Alquézar –kaunis kylä Aragoniassa
Alquézar erottuu edukseen jo kaukaa. Ensinnäkin maisemat ovat jälleen kerran silmiä hivelevän kauniita. Kylässä on asukkaita vain 300, mutta nyt pääsiäisen aikaan siellä oli täysi hulina päällä. Emme todellakaan olleet kylän ainoat turistit.

Eikä ihme, sillä kylä on kaunis. Se on täynnä pieniä katuja ja sitä on restauroitu -ehkä jopa liikaa. Siellä on myös nähtävyyksiä. Tällä erää tyydyimme vain pieneen kävelylenkkiin ja kahvilassa käyntiin ennen kuin lähdimme kotimatkalle.

post signature

6 kommenttia:

 1. Kiva, erilainen tapa viettää pääsiäispyhiä. Aika makea juttu tuo dinosauruksen jäljet! Ja tuo viimeinen kylä on kiva, kun rakennukset on hiekan värisiä ja siten "maastoutuvat" kauniisti maisemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Lähteä vähän tuulettumaan muille maille. :) Eikös olekin?! :) Jotenkin käsittämätöntä, mut tosiaan se koko yllätti... :'D Joo, toi Alquézar oli just se kylä, jossa oisin halunnu käyä viime syksynä matkalla Andorrasta Zaragozaan, mut silloin ei millään jaksanu enää poiketa. Ja hyvä niin, nimittäin nyt sille tuli mahdollisuus. Todellakin käymisen arvoinen kylä, niin kuin kuvistakin näkyy. :) Oi, enpä tullukaan ajatelleeksi tuota "maastoutumista", mut oot kyllä oikeessa. Sopii niin paljon paremmin maisemaan kuin jos ne olis vaikka valkoiset. :D

   Poista
 2. Voi mä en ehkä kestä. Toi Camilla on niin suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin?! :) Aika hulvattomia ilmeitä, mutta silminnähden NIIN onnellinen koira. Miten joku on voinukkin hylätä Camillan joskus? Onneks löysi hyvän kodin. :) Kaiken lisäks sillä on tosi kiva luonne, se on kuin vauva. ;)

   Poista
 3. Oi miten tunnelmallisen näköinen kylä! :) Dinosauruksen jäljet kuulostavat kyllä jänniltä vaikkeivat tosiaan kovin isoilta näytä, pitääpä pistää paikka mieleen jos joskus noille kulmille satun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alquézar on todella todella kaunis kylä! :) Hih, no niinpä, miustaki kuulosti niin jännittävältä. :) Aragonia onkin sellainen seutu, jonne harvemmin suomalaiset suuntaa Espanjassa, vaikka täälläkin riittäisi tutkittavaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)