sunnuntai 17. helmikuuta 2019

UUDET HIUKSENI

Minun hiustarinoista saisi kokonaisen kirjan. Olen elämäni aikana käynyt kampaajalla Suomessa, Virossa, Ranskassa ja tietenkin Espanjassa. 

Noista ylivoimaisesti paras kampaajakokemukseni on Ranskasta, kun olin Au Pairina Pariisissa. Menin kampaajalle lähes kielitaidottomana. Kommunikointi tapahtui kuvaa näyttämällä ja eräs ystävällinen asiakas auttoi tulkkauksessa. 

En vieläkään tiedä, mitä hiuksilleni tuolloin tarkalleen ottaen tehtiin. Minulla ei ole koskaan ollut niin paksuja hiuksia kuin sen kerran jälkeen. Lisäksi minulle tehtiin sivuttainen otsatukka ensimmäistä kertaa. Olipa todella upea tukka väreineen, leikkauksineen ja raitoineen. Hintakin oli sen mukainen, mutta lopputulos oli ehdottomasti sen väärti.
Hiustyylini Ranskassa, v. 2006.

On minulla myös huonoja kokemuksia. Tässä pari vuotta sitten menin hiusmalliksi Espanjassa (virhe!) ja hyvä, etten hiuksiani menettänyt. Ensimmäinen ja viimeinen kerta. Olevinaan siinä piti olla hiusalan ammattilaisia eli oikeita parturi-kampaajia. Siksi uskalsin mennä. 

Hiukset vaalennettiin valkoisiksi ja tukka sai todella kovaa kyytiä, kun he pari tuntia sitä työstivät. Seuraavana päivänä havahduin, että päänahassani oli rakkuloita. Siitä alkoi aikamoinen hoitoruljanssi. Onneksi, onneksi selvisin siis säikähdyksellä ja hiukseni säästyivät.

Viimeistään tuon kokemuksen jälkeen olen ollut todella tarkka siitä, kenen käsiin uskallan hiukseni jättää. Toki olen aina hiuksistani ollut tarkka, mutta nyt olen vienyt tämän aivan uudelle tasolle.

Kun viime talvena tulin Teneriffalle ja oli aika mennä kampaajalle, tein pientä taustatutkimusta. Halusin löytää kaupungin tai mikseipä koko saaren parhaimman kampaajan. 

Ensiksi kysyin työkaveriltani suosituksia. Ehdotuksena tuli kaksi varteenotettavaa kampaamoa. Ensimmäinen oli jossain hotellissa, joten en siitä innostunut niin paljoa. Toiseen kampaamoon tutustuin netissä ja luin kommentteja. Sen lisäksi kävin vielä paikan päällä katsomassa, uskaltaako sinne mennä.

Vakuutuin sen verran, että varasin ajan. Ensimmäisen käynnin jälkeen olen palannut tuohon kampaamoon ja viime perjantaina tuli neljäs kerta! Olen tykännyt todella paljon, koska he työskentelevät laadukkaitten tuotteiden parissa ja hiukseni ovat olleet hyvässä kunnossa.

Viimeksi minulle tuli sanomista siitä kerrasta, kun olin mennyt omin päin sävyttämään hiukseni sinisiksi. Sitä oli hankala korjata, mutta lopulta kampaaja sai kuin saikin hiukseni kuosiin. Silloin minulle laitettiin raitoja, joista tykkäsin todella paljon.

Siitä innostuneena halusin nyt uudestaan raitoja. Yritän saada hiuksistani luonnollisemmat. Aion kasvattaa omaa väriä, jotta hiukseni tervehtyisivät pikku hiljaa kaikkien näiden käsittelyiden jälkeen. En ihan aivan halua omaan väriin palata, joten uskon vaaleiden raitojen olevan kiva kompromissiratkaisu.

Ei mikään tavallinen kampaamo
Tämä kampaamo ei ole siitä tavallisimmasta päästä, joten myös kokemus oli sen mukainen. Siellä nimittäin asustaa kissa. Tälläkin kertaa se tuli minun syliin kehräämään ja kyllä se minusta on kivaa. Vähän erikoisempi kampaamokäynti!

Kaikkien asiakkaiden mieleen kissa kampaamossa ei ole ollut kommenttien perusteella ja jotkut olivat olleet hyvin tuohtuneita asiasta. Toki ymmärrän. "Hygieniasyiden" takia kissa ei kampaamoon kuuluisi. Ehkäpä he vain olivat kateellisia kissan huomiosta. ;) Se, kun kuulemma valikoi huolellisesti, kenen luo menee. Ei se tule läheskään kaikkien sylkkyyn. 

Mutta minun syliin se hyppäsi heti, kun olin ehtinyt istahtaa. Eräs vanhempi miesasiakas naureskeli ja sanoi kissojen olevan älykkäitä ja etsivän kaltaistensa seuraa. Eihän siinä voinut kuin nyökytellä hymyillen. 
Los gatos me adoran. / Kissat jumaloivat minua. ;)
Kampaaja kertoi myös kissan tarinan eli miten se lopulta päätyi asumaan kampaamoon. Kyseinen kisuli on adoptoitu. Se löydettiin puusta ja he ottivat sen kotiinsa. Kotona oli toinenkin kissa, jonka kanssa se tuli hyvin toimeen kunnes se kuoli. Sen jälkeen tuli uusia kissoja taloon, mutta niiden kanssa tämä taas ei tullut toimeen ja ainoa ratkaisu oli muutto kampaamoon. 

Kampaamossa pyöri myös todella isokokoinen koira, joka välillä innostui haukahtelemaan. En ottanut siitä kuvaa, koska pitäähän minulla olla kerrottavaa seuraavallekin kerralle. Ihmeellistä kyllä, kissa ja koira tulivat hyvin juttuun keskenään. Ainakin todella eläinystävällinen paikka! Ei varmaan ihan Suomessa tulisi tällaista kampaamoreissua missään. Only in Spain. ;)
Mano de santo. ;)
Kampaaja Hollywood-tyyliin. 
Pääasia, että hiukset tehtiin hyvin ja ammattitaidolla. Tämä kampaamo sijaitsee Los Cristianosissa. Jotain kertoo jo sekin, kun minä menen Santa Cruzista Los Cristianosiin päästäkseni kampaajalle. Toki nuo reissut hyödynnän ja näen saaren eteläpäässä asuvia ystäviäni. 
Ei ehkä paras kuva takaapäin, mutta ei nyt ole toista. Hiukset ovat tasaiset myös takaa, jotenkin vain nyt en osannut laittaa niitä kuvaushetkellä hyvin. Laitan tämän kuvan kuitenkin selventämään väriä, eikä niinkään leikkausta. :)

Tällä kertaa jäin yhden ystävän luo yöksi perjantaina ja lauantaina palasin jo Santa Cruziin. Mukava viikonloppu kaikin puolin, mutta se olisikin jo toinen tarina...
Mikä on sinun erikoisin kampaamokäynti?
post signature

8 kommenttia:

  1. Oot niin kaunis ja minäkin haluan kampaamoon, jossa asustaa kissa. Ihanalta näyttää hiukset.

    Sydämellistä sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos, Tiia! <3 Oon kyllä tyytyväinen näihin hiuksiin! Hihihi, voin antaa kampaajan yhteystiedot. ;)

      Kiitos, samoin siullekin oikein ihanaa sunnuntai-päivää! :)

      Poista
  2. Hui, mä en menis kampaamoon missä on kissa... Kissat on pelottavia... Mut jos se koira suojelis mua, niin sit ehkä. ;)

    Ihanat nuo sun hiukset, kauniin monivivahteiset. Luonnollisen ja raikkaan näköiset. Tossa Ranska-kuvassa sä oot ihan yhden mun opiskelukaverin näköinen! Kaunis tuokin look!

    Mä en käynyt ikinä Kanarialla asuessani siellä kampaajalla. Eka kerta oli vuosi sitten, kun hiihtolomalla käly halusi lahjoittaa mulle hemmottelua ja vei ystävälleen, joka oli kampaaja. Hän laittoi mulle värin ja raitoja.

    Olen pitkään leikannut hiukseni itse (jopa kerrostaen) ja väritkin tuhertanut itse päähäni. Tätä tapahtuu ehkä kerta vuoteen. Nyt olen lukenut niin monta hiusjuttua blogeista ja facesta, että meni hermo ja päätin, että ehkä olis taas aika tehdä jotain. Tarkoituksena (toistaiseksi) leikkaus kerroksittain, väri ja vaaleita raitoja ombré/balayage-tyyliin. Saa nähdä mikä on lopputulos...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, sie oot ilmiselvästi koiraimmeinen. :) Kiitti, oon itsekin nyt tosi tyytyväiinen hiuksiin ja varmasti ajan kanssa niistä tulee kivemmat, kun tulee oma väri enempi esiin. Hauska sattuma, että oon opiskelukaverisi näköinen! :D Olen muuten nähnyt oman dobleni ja vielki harmittaa, kun en silloin uskaltanut sanoa sanakaan.

      Tuo on hyvä, jos itse saa hoidettua hiuksensa. Säästyy paljon rahaa. Mutta varmasti vaihtelu tekee hyvää! Kerro sit millaiset tuli! :)

      Poista
  3. Kauniit hiukset sait, ja kampaamokokemus näyttää hauskalta. :) Raidat ovat hyvä valinta luonnollisempaa ilmettä hakiessa. Hirveää, että päänahka oli rakkuloilla hiusmallina toimimisen jälkeen! Itse leikkautin tuoreen tyylini juuri Espanjassa, Gran Canarialla! (En mainostanut sitä erikseen, koska en välttämättä kirjoita matkasta mitään blogiin, vaikka se olikin ihana ja onnistunut.) Minulle oli tärkeää valita paikallinen kampaaja, niin moni kun tuntui olevan mm. ruotsalainen! :D Sinä joudut varmasti olemaan valinnoissasi tarkempi, koska haluat sekä värin että leikkauksen ja koska menneitä kokemuksia on niin paljon (itsehän en käy juuri ikinä kampaajalla, koska isäni normaalisti leikkaa hiukseni). Omiin tarpeisiini satunnaisesti valittu espanjalainen kampaaja onneksi riitti. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Nyt ekaa kertoja laitettiin raitoja tähän omanväriseen tukkaan. Miulla on kyllä ihan kiva tämä oma väri ainakin näiden raitojen kanssa, joten annan kasvaa. Joo, sanos muuta, hirveä kokemus... Ohhoh, olet siis ollut melkein hoodeilla! :) Kiva, ku kävit ja sait mieluisan tukan. :) Tuossa kyllä säästää rahaa, jos joku voi leikata hiukset. :)

      Poista
  4. Onpa ihanan näköiset hiukset! Olen aina kadehtinut blondeja, se kun on niin huomiota herättävä ja harvinainen väri maailmalla. Toisaalta, omia kasvojani kehystämään blondit kutrit eivät sopisi, joten tyydyn vain ihailemaan muiden kauniita vaaleita hiuksia. :)

    Mielenkiintoinen tuo kissa, eipä taitaisi Suomessa onnistua!
    Naurahdin hiukan ääneen tuossa yhden kappaleen alussa, joka alkoi "Pääasia, että..." Hiustenlaittohan on nimenomaan pää-asia, nääs. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos paljon, Heidi! Vaikka en minä Suomen mittakaavassa olekaan blondi, vaan "rubia de bote". Mutta raitojen kanssa tää miun maantienharmaa näyttää jopa kivalta ja paljon luonnollisemmalta. Luonnollisuutta nyt yritän tavoitella. :)

      Joo, toi kissa oli huippuli! Piristi päivää, kun se siinä kehräsi ja välillä jopa intoutui nuolaisemaan kädestä. Eipä tosiaan ehkä olisi mahdollista Suomessa. Nyt muuten tuli mieleen, että Suomessa on muuten ainakin kissakahvila olemassa. Siellä on kissoja, joita asiakkaat saavat rapsutella. :)

      Hihihi, mie tykkään leikitellä sanoilla ja joskus teksti on niin lennokasta, että tuollaisia tulee tekstiin puolivahingossa. Huomasin sen kyllä kirjoitusvaiheessa, mutta annoin olla. :D Kiva, jos se hymyilemään! :) Kiitos ihanasta kommentistasi ja kiva oli kuulla siusta pitkästä aikaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)