perjantai 10. elokuuta 2012

HEDELMIÄ JOKA PÄIVÄ

Espanjassa suositellaan syömään jopa viisi hedelmää päivässä. Se on aika paljon ja en itse, eikä varmaan kovin moni muukaan suomalainen yllä siihen. Sain kuitenkin idean… Tekemällä itse oman hedelmämehun, jonka saa kulautettua nopsaan ja näin päivän vitamiinipaukku on saatu. Hedelmämehut ovat muutenkin ihanan raikkaita ja voi tehdä niistä juuri oman makunsa mukaisia. Jotkut teistä varmaan muistaa, että olen aikaisemminkin höpöttänyt mehuista. Kerroin yhdessä postauksessani Frutolandian ihanista mehuista.

Yritän nyt tehdä enemmän mehuja ja postaan tänne sitä mukaan, kun erilaisia variaatioita syntyy. Tässä siis ensimmäinen hedelmämehuni, tai oikeastaan olen jo tehnyt näitä useamman kerran ja todennut sen verran hyväksi, ettei ole tullut vaihdettua reseptiä. Tämän mehun ainekset ovat siis samat kuin Frutolandian, paitsi olen itse etsinyt kokeilemalla sopivat mittasuhteet kuinka paljon mitäkin ja tämä on ihan jees. Tästä tulee useampi annos, joten hyvä jakaa muiden vaikkapa perheen kesken.

Erilaisia variaatioita on joka tapauksessa tulossa, ostin nimittäin jo sellaisia hedelmiä kuin nektariineja ja greippejä. Lisäksi ajattelin ostaa myös veriappelsiineja ja katsotaan, mitä kivaa saan aikaiseksi. 
Hedelmämehun resepti (2-4 annosta)

Ainekset:
1 persikka
½-1 banaani
8-10 mansikkaa
2 appelsiinia
loraus maitoa
(1-2 tl sokeria)

1. Kuori persikka, pilko.
2. Kuori baani, viipaloi.
3. Puhdista mansikat, irrota kanta ja pilko paloiksi.
4. Halkaise appelsiinit ja purista appelsiinien mehu.
5. Survo persikka, banaani, mansikat sauvasekoittimella.
6. Lisää appelsiinimehu ja maito ja halutessasi sokeria. Sekoita minuutti pari ja mehu on valmis. Laita jääkaappiin ja juo, kun ovat kylmiä.

Maku on raikas, mansikkainen ja väri hennon vaaleanpunainen. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)