sunnuntai 19. elokuuta 2012

PARAS HEDELMÄMEHU

Olen nyt kokeillut lisää erilaisia hedelmämehuja ja nyt tuli niin makoisa mehu, etten malta olla laittamatta tänne. Tämä mehu on se kaikista paras ja onnistunein, mitä viime päivinä olen tehnyt. Mehusta tuli paljon täyteläisempi ja paremman makuinen. Erona aikaisempiin mehuihin on, että tähän laitoin lisäksi myös nektariinia ja juuri se taisi tuoda mukanaan täyteläisen säväyksen. 

Yksi päivä kokeilin mehua kera greipin ja toisena kera veriappelsiinin. Mausta tuli ihan hyvät, mutta vielä etsin niitä parhaimpia makuyhdistelmiä, joissa greipin ja veriappelsiinien ominaisuudet pääsisi paremmin oikeuksiinsa. Toimisivatkohan paremmn yhdessä veriappelsiini ja greippi? Hmm... täytyy kokeilla! :)
Hedelmämehun resepti (2-4 annosta)

Ainekset:
1 persikka
1 nektariini
1 banaani
n. 15 mansikkaa
2 appelsiinia
loraus maitoa
(1-2 tl sokeria)

1. Kuori persikka ja nektariini, pilko.
2. Kuori baani, viipaloi.
3. Puhdista mansikat, irrota kanta ja pilko paloiksi.
4. Halkaise appelsiinit ja purista appelsiinien mehu.
5. Survo persikka, nektariini, banaani, mansikat sauvasekoittimella.
6. Lisää appelsiinimehu ja maito ja halutessasi sokeria. Sekoita minuutti pari ja mehu on valmis. Laita jääkaappiin ja juo, kun ovat kylmiä.

Vinkki! Hedelmät on hyvä säilyttää jääkaapissa ennen mehun tekoa, niin siten saa viileitä hedelmiä ja mehustakin tulee astetta viileämpi. Myös jäitä voi laittaa mehuun halutessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)