sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

MATKAKUUMEESSA

Olen aina odottanut uusien paikkojen näkemistä. Niin kuin nytkin, odotan malttamattomana uuden kokemista, kauniita maisemia, upeita kaupunkimiljöitä, herkullisia ruokia, museoita ja nähtävyyksiä.

Haluaisin jo vain pakata kimpsuni ja kampsuni ja lähteä reissuun. Vaikka ihan vielä en voikaan lähteä, niin onneksi voin ainakin aloittaa tulevien matkojeni suunnittelun. Kaiken lisäksi se on oiva apukeino matkakuumeen lieventämiseen.

Matkojen suunnittelu on paitsi mahtavaa, myös antoisaa. Silloin tulee luettua maasta paljon tietoa, katseltua muiden matkakuvia ja vain haaveilla toivottomasti omasta tulevasta reissusta. 

Muistan, kun viime kesänä suunnittelin Teneriffan matkaani ensin pohdittuani, minne mennä. Oikeastaan olen nyt taas saman pulman edessä. Ihania kohteita olisi vaikka kuinka! Niistä pitäisi osata päättää. 

Tässä vaiheessa jyvät alkavakin erottua akanoista. ;) Mitä enemmän luen, sitä enemmän sieltä alkaa valikoitua niitä tiettyjä kohteita. Tosin… Mitään ei ole vielä lukkoon lyöty. Ajatukset voivat muuttua vielä monen monta kertaa tässä kevään aikana. Hassua, kun en vielä edes tiedä, milloin tarkalleen ottaen pääsemme matkalle. Lähden siis turvallisesti seurassa. Tällä hetkellä eniten kutkuttaisi kolme vaihtoehtoa…

Kroatia
Viime kesänä haaveilin Kroatiasta, jonne halusin matkustaa. Tuo haave sykkii edelleen vahvana. Kroatia sijaitsee Etelä-Euroopassa, Adrianmeren rannalla. Kroatiassa olisi vähän kaikkea; historiaa, kaupunkia, merta ja kauniita maisemia. Dalmatian rannikko vaikuttaa olevan pieni pala paratiisia. Mahdollisuus yhdistää kaupunki -ja rantaloma houkuttelevat. 

Kuva on lainattu täältä.
Venäjä
Venäjässä viehättää moni asia, mutta aivan erityisesti erilainen kulttuuri. Haluaisin valloittaa Karjalan, vierailla pienissä kylissä, nähdä Laatokka-järven, Petroskoin ja Pietarin. Olen kuullut, että matkustaminen Venäjälle on kuin matkustaisi ajassa taaksepäin. Vaikka koen Venäjän todella mielenkiintoiseksi, niin turvallisuus ja viisumikysymykset mietityttävät. 
Kuva on lainattu täältä.
Kuva on lainattu täältä.
Interrail
Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, olemme harkinneet interrailia, jonka siivellä pääsisi näkemään monta paikkaa yhdellä kertaa. Mielenkiintoisia paikkoja ja maita on kuitenkin niin monta, että valinnan vaikeus olisi epäilemättä suuri. Aikaakin on vain se noin 20 päivää. Interrail-vaihtoehdossa mietityttää myös se, jääkö aikaa kuhunkin paikkaan tutustumiseen. Vai onko se sellaista juosten kusemista? ;)

Me tosiaan olemme aina tykänneet tutustua kunnolla yhteen paikkaan kerrallaan, jopa nauttineet siitä. Pelkona on, että reilatessa tulee vain juostua paikasta toiseen tutustumalla kaikkeen vähän, mutta pintapuolisesti. Siinä ei sitten ehkä pystyisi rentoutumaankaan. Se puoli olisi myös äärettömän tärkeää, onhan kyseessä loma! Silloin pitäisi voida vain irrottautua arjesta, tutustua maahan ja nauttia seikkailusta. 

Epäilemättä interrail olisi kuin seikkailu. Ja Venäjän ohella se houkuttaa aivan erityisesti. Ehkä interrailkin on vain järjestelemiskysymys. Myös budjetissa on toinen pähkinä purtavaksi siitä paljonko tulisi varata rahaa interrailille.

Minne sitten matkustaisimme interraililla? Tässä vaiheessa ei vielä tietenkään ole reittejä eikä mitään tarkempia suunnitelmia -oikeastaan vain ajatus mahdollisista maista. Niistäkin pitäisi varmasti karsia rankalla kädellä, koska en voi ajatellakaan sitä kymmentä maata 20 päivässä. 

Mutta näin ajatusleikkinä, josta sitten alkanee erottua ne must-maat... Ensimmäisenä miulla on mielessä Ranska. Siellä haluaisin käydä eritoten Pariisissa, jossa olenkin asunut aikoinaan. Olisi ihana taas päästä sinne, muistella ja nähdä niitä paikkoja Pariisissa, jossa joskus tuli kuljettua paljonkin. Louvre... Siellä kävin sen kesän aikana uskollisesti joka sunnuntai. Enkä koskaan ehtinyt tutustua siihen kokonaan. Siitä voi päätellä jotain, miten valtavan iso entinen kuninkaallinen palatsi onkaan ollut ja on edelleen. 
Kuva on lainattu täältä.
Italia... Verona, Venetsia...
Kuva on lainattu täältä.
Sveitsi ja Itävalta... upeita maisemia.
Kuva on lainattu täältä.
Luxemburg
Kuva on lainattu täältä.
Saksa...
Kuva on lainattu täältä.
Vielä, kun osaisi päättää tulevat kohteet ja reitin...
 
Minne te menisitte interrail-matkalle?
post signature

11 kommenttia:

 1. Hauska postaus! Kyllä matkakuume vaivaa minuakin koko ajan. Euroopasta olisin kiinnostunut Skotlannista, Irlannista, pohjois- Ranskasta (ja molemmista rannikoista myös heh)...ja Tsekistä. Olishan noita vaikka kuinka pitkälle mielenkiintoisia paikkoja, mutta on kiva jos jossain aina joskus pääsee käymään.
  Tsemppiä valkkaamiseen ja suunnitteluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minuakin kiinnostaa tuo Skotlanti, mutta se pitänee jättää toiseen kertaa. Jos nyt tällä mahdollisella interrail-reissulla koluaisi noita muita maita ja mantuja. Olisi niin mielenkiintoista käydä vaikka missä, mutta valinnanvaikeus ja budjettikysymykset mietityttävät. Mutta eiköhän tämä tästä. :) Tsekissa kävin kerran siellä Prahassa, suosittelen erittäin lämpimästi! Ihana kaupunki ja edullinenkin! :)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Oikeen harmittaa, etten varannut talvilomaksi matkaa mihinkään, kun olisi kerrankin ollut aikaa! :( Parissa näistä sun mainitsemista on jo tullut käytyä, mutta nuo Sveitsin maisemat on niin upeita, että sinne haluisin kyllä seuraavaksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyi ihania kuvia ja mikäs siinä, kun on niin ihania kohteita! Omani on tuo Pariisista otettu kuva. :)Mutta miksi ihmeessä et varannut matkaa? :D Ajattele, olisit päässy jonnekin latailemaan akkuja ja samalla tutustunut uuteen paikkaan. :) Noooh, kerkiäähän sitä vielä. ;)

   Poista
 3. Mä mietin viikonloppunan tota Luxemburgia ensi kesäksi, ois hieman erikoinen matkakohde ja paljon kaunista kuvattavaa :) Kesällä on päästävä reissuun, kunhan suvivirsi on veisattu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma! :) Luxemburg olisi ei - niin - tavallinen - kohde. :) Oi vitsit, siulla on jo noin "lähellä" tuo kesäloma ja mahdollisuus matkaan. :) Miulla menee töissä kesä.

   Poista
 4. Kroatia on kyllä todellakin käymisen arvoinen maa! Upea luonto ja ihanat ihmiset jäivät päällimmäisenä mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi, kuulostaa ihan siltä, että siulla on omakohtaista kokemusta! :) Tämä kyllä taas rohkaisee miettimään Kroatiaa tulevana matkakohteenamme kaks kertaa. Voi, kun osaisi jo päättää! :D

   Poista
 5. Oli pakko kommentoida myös kun oli niin samantyyppisiä matkahaaveita kun omanikin. :) Iterrailaamista en ole ikinä kokeillut, mutta sen tiedän että millaista on kun ahtaa liian monta juttua viikon reissuun. Kävimme Pohjois-Italiassa tuossa kolmisen vuotta sitten avomieheni kanssa, ja se oli ensimmäinen reissu mitä itse suunnittelin alusta loppuun.

  Olimme pari yötä Milanossa, siitä jatkoimme Garja-järvelle ja siitä vielä Venetsiaan. Nuo välimatkat olivat niin pitkät ja aikaa vievät, että emme kerenneet olemaan kun pari päivää Milanossa ja Venetsiassa ja Gardalla vain yhden päivän. Se oli mielestäni aivan liian vähän. Kun pari päivää viikon reissusta meni junassa istumiseen, tuntui se aika turhalta. Siksi ehkä voisin kuvitella että itse en kuitenkaan nauttisi Interrailaamisesta ihan niin paljon kun voisi kuvitella.
  Me olimme ainakin ihan poikki tuon kyseisen "rentouttavan loman" jälkeen. Sen jälkeen onkin tullut ahdettua vain muutama kohde per loma. Vaikka toisaalta olisi kyllä myös kova hinku nähdä mahdollisimman paljon lyhyessa ajassa. Ja tietenkin se käy kätevästi samalla reissulla. Epäilen silti että siinäkin näkee vain pinta raapaisun kohteista, eikä ehkä jää kaikista niin positiivinen mielikuva kun mitä kunnon mittaisella lomalla jäisi.

  Käytiin myös Etelä-Saksassa pari vuotta sitten. Ihan mahtavia maisemia ja ystävällisiä ihmisiä. Suosittelen myös sinne reissaamista jos rakastaa jylhiä maisemia.

  Onnea päätökseen. Kroatiaan ilmeisesti päädyitte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ihanaa, kun kommentoit. :) Siis vau, toi Italian matka kuulostaa ihan huikealta! :) Joo, viikko on ehkä liian lyhyt aika nähdä monta kohdetta, mut toisaalta hankala vetää raja siihen mikä on liian monta. Uskon, et on ollu kaikesta huolimatta upea matka! :) Tästä sai itsellekin vinkkiä omaan reissuun ja uutta näkökulmaa. :) Kiitos! Juurikin olen tuota miettinyt, että tuleeko yritettyä haukata liian suuri pala. :D Joo, elikäs näillä näkymin menemme sinne Kroatiaan. Olisi huippua pyörähtää Budapestissa ennen sitä. Enää pitäisi ostaa ne liput ja hoitaa muut matkajärjestelyt kuntoon. Sen teemme kesäkuussa, kunhan nyt varmistuisi, milloin miulta tarkalleen ottaen loppuu työt, jotta voisin sit lähteä. Mut hauska, kun tässä postauksessa haaveilin Venäjän reissusta, niin nyt me sitten tosiaan ollaan sinnekin menossa kesäkuun puolessa välin! Tosin ei Karjalaa pidemmälle, mutta kuitenkin. :)

   Poista
 6. Oi, tuo Saksa kuulostaa tosi ihanalta myöskin. Kyllä jylhät maisemat olisivat mieleen. Juurikin maisemien takia, kulttuurin ja uusien paikkojen takia sitä tuleekin lähdettyä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)