maanantai 18. maaliskuuta 2013

TAKINKÄÄNTÖ MATKASUUNNITELMISSA

Ei hätää, vielä ollaan matkalle lähdössä! Ehdin tässä jo suunnittelemaan matkareitin noin pääpiirteittäin toteutettavaksi joskus ensi kesän lopulla.

Matkareitiksi ajattelin seuraavanlaista:
3 pvää Verona (Italia) --> 4 pvää Venetsia (Italia) --> 3 pvää Firenze (Italia) --> 3 pvää Lyon (Ranska) --> 4 pvää Geneve (Sveitsi) ->  4 pvää Paris (Ranska)

Interrail-kortti ei ole mikään halpa ja tuon reitin kanssa tuskailin sitä, että jos sen hankkii, niin tuleekohan siinä hyödynnettyä se ihan täysin? Reitin suunnittelun ideana on se, että voi etukäteen hoitaa käytännön asiat kuntoon, jolloin paikan päällä ei tarvitse sellaisia murehtia. Voi vaan mennä. Tiedän, että monet mieltävät interrailin sellaiseksi, että hypätään vain junaan ja mennään sinne minne mieli tekee.

Itse ajattelen, ettei ole olemassa ainoaa oikeaa tapaa interrailata. Paitsi se, että siinä matkustetaan junalla. Itse kuitenkin normaalisti tykkään vähän suunnittella, se on suurimmaksi osaksi hauskaa ja opettavaista. Kirjastosta voi lainata vino pinon matkakirjoja, joista imeä itseensä tietoa, ihastella kuvia ja muuten vain fiilistellä tulevaa matkaa. 

Mielestäni onnistuinkin suunnittelemaan kivan reitin, vaikka puntaroin sitä, onko järkevää hankkia interrail-korttia tällaiselle reitille vai pitäisikö sittenkin tehdä mahtipontisempi reitti ja viilettää pokkana mahdollisimman monen maan halki. Suunnitellessa interrailia, tuli vastaan myös sellainen pulma, että loppujen lopuksi aika on rajallinen…

Juuri, kun sain suunniteltua mielestäni kivan reitin, niin käykin ilmi, että uurastukseni menikin hukkaan. Matkakumppanini on jo käynyt yli puolessa valitsemistani kaupungeista! Toki minä tiesin, että hän oli käynyt Italian matkallaan Venetsiassa ja Ranskassa Pariisissa. Mutta että sen lisäksi Veronassakin ja Firenzessä, jotka olin sattumalta valinnut reitillemme. Siis ei voi olla totta! Hän kyllä sanoi, ettei haittaa, vaikka kävisi niissä toiseenkin kertaan… Mutta onhan tämä nyt mälsää, että kerrankin kun olisi mahdollisuus lähteä vähän pidemmälle reissulle, niin valitsen sellaisia paikkoja, joissa toinen on jo käynyt. Noh, onneksi asia tuli tässä vaiheessa ilmi ja esille! 
Kuva on lainattu täältä.
Ryhdyin tosissani miettimään, pitäisikö sittenkin mennä Budapestiin. Sinne olen kuitenkin haaveillut pääseväni jo iät ajat. Syystä että kaupunki vaikuttaa uskomattoman mielenkiintoiselta ja siellä on tarjolla paljon näkemistä ja kokemista. Puhumattakaan kylpyläkulttuurista, jonka ehdottomasti haluaisin siellä kokea -ja raahaan varmasti matkakumppaninikin sinne. ;) 

Uteliaisuuttani päätin tutkia, millaista hotellimajoitusta Budapestissa on tarjolla ja yllättäen tutun hotellisivuston kautta vastaan tuli mitä mielenkiintoisempi hotelli. Se oli aivan ihana sisustukseltaan, sellainen erilainen. Siellä on 1920-ja 30-luvun tunnelmaa, minkä lisäksi hotelli on hyvällä paikalla ja hinnaltaan todella edullinen. Olin niin innoissani hotellilöydöstäni, että soitin oitis matkakumppanilleni.

 Me taidetaan tehdä takinkääntö ja lähdetäänkin Budapestiin!        
Cotton House Hotel, Budapest. Kuvat on lainattu täältä, täältä ja täältä.
                                       
post signature

4 kommenttia:

 1. Kivoja vaihtoehtoja molemmat matkat. Mutta Budapest on kaupunki, jonne itsekin haluaisin matkustaa ja itselle lomailu on sitä ettei ole kiirettä ja toi interrail on siitä huono, että siinä majapaikka vaihtuu muutaman päivän välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Budapest on ihana! Ja näillä näkymin sinne siis ollaan menossa. Varaan heti lennot ja kaikki, kun varmistuu matka-ajankohta! :) Interrail olis kyl once-in-lifetime-kokemus, mut tiijätkö, ku mietin kans ihan samaa, ku siinä on se "kiire, kiire" ja sit toisaalta jos tekee tuollaisen pienemmän reittisuunnitelman niinkuin miulla aluksi oli, niin sit joutuu miettii sitäkin, että tuleeko otettua interrail-lipusta kaikki irti.

   Poista
 2. Mä en ole käynyt missään noista paikoista, mutta lähtisin silti itse mielummin sinne Budapestin suuntaan kuin Italiaan tai Ranskaan päin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana kuulla, että Budapest houkuttaa! :) Eikun vain omaa reissua suunnittelemaan kesäksi! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)