torstai 14. marraskuuta 2013

JOTAIN, JOTA ODOTTAA!

Monet puhuvat jo joulusta. Joulu onkin tullut kauppoihin täällä Espanjassa joulukalentereiden, koristuksien ja turroneiden (espanjalaiseen jouluperinteeseen kuuluva herkku) muodossa. Joulun odotus näkyy. Onneksi ei kuulu. Se olisi ehkä vähän liikaa, jos tässä vaiheessa raikaisi joululaulut ruokaostoksia tehdessä. ;)
 
Miun odotus ei koske likimainkaan joulua. Ainakaan vielä! Se koskee viikonloppumatkaa, jolle lähdemme tuota pikaa. Viime viikonloppuna olimme maaseudun rauhassa. Olimme pienessä espanjalaiskylässä, jossa juhlittiin festivaalia keskiaika-teemalla. Pienet, sokkeloiset kadut oli koristeltu ja väki oli pukeutunut keskiaikaisiin asuihin.

Tänä viikonloppuna kutsuvat tyystin toisenlaiset kuviot. Se on jotain, jota olen odottanut pienen ikuisuuden. Vaikka viime päivät ovat olleet aikamoista hullunmyllyä ja hässäkkää (hyvällä tavalla), niin tämä juttu on ollut mielessä koko ajan. Matka rannikkolle! PortAventura –here we come! PortAventura on kuulemma erityisesti tähän aikaan vuodesta näkemisen ja kokemisen arvoinen käyntikohde.  Siellä nimittäin vietetään Halloweenia, vähän pidemmän kaavan mukaisesti. 
Viime vuoden Halloween -tunnelmaa!
Ensimmäisen kerran tästä puhuttiin jo neljä vuotta sitten. Siitä asti olemme aina joka vuosi huokailleet PortAventuran perään ja haaveilleet Halloweenista kyseisessä puistossa. Tänä vuonna tartuimme härkää sarvista. Jokin aika sitten näimme matkatoimiston ikkunassa tarjouksen eräänä ohikiitävänä hetkenä. Palasin myöhemmin kyseiseen matkatoimistoon. Mielessämme oli eräs tietty viikonloppu, mutta harmillisesti tarjous ei koskenut sitä. Matkatoimiston täti tarjosi toista hotellivaihtoehtoa Saloussa, mutta tietenkään se ei ollut niin hyvä kuin se tarjouksen ja taisi olla kalliimpikin. Sanoin miettiväni asiaa ja liukenin paikalta. 
 
Päivät kuluivat, mutta ei saatu aikaiseksi varauksen tekoa. Matkatoimiston paketti ei tuntunut iskevän. Tiesin huvipuiston kaikkien hotellien olevan aikamoisen hinnakkaita. Kaikesta huolimatta tutkin eräänä kauniina aamuna hintoja ja yllätyin, kun huomasin PortAventuran omilla sivuilla tarjouksen. Tarjouksen, jota en voinut vastustaa. Puhelinlangat alkoivat laulaa, kun soitin innoissani paremmalle puoliskolleni. Iltapäivällä, kun halusin tehdä varauksen, ei tarjousta enää ollut! Manasin muutaman kerran hitauttani ja huonoa onneani. Taasko PortAventura jäisi kokematta? Tässä vaiheessa ei enää mietitty matkatoimiston vaihtoehtoa, koska hotelli itse puistossa tuntui ylivoimaisen houkuttelevalta ja helpolta.

Seuraavana päivänä yritin taas metsästää tarjousta, mutta oli turha toivo saada sitä haluamallemme viikonlopulle. Sen sijaan toiselle viikonlopulle oli mahdollista, joten joustimme ja varasimme. Kyseessä on ”Hotel Roulette”. Edullinen hinta yhdessä PortAventuran omista hotelleissa, mutta hauskuus piilee siinä, ettemme tiedä vielä hotellia! Se selviää päivää ennen matkaa. Miulle kävisi mikä tahansa hotelli niistä, koska jokainen on tasokas ja sisustettu teemansa mukaisesti. 

PortAventurassa on kaiken kaikkiaan neljä hotellia, joista johonkin pääsemme tänä viikonloppuna. Hotelli PortAventurassa käy lempeä Välimeren henkäys. Golden River hotellissa odottaisi villi länsi. Hotelli Caribessa on karibialaista rentouttavaa tunnelmaa. El Paso –hotellissa Meksiko.

Tuo viikonloppu on nyt vihdoin ja viimein käsillä. Olen kuin tulisilla hiilillä, mihin hotelliin päädymmekään.
post signature

2 kommenttia:

  1. Kiva juttu! Hyvää matkaa...kuvia ja tarinoita sieltä odotellaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihana kuulla! Varmastikin ensi viikolla kirjoitan matkajuttua ja jos ehdin, niin teen ajastettuja postauksia. Tajusin juuri, että vaikka miun blogi on aikamoinen sekamelska eri aiheita, niin punaisena lankana on tarinat. :) Kuvia miun pitäisi yrittää ottaa enemmän. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)