sunnuntai 24. marraskuuta 2013

VALOKUVATORSTAI –ENSIMMÄISTÄ KERTAA MUKANA!

Valokuvauksesta on tullut yhä suurempi osa elämääni kiitos matkustelun ja bloggauksen. Myös ulkomailla oleskelun myötä olen herkempi ottamaan kuvia kuin jos olisin kotikonnuillani Suomessa. Tätä nykyä kamera tosiaan kulkee lähes aina mukana. Ilokseni olen huomannut, että pientä kehitystä parempaan on tapahtunut.

Valokuvaus ei nimittäin mielestäni ole ollenkaan helppoa! Se, miten näen maailman, ei ole samanlainen linssin takaa. Nähdessäni jonkun upean maiseman, kaivan kamerani esille ja nappaan kuvan tai useamman. Yleensä vain todetakseni, ettei se ole läheskään sellainen, millaisena minä olin maiseman nähnyt.

Näine ajatuksin ajattelin nyt hypätä ensimmäistä kertaa mukaan Valokuvatorstain haasteeseen! Kiitos Nauran auringolle-blogin Matkattarelle, joka vinkkasi tästä mahdollisuudesta!  

Jos oikein intoudun, niin jatkoa on luvassa. Haluaisin joku päivä osata kuvata niin, että ympäröivän maailman kauneus ikuistuisi kuvaan. Niinkuin minä näen sen omin silmin. Se on varmaan helpommin sanottu kuin tehty, ellei jopa mahdottomuus. Yrittänyttä ei laiteta.

Valokuvatorstaihin olin aikaisemmin törmännyt satunnaisesti muissa blogeissa ja aina ihastellut muiden kekseliäisyyttä.

Vaikkei miulla mitään huippukuvia olekaan, niin tällaiseen on mukava ottaa osaa ja toivottavasti kuulla myös teidän ajatuksianne. 

Haaste kuului näin: ” Minkälaisen valokuvan sinä lähettäisit Mars-planeetalle?”
Tämä oli todella kinkkinen aihe! Ensinnäkin, kenelle kuva on? Sattumoisin juuri toissapäivänä olin nähnyt dokumentin, jossa pohdittiin elämän mahdollisuutta Marsissa. No, lähdin liikkeelle ajatuksesta, että jospa siellä vaikka olisikin joku… 

Mitä haluaisin näyttää tälle jollekulle? Ensimmäisenä tulee mieleen luonto, koska se on jotain niin kaunista.

Ryhdyin selailemaan valokuva-arkistojani. Löysin neljä kuvaa, joissa kussakin oli jotain kivaa. Kaikki kuvat on Espanjassa kuvattu. Yksi oli maisemakuva Aragonian luonnosta, lumihuippuisia vuoria, karua luontoa. Toinen kuva oli merimaisema Teneriffalta, jossa maa ja meri kohtasivat. Kolmannessa kuvassa näkyi sateenkaari, myöskin Teneriffalla kuvattu. Neljännessä oli vesiputous, kuvattu Monasterio de Piedrassa.
Päädyin sateenkaareen. Mielestäni se on yksi upeimmista ilmiöistä maailmassa. Yksinkertainen, mutta silti aina niin uskomattoman kaunis.
post signature

8 kommenttia:

 1. Hei kiva kun innostuit lähtemään mukaan -ja vielä noin UPEALLA kuvalla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siulle vinkistä ja mukavasta kommentistasi, Matkatar! Tähän oli kiva osallistua. :)

   Poista
 2. Upea kuva. Ja sateenkaarihan on aina täynnä toivoa. Hieno vastaus haasteeseen. Tervetuloa tähän foorumiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sateenkaari kuvastaa toivoa. :) Kiitos kaunis kommentistasi. :) Odotan mielenkiinnolla tulevia haasteita! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)