lauantai 30. marraskuuta 2013

KUN SYKSY TULI VAATEKAAPPIIN

Nyt eletään vielä syyskautta Espanjassa, vaikka itse syksyalkoi aikoja sitten ja talvi alkaa virallisesti joulukuun puolella. Tämän syksyisen postauksen kirjoitinkin jo syksyn alussa, mutta vasta nyt päädyin julkaisemaan...
Syksyllä vaatteissa näkyy synkkyyttä, mutta myös väriloistoa. Näkyy erilaisia värejä. Ehkä ei niin iloisia ja kirkkaita kuin keväällä. Värejä kuitenkin. Syksyn tulo näkyy myös luonnossa. Lehdet ovat lakastuneet, jopa täällä. Katselin harmaan ruskeaa katukuvaa. Vähän ihmisiä kadulla, vaikka tämä on tosi iso kaupunki. Isompi kuin Helsinki ja silti kadulla näkyy päiväsaikaan vain kourallinen ihmisiä ja yöllä ei varmaan ristinsielua. Aikaisempiin vuosiin verrattuna näky on ankea. 

Täällä on kaikesta huolimatta lämmin ja kylämäinen tunnelma! Se on paljon sanottu minulta, joka olen maalta Pohjois-Karjalasta kotoisin ja joka olen ollut töissä tämän espanjalaisen kaupungin keskustassa. Uskomatonta, mutta omalla tavallaan söpöä, miten mummot ja papat tulivat luokseni höpöttelmään kuin oltaisiin tunnettu iät ajat.
Syksy=muutos?
Näin, kun lehti tippui puusta. Se leijui suoraan miun päälle. Ehkä se oli merkki. Nyt on muutosten aika.

Minua on jo pidemmän aikaa kyllästyttänyt oma tyyli. Kaipaan vaihtelua, jotain uutta. Kun tuo lehti osui minuun, tein monta päätöstä. Tein päätöksen olla iloisempi ja onnellisempi. Tein päätöksen alkaa iloita enemmän pienistäkin asioista. Tein päätöksen alkaa parantaa vaatekaapin sisältöä. Viime aikoina on tullut liian usein tunne, ettei ole mitään päälle laitettavaa. Vaikka on. Mutta ne samat vaatteet. 

Pidän klassisesta, yksinkertaisesta tyylistä. Mutta en halua kuitenkaan pukeutua mummomaisesti. Enkä liian hienosti. Enkä liian rennostikaan. En pidä korkokengistä. Tykkään katsella muiden kauniita korkokenkiä, ihastella, miten hyvin muut osaavat kävellä niillä. Haluaisin tykätä korkokengistä, omistaa sellaiset ja osata kävellä niillä. Mutta ne tuntuvat niin hienoilta. Kunnes yksi päivä menin ja ostin ikiomat korkokengät ja aloin käyttää niitä. Siitä lisää tuonnempana!

Syksyssä on parasta, kun saa taas vetää sukkikset jalkaan ja pukea hameita. Omatekoinen hame, josta kirjoittelin täällä, on jo päätynyt käyttöön! Kunpa joskus muistaisin kuvatakin...

Kaipaisin uusia tuulia vaatekaappiin.

Paitaostoksilla
Olenkin käynyt Mangossa ja Cache-Cachessa. Ostin kolme paitaa. Kolme! Yksi on mustavalkoinen, jossa on tosi kiva leikkaus. Uskon sen sopivan monen muun kanssa. En uskonut löytäväni Mangosta mitään. Siellä tartuin neljään erilaiseen vaatteeseen. Sellaisiin, jotka normaalisti olisin ohittanut ja sanonut, ettei tuo ole minua varten. Vaateliikkeissä silmäilen vaatteet nopeasti ja teen valinnan sillä sekunnilla. Nyt muutin strategiaa ja kiersin kunnolla. Edelleen vähän liiankin nopeasti, mutta monen vaatteen kohdalla pysähdyin miettimään, voisiko se olla miun. 
Catche-Cache

Sovituskopissa kokeilin neljää paitaa ja kaksi niistä päätyi ostoskoriin, aika hyvin! Punaisen paidan kohdalla ei liiemmin tarvinnut miettiä, kun osasin perustella itselleni aika hyvin, miksi se käy minulle. Siinä yhdistyivät pirtsakka väri, kiva leikkaus, kaulus ja ilmavuus, jota ei muissa omistamissani vaatteissa ole.
Mango
Toinen ostokseni Mangosta oli tämä harmaa kukkakuvioinen paita. Jotain ihan tyystin erilaista, jota miulta ei varsinkaan löydy. Ja juuri siksi se kiehtoi. Sellaisenaan päällelaitettuna en siitä hirveämmin syttynyt, koska näytti kuin siitä puuttuisi jotain. Kokeilin niinkin hullua yhdistelmää kuin Cache-Cachen paitaa, jolloin tämä kukkapaita näytti ihan erilaiselta. Luultavasti ne kaksi erilaisine kuvioineen ei mätsää yhtään, mutta näytti jotenkin kivalta, leikkisältä. Siinä tuli tunne, että kukkapaidassa on potentiaalia.
Mango
Pitkän aikaa mallailtuani suuren suuren peilin edessä, tein epävarman valinnan ostamalla kukkapaidan. En ole varma, sopivatko nuo kaksi vaatekappaletta toisilleen, enkä kertaakaan ole niitä laittanut käyttöön yhtäaikaa. Molempia olen käyttänyt erikseen ja tykännyt kovasti.

Se oli kuitenkin iso askel minulle. Tästä alkoi operaatio vaatekaappi. Taidan odottaa tammikuun alennuksia, ennen kuin ryntään pää kolmantena jalkana ostoksille.
post signature

2 kommenttia:

  1. Kivoja ostoksia oot tehnyt, ja joskus on kiva mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, ja yllättää itsensä! Kuten sinä korkokenkien kanssa ;) Syksy on todellakin inspiroivaa aikaa tehdä muutoksia, pieniä tai suuria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitti! Kiva kuulla! Olet kyllä oikeassa tuosta oman mukavuusalueen ulkopuolelle menosta! :) Hih, joo, korkokengät tuli ostettua pikkupakon edessä, mutta on niitä myös tullut käytettyä kiitettävän ahkerasti. ;) Oi, syksy on otollista aikaa muutoksille. Inspiroiva on juuri oikea sana. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)