maanantai 18. marraskuuta 2013

MIUN MATKAKARTTANI –HAASTE

Toteutin oman matkakarttani Miss Bubble –blogin Satun muistaessa minua tällä haasteella. Kiitos!

Oli hauska ruksata ne maat, joissa olen käynyt ja nähdä se prosentteina. Sain vaatimattomat 7%. Vielä on paljon näkemistä tässä suuressa maailmassa, jossa itse on niin pieni.

Rakastan matkustamista, onhan se on yksi suurimmista iloista elämässäni. Se, että saa nähdä ja kokea ympärillä olevaa maailmaa, tutustua uusiin ja erilaisiin kulttuureihin. Nähdä kaunista luontoa, sen monimuotoisuutta ja hämmästyä kerta toisensa jälkeen. Maailma on niin kaunis. 
On vaikea sanoa vain yhtä suosikkipaikkaa, kun ihania paikkoja on ollut niin monia. Jokaisessa on ollut puolensa. Jotain kaunista, unohtumatonta. 

Espanjassa olen saanut nähdä ja kokea huikean paljon, joten se tulee väistämättä ensimmäisenä mieleen. Kanarian saaret. Barcelona. Madrid. Cordoba. Granada. Sevilla. El Escorial. Avila. Soria. Salou. Tarragona. Ne lukuisat pienet espanjalaiskylät, joissa olen vieraillut. Sekä tietenkin tämän hetkinen kotikaupunkini Zaragoza.
Viimekertainen matkani ulkomaille on vielä tuoreessa muistissa. Se suuntautui Budapestiin Unkarin maalle ja sieltä aina Kroatiaan asti, Zagrebin kautta Dubrovnikiin. Plitvicen kansallispuisto oli sen matkan yksi kohokohdista. Budapest oli kerta kaikkiaan upea kaupunki. 

Eilen puolestani palasin PortAventuran –reissulta, josta lisää tuonnempana. 

Aina ei tarvitse mennä kauas tai matkustaa maailman ääriin. Omilla kotikulmillakin voi olla mielenkiintoisia paikkoja tutkittavaksi. Täällä Zaragozassa olen tutustunut moniin paikkoihin. Olen käynyt museoissa, puistoissa, katedraalissa, kirkoissa, Expo 2008 maailmannäyttelyssä, Aljaferian palatsissa ja lukuisissa näyttelyissä. Viimeksi vierailin elokuvafestivaaleilla, josta kerroin täällä klik. Zaragozassa myös arkkitehtuuri on kaunista. Erityisesti casco antiguo!

Näkemistä on riittänyt. Monesti olen törmännyt zaragozalaisiin, jotka kuitenkin kummaksuvat: ”mitä näkemistä täällä muka on? Kaupunkihan on nähty parissa päivässä!” Kuulostaa kovin suomalaiselta! Suomalaiset niin kovin usein vähättelevät, suorastaan lyttäävät omaa kotipaikkaansa. Sen sijaan voisi nähdä ne hyvät puolet, koska jokaisessa paikassa on varmasti jotain hyvää. 

Zaragoza perustettiin n.2000 vuotta sitten ja sitä nimitetään neljän kulttuurin kaupungiksi. Tänne ovat jättäneet jälkensä roomalaiset, muslimit, juutalaiset ja kristityt. On siis mahdottomuus, ettei täällä olisi näkemistä!

En tiedä, minne seuraavaksi menen matkalle. Mieli tekisi mennä jonnekin oikein kauas. Ja ainakin haluaisin nähdä Espanjaa lisää, kuten vaikkapa ne kyläpostauksessa mainitsemani kylät. Ulkomaista kohdelistallani ovat Kuuba, Skotlanti, Uusi-Seelanti, Japani, Yhdysvallat, Italia, Norja, Islanti ja ylipäätänsä Etelä-Amerikan maat.

Haluaisin nähdä matkakartan seuraavalta blogilta: Nauran auringolle ja kaikki muut, jotka ette ole tätä vielä tehneet! Huikatkaa blogissani osallistumisestanne, jotta voin käydä tutustumassa matkakarttaanne. :)


Haasteen idea on yksinkertainen:

1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa olet käynyt ja paljonko se on prosentteina.

2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.

3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.

4. Kiitä sitä boggaajaa, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Casa Volmariin omasta matkakartasta, jotta voin käydä siihen tutustumassa. http://casavolmari.blogspot.fi/

5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.

post signature

4 kommenttia:

 1. Hauska postaus yhtä innokkaalta matkailufanilta kuin itsekin olen! Voisi tehdä samanlaisen kartan ja katsoa, mitä minulla on vielä käymättä (paljon on missä haluaisi käydä...) Luulen muuten, että ihan kaikkia paikkoja en edes muista -parikymmentä vuotta sitten tekemiäni autoreissuja tms...kääk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mie haastan siut! :) Lisään hetimiten sen ja ohjeet haasteen toteuttamiseen tämän postauksen loppuun. :) Olisi mielenkiintoista nähdä prosentteina, miten paljon olet matkustanut! :)

   Poista
 2. Ihania matkakuvia. Kyllä noissa maisemissa kelpaa. :) Barcelona on ollut mun pakko päästä käymään -listalla jo usean vuoden. Josko sitä ensi vuonna pääsisi sielläkin käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ne valikoitui matkakuvistani ihan randomina. ;) Toivottavasti pääset Barcelonaan pian! Se on upea ja erikoinen kaupunki. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)