lauantai 29. marraskuuta 2014

INTERSTELLAR (toiminta, seikkailu, sci-fi, v.2014, 169 min.)

Juuri, kun olin menettänyt uskoni elokuviin. Juuri, kun olin pohtinut, ettei uusia ideoita elokuvarintamalla ole. Näen Interstellar-elokuvan ja olen täysin mykistynyt! Interstellar palautti uskoni elokuviin. Tietenkin juuri silloin, kun olin ehtinyt tehdä postauksen luonnoksiin manaten, ettei elokuvamaailmassa ole enää uusia, raikkaita ideoita. Mutta taisin olla väärässä?

Menimme yhtenä keskiviikkona katsomaan tämän kyseisen tuotoksen elokuvateatterissa, koska silloin pääsee aika paljon edullisemmin sisään kuin normaalisti. Tämä vinkkinä kaikille teille, jotka oleilette Espanjassa. Kannattaa hyödyntää nuo keskiviikot, joita kutsutaan día de espectador

Emmimme kahden elokuvan väliltä ja lopulta valkkasimme Interstellarin. Kyseinen leffa oli jo aikaisemmin kiinnittänyt huomioni, koska olin lukenut sen olevan tämän vuoden mystisin elokuva. Tiesin siitä ainoastaan sen, että se kertoo tutkimusmatkailijoista, jotka matkaavat avaruudessa madonreiän läpi. 

En ehkä olisi valinnut sitä, jos olisin tiennyt sen olevan lähes kolmi-tuntinen. Elokuvateatterissa se voi olla liian pitkä aika. Varsinkin silloin, jos elokuva osoittautuu hutivalinnaksi. Onneksemme tämä oli niistä harvoista kerroista, kun ei liiemmin oltu otettu elokuvasta selvää ennakkoon ja hyvä niin. Lopulta nuo kolme tuntia todellakin hurahtivat nopeasti. Leffa kirjaimellisesti imaisi mukaansa! Ja onneksi ei vessahätäkään iskenyt kesken kaiken. ;)

Elokuvan on ohjannut Christopher Nolan. Pääosassa loistaa Matthew McConaughey, joka tekee elämänsä roolisuorituksen. Aikaisemmin en hirveästi pitänyt hänestä näyttelijänä. Mieleni muuttui, kun katsoin Kuinka menettää kundi 10 päivässä. Aloin jollain tasolla pitämään hänestä ja viimeistään True Detective vakuutti minut siitä, ettei Matthew ole vain romanttisten elokuvien näyttelijä, vaan hänestä olisi paljon muuhunkin. Ja juuri tässä Interstellar-elokuvassa Matthew loistaa parempana kuin koskaan! 
Kuva on lainattu netistä.

Juoni
Tuntemamme maailma on vaarassa. Ryhmä tutkimusmatkailijoita lähtee avaruuteen matkalle löytääkseen planeetan, jossa elämä olisi mahdollista. 

Arvostelu
Tässä elokuvassa on kaikki, mitä elokuvalta (hyvältä sellaiselta) voi toivoa: hyvä ja eheä, paikoin monisyinen juoni, kiinnostava ja erilainen tarina, syvyyttä, tunteita nostattava, mielenkiintoiset hahmot, yllättävä, mieleenpainuva. Niitä kaikkea oli Interstellar, puhumattakaan hienoista roolisuorituksista ja ohjauksesta!

Pitkästä aikaa minulla on ilo esitellä täyden kympin elokuva. Ainakin minun mielestäni se on sitä.

Interstellarissa ihmiskunta on katastrofin partaalla. Pidin siitä, että oikeastaan idea siihen on lainattu menneisyydestä eli elävästä elämästä. Olette varmaan kuulleet Dust Bowlista? Se oli kausi 1930-luvulla Yhdysvalloissa, jolloin esiintyi valtaisia pölymyrskyjä. Interstellarissa esiintyy vähän samanlainen ilmiö –paitsi, että se uhkaa koko ihmiskunnan tulevaisuutta. Toisin sanoen tarinassa oli sellaista uskottavuutta, jota minä toivon elokuvilta.

Siinä käsiteltiin paikoin monimutkaisiakin aiheita, mutta ne osattiin selittää juuri sopivasti ilman, että pää menisi pyörälle. Ja huom, minä katsoin tämän espanjaksi!

Interstellar sai minut jopa kyyneliin ja todella kosketti sydämestä, minkä lisäksi se jäi pyörimään mieleen vielä pitkäksi aikaa katsomisen jälkeen. Tämä on minulle yksi hyvän elokuvan piirre. Jos se jää mieleen, saa sinut pohtimaan ja keskustelemaan, niin se yleensä kielii harvinaisen hyvästä (tai jossain tapauksissa harvinaisen huonosta) elokuvasta. 

Todella suosittelen tämän katsomista. Se on huikea ja ansaitsee tulla nähdyksi elokuvateatterissa. Suosittelen tätä myös siinäkin tapauksessa, vaikka sci-fi olisi hieman outo aihepiiri.

Itse asiassa Interstellar on niin hyvä, että pidän sitä yhtenä lempielokuvistani.

Oletteko te nähneet kyseisen elokuvan? Mitä piditte? Tai jos ette ole vielä nähneet, niin aiotteko katsoa?
post signature

4 kommenttia:

 1. Vau, kiitos vinkistä! Minä pidästi kovasti fantasia/scifileffoista, jos ne ovat hyvin tehtyjä. Täytyy pistää tuo korvan taakse! Tosin en viitsi espanjaksi sitä käydä katsomassa, koska jos se on hyväkin, niin harmittaa kun kaikkea ei ymmärrä. Toistaiseksi olen käynyt katsomassa täällä vain simppeleitä leffoja.

  Oletko muuten seurannut tuota "satusarjaa" Cuentame en cuento telkkarista? Menee maanantaisin ja siinä tulee vanhaan satuun perustuva uusi leffa joka kerta. Mielestäni tosi hyvin tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. Tämä on kyllä todella hyvin tehty ja voin suositella lämpimästi. :) Miusta jopa niin hyvä, että en ihmettelisi, jos tästä tulisi klassikko. En todellakaan osannut odottaa sen olevan niin hyvä trailerin ja tuon elokuvajulisteen perusteella... Joo, tämä on sellainen leffa, joka olisi paras nähdä omalla äidinkielellä. Katoin tän tosiaan espanjaks tekstitettynä, mut haluaisin nähdä tämän uudestaan. :)

   Kannattaa ehdottomasti käyä elokuvissa! Mieki opin siten espanjaa, ku kävin, vaikka ekoista elokuvista en paljoa ymmärtänyt. :D Ja onhan se oma kokemuksensa kattoa elokuva espanjaks. :)

   En oo kattonu tuota, mutta täytyypäs laittaa korvan taakse! :) Kuulostaa mielenkiintoiselta (minä tykkää näin aikuisenakin edelleen saduista ja miulla on Suomessa eri maiden satukirjoja, hih). Kiitti vinkistä. :)

   Poista
 2. Johan oli mainospuhe! Kyllähän tuo on nähtävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mut on tosi harvinaista, jos mie jotain elokuvaa kehun maasta taivaisiin (saati antaisin noin monta tähteä). :D Kannattaa, suosittelen! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)