perjantai 28. marraskuuta 2014

PUHDISTUKSEN YÖ (THE PURGE, v.2013, 85 min.)

Tämä on se elokuva, jonka näin fantasia-ja kauhuelokuvafestivaaleilla. Kuten festivaalien teemastakin voi päätellä, niin kyseessä on kauhuelokuva. Lisäksi se on myös sch-fiä ja trilleriä, kaikkea kolmea samassa paketissa.

Juonesta sen verran, että eletään aikaa, jolloin maailman kirjat ovat sekaisin. Rikokset ovat kasvaneet. Jotta ihmiset voisivat purkaa patoutuneita vihojaan, kerran vuodessa järjestetään ns. puhdistuksen yö. Tuona yönä on kaikki sallittua, eikä armoa tunneta. 12 tunnin ajan apua ei ole saatavilla yhtään mistään ja jokainen on omillaan. 

Elokuva kertoo eräästä perheestä ja tuosta puhdistuksen yöstä. 

Ohjaajana toimi James DeMonaco. Näyttelijöinä nähdään perheen isä Jamesin roolissa Ethan Hawke ja äiti Marya Valtaistuinpelistäkin tuttu Lena Headey.
Kuva on lainattu netistä.

Arvostelu
Puhdistuksen yö onnistuu heti alusta asti nostattamaan kiinnostuksen ja lähtöasetelma on todella mielenkiintoinen, koska siinä käsitellään jotain ihan absurdia maailmaa. Niinpä se pitää hyvin otteessaan ja erilainen maailma/tarina ovat kiinnostavia alusta loppuun. 

Elokuvassa oli omat hetkensä, jotka saivat sydämen tykyttämään. Toisaalta siinä oli myös verran toistoa, eikä suurempia yllätyksiä tullut vastaan. Juoni oli siis melko yksinkertainen tai köyhä. 

Näyttelijät osasivat hommansa, mutta tahdon antaa erityismaininnan Rhys Wakefieldin hienosta roolisuorituksesta. Äijä toi mieleen ihan Heath Ledgerin. Hän näytteli elokuvan pahista (tietenkin, joka elokuvassa täytyy olla se paha). Käsikirjoittajat eivät kuitenkaan olleet hyödyntäneet tätä hahmoa, voi argh. Ymmärrätte, mitä tarkoitan, jos katsotte tämän elokuvan.
Kuva on lainattu netistä.
Kaiken kaikkiaan tykkäsin kuitenkin Puhdistuksen yöstä, vaikka siinä on turhan paljon väkivaltaa. Pidän kauhuelokuvista, mutta liiallisesta väkivallalla mässäilystä en. Vaikea selitää. Mutta sanotaanko näin, että on olemassa hyviä ja huonoja kauhuelokuvia. The Purge on siinä rajalla. Joka tapauksessa, täytyy hehkuttaa tuota Rhysiä, hän todellakin onnistui olemaan hyvin pelottavan uskottava pahan pojan roolissaan.
                                                                                                                                  ***

post signature

2 kommenttia:

  1. Se on totta, että ne "skviik-skviik-veri lentää" -kauhuelokuvat menee yleensä tyhmän / huvittavan puolelle. Kauhuelokuvan pitäisi säikytellä katsojaa ja pitää jännitystä yllä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on tosi hyvä pointti! Nykyään tuntuu, että väkivalta on vaan yleistynyt elokuvissa.. Minä oon nyt pikku hiljaa yrittänyt laajentaa ja alkaa katsomaan muunkin tyyppisiä elokuvia, kuin vaan kauhua. Esim. draamaa, joka ennen oli nou-nou.. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)