perjantai 12. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERIN 12.LUUKKU –MATKAVINKKI!

Matkat ja matkustelu on yksi niistä aiheista, joista voisin höpöttää vaikka koko päivän. Ja tarvittaessa vaikka yön. Elokuvien ja sarjojen ohella. Koska eilen kerroin lempielokuvistani, niin tänään vaihdan teeman matkoihin.

Nää lähtis matkoille joulun kieppeillä. Siis mieheni ja kaksi kaveria lähtevät elämänsä matkalle… Brysseliin! Matkakohde oli näille herroille oikeastaan ihan sama, mutta miulla saattoi olla jotain tekemistä asian kanssa. Olin ihan innoissani, kun pääsin järjestelemään matkaa, etsimään edullisia lentoja, hotelleja.. Kriteereinä olivat matkan edullisuus ja mielellään joku Euroopan kaupungeista. 

Olin hieman skeptinen löytyykö enää edullisia lentoja näille mattimyöhäisille. Kieltämättä olin pala kurkussa, kun katsoin Madridin lentoja. Sen verran kalliita olivat. Sitten keksin, että voihan sitä lentää Zaragozastakin.  

Matkakohteeksi valikoitui Bryssel. Zaragozassa ei ole paljon valinnanvaraa, joten valinta oli siinä mielin helppo. Vaikka sellainen sivusto olisi hyödyllinen, että pistät vain lähtökentän ja matkapäivät, ja sitten tulisi eri matkavaihtoehtoja. Nyt lentohaussa täytyy tietää matkakohde. Ainakin niillä sivustoilla, joissa minä pyörin.

Lennot varattiin Ryanairilta suoraan. Onneksi siinä näytettiin, mitä eri matkakohteita Ryanairilla on Zaragozasta, joten plussaa siitä. Sitten aloin metsästämään hotellia, joka olisi keskustassa ja huoneen hintaan saisi aamupalan. Yllätyksekseni huomasin, että hostellit oli samaa hintaluokkaa kuin hotellit tai jopa kalliimpia. 

Tietenkin aloin sitten tutkia enemmän hotelleja. Tällä kertaa todella taisin ylittää itseni, sillä arvatkaa paljonko reissu maksaa? Siis edestakaiset lennot välillä Zaragoza – Bryssel ja kolme yötä 4*:n hotellissa kera buffetaamupalan? 213€! Eli suosittelen tosiaan Brysseliä! Ainakin, jos matkustaa kolmistaan, niin hotellihuone tuli yllättävän edulliseksi! Sen onnistuin nappaamaan sellaisen sivuston kautta kuin Kayak. Olen monesti aikaisemmin varannut hotelleja Booking-sivuston kautta, mutta nyt hintaero oli huomattava! Sama hotelli oli paljon kalliimpi.

Nämä olisivat halunneet niin halvan hotellin kuin mahdollista. Ja mitä murjuisempi, sen parempi. Mutta nyt saavat tyytyä tähän 4*:n hotelliin. Se murjuisempi hotelli olisi tullut melkein samanhintaiseksi. 

Kaverukset lähtevät matkalle heti jetsulleen joulupäivän jälkeen ja ovat viikonlopun Brysselissä.  Minua ei haittaa ollenkaan, että lähtevät matkalle ja tyttöystävät jäävät kotivahdeiksi. Olen aina kannustanut miestäni viettämään aikaa kavereiden kanssa sekä yleensäkin elämässä kokeilemaan uusia ja erilaisia juttuja. Mutta pöh, minäkin haluaisin jonnekin päin reissuun! Sen verran alkoi matkakuume kasvaa, kun tutkin eri matkakohteita. 
Kuva on lainattu netistä.
Bryssel on muuten sellainen kohde, josta en tiennyt oikeastaan mitään. Noh, tietenkin sen, että se on EU:n mekka. Mutta muuten varsin mystisen oloinen paikka.  

Kuulisinkin mielelläni, onko teistä joku vieraillut Brysselissä? Ja olisiko vinkkejä, minne mennä, mitä nähdä, mitä tehdä?
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)