maanantai 1. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERIN 1.LUUKKU –AJATUKSIA JOULUSTA

Blogini ensimmäinen joulukalenteri starttaa nyt ja ensimmäisen luukun takaa paljastuu ajatuksia joulusta. Mitä joulu merkitsee minulle?

Joulu on minulle yksi vuoden kohokohdista. Silloin on aika rauhoittua, sukuloida, muistaa lahjoa ystäviä ja sukulaisia lahjoilla, syödä paljon suklaata. Siihen kuuluu hyvä ruoka, juoma, lahjat, mutta ennen kaikkea yhdessäolo.

En koe, että olisin jouluihminen sanan varsinaisessa merkityksessä. En hössötä, eikä minun juhlani ole pilalla, jos en ole Suomessa lumen ympäröimänä. Tykkään kuitenkin koristella kotia jouluisemmaksi, poltella kynttilöitä sekä tietenkin tehdä niitä perinteisiä juttuja: syödä pipareita ja joulutorttuja, lähettää kortteja, hankkia lahjoja. 

Monet joulut olen viettänyt Espanjassa. Ensimmäisen kerran Zaragozassa satoi jopa lunta, mikä oli pienoinen ihme. Sain valkoisen joulun, vaikka olin niin kaukana Suomesta. Tuosta joulusta jäi mieleen se, kun tapasin paljon espanjalaisia sukulaisia. En osannut espanjaa juuri yhtään, enkä varsinkaan ymmärtänyt, mistä kaikki juttelivat. Silloin söimme yhdessä ja maistelin ensimmäistä (ja viimeistä kertaa) etanoita ja pikkupossua. En ilennyt kieltäytyä. Etanat tosin oli ihan ok, mutta se pikkupossu… Muistan vieläkin elävästi, miten se oli ihan kokonaisena siinä tarjoiluvadilla. Vain omena puuttui possun suusta. Huh. Muuten se oli todella mukava joulu!
Jokaisesta luukusta paljastuu myös kuva, joka jotenkin kuvailee minua tai liittyy postaukseen. Pikkupossusta huolimatta pidän yllätyksistä. ;) Kuva on lainattu netistä.
En pistäisi ollenkaan pahakseni, jos joku kerta olisimme matkoilla jouluna. Muuallakin kuin Suomessa taikka Espanjassa. Joululomakohteeksi sopiva voisi olla Varsova tai Lontoo. Joskin ensi jouluna toivon pääseväni Suomeen perheeni luokse.

En voisi kuvitella joulun viettoa palmun alla auringossa. Pimeys kuuluu tähän vuoden aikaan. Zaragozassa talviaikaan sataa, tulee ja monesti on myös sumuista. 

Mitä joulu merkitsee sinulle? Onko sinulla hassuja/mielenkiintoisia joulumuistoja?
post signature

2 kommenttia:

  1. Minäkin tapasin tulevat appivanhempani joulunpyhinä ensimmäistä kertaa! Haluaisin joskus kokea joulun Lapissa ja kaamoksen. Olen matkustellut paljon Lapissa, mutten koskaan välillä syyskuu-helmikuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, siulla on varmasti ollu jännä nähdä juuri joulunaikaan heitä ekaa kertaa! :) Espanjalainen joulukin on kiva. :) Voi vitsit, miten en ikinä ole tullukaan ajattelleeksi lappia joululoman kohteeksi. Se ois varmasti huikea ja paremmat mahdollisuudet nähdä revontuliakin. :) Toivottavasti siun toive joskus toteutuu! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)