torstai 25. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERIN 22.LUUKKU

Tämä on se päivä, jota monet espanjalaiset ovat odottaneet. Nimittäin joululotto El Gordo. Se suoritetaan aina 22.12., olipa se mikä viikonpäivä tahansa. Aina. Kaunis perinne se on ja jo siksi katsomisen arvoinen. Minäkin katsoin televisiosta, kuinka lapset lauloivat numerot. Ja kun sitten piti siinä samalla kääriä lahjoja ja tehdä joulujuttuja, niin laitoin radion, jota kuuntelin korvat höröllä.

Kuulemma nuo lapset ovat orpoja ja harjoittelevat koko vuoden tuota tapahtumaa varten. He eivät laula numeroita vain jouluna, vaan ovat osallisena muissakin arvonnoissa vuoden aikana. Lapset ovat San Ildefonso-koulun oppilaita, joissa ilmeisesti kaikki ovat orpoja. Ensimmäinen lotto, johon tuon koulun oppilaat ottivat osaa, tapahtui maaliskuussa vuonna 1771. Ei ihme, että espanjalaiset ovat lottokansaa, kun noin pitkät on perinteet! (Lähde: Artículo de Yahoo)
Hienosta lottounesta huolimatta minua ei onnistanut. Ainoastaan viimeinen numero oli oikein ja siitä hyvästä sain rahat takaisin.Mikä ei sekään ole hullummin.
post signature

2 kommenttia:

  1. Onnekas... Meillä oli 5 arpaa, eikä saatu mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noooh, onnekas ja onnekas. :D Ehkä kuitenkin tuhlaan sen seuraavaan lottoon eli El Niñoon. XD Oi ei...teillä on ollu huono mäihä. :( Jos ois osunu edes se viimeinen numero, niin ois saanut tosiaan omansa poijjes.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)