lauantai 20. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERIN 18.LUUKKU

Päivä Madridissa ja joululoton metsästys vol.2 
Olin Madridissa. Matkustin sinne näppärästi ave-junalla, jota suosittelen kaikille hätähousuille. Se on todella nopea. Ennen kuin huomaatkaan, niin olet jo perillä. Normaalisti se on kallis. Minun lippu ei ollut, koska ostettiin se hyvissä ajoin.

Minulla oli täysi päivä. Vain aamulla oli sen verran aikaa, että pääsin omille asioille. Muitta mutkitta menin loton ostoon. Matkan varrella ihastelin Madridin kaunista kaupunkikuvaa. Nyt ihan harmittaa, etten pysähtynyt kuvien ottoon.  Sääkin oli suosiollinen. Aurinko paistoi täydeltä terältä.

Löysin myyntipisteen helposti, joskin en arvannut, että sinne on niin pitkä matka. Olen joskus asunut Madridissa, mutta näköjään aika kultaa muistot. Kadut olivat tosi, tosi pitkiä.

Ilahduin kovin, koska myyntipisteessä ei ollut jonoa yhtään. Sain marssia suoraan tiskille. Kysyin myyjältä sitä tiettyä riviä. Myyjä kertoi hänellä olevan aina nuo numerot, mutta ne on jo myyty. Jos vain olisin tullut aikaisemmin… 

Voitte varmaan arvata, mikä pettymys! Selitin myyjälle harmissani, ettei minulla ollut ollenkaan mahdollisuutta tulla aikaisemmin. Vain ja ainoastaan tänään. Sen kerran, kun piipahdan Madridissa monen vuoden tauon jälkeen. 

Myyjä lupasi yrittää etsiä rivin. Hän katsoi ensin tietokoneelta ja sitten rupesi selaamaan kansioita. Löytyi eräs rivi. Siinä oli vain yksi vika. Sen viimeinen numero oli ihan eri, kuin näkemässäni unessa. Otan siis tuon lottokupongin. Kunnes yhtäkkiä myyjä sanoo ”Tämä on ihme”. Kuin ihmeen kaupalla jostain oli putkahtanut esiin minun rivini. Rivi, jossa oli tismalleen samat numerot, tismalleen oikeassa järjestyksessä. 

En voinut uskoa sitä! Kävi nimittäin niin, että se oli ainoa jäljellä oleva rivi laatuaan. Aikamoinen tuuri, jota myyjäkin ihmetteli. Loppupäivän minulla oli sellainen tunne, että tänään olen onnekas. Se on aika kiva tunne. Sellaista tunnetta tarvitsee jokainen.
En kuitenkaan usko, että voitto osuisi omalle kohdalleni. Ei, ei. Se olisi oikeasti ihme. Kaikki voitot kiertävät minut aina kaukaa. Ei siis tarvitse olla kateellinen, heh! Toki sitä jollainlailla toivoo, että mitä jos... Kukapa ei olisi joskus ajatellut lottovoittoa ja mitä tekisi, jos niin oikeasti kävisi? Ja sehän se on ihaninta, kun miettii omia unelmia. Vaikkapa sitä, että matkustaisin maailman ympäri. Raha ei tee onnelliseksi, mutta auttaa. Onneksi elämässä ne parhaimmat asiat ovat ilmaisia: parisuhde, rakkaus, ystävät, nauru, halaukset... 

Minulle hauskinta tässä koko jutussa on se, että sain juuri oman rivini ja sitä myöten osallistua espanjalaiseen joululottoon. Yksi kokemus lisää ja hauska tarina muisteltavaksi. Se oli aikamoinen seikkailu, joka kaikessa hulluudessaan naurattaa vieläkin. Sen pituinen se.
post signature

4 kommenttia:

 1. Wow, tosi jännä sattuma! Onneks sait kuitenkin sen oikean rivin itsellesi, tsemppiä arvontaan :) Ootan näitä sun postauksia aina innolla ja tämä joulukalenteri idea on tosi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, eikös ollutkin aikamoinen sattuma? :) Kiitos, huomennahan se jo arvotaan, joten jännittävä päivä. :) Oi, menin ihan sanattomaksi, nyt tuli kauhea paine kiriä nuo päivät! :P Oon ollu nyt niin kiireinen, etten ole joka päivä ehtinyt päivittämään, mutta yritän saada joulukalenterin kunnialla loppuun. Kiva, kun oot tykännyt! :) Kiitos kaunis kommentistasi! :)

   Poista
 2. Oi mikä tarina! Nyt ootetaan kerrotko miten kävi! Mekin sitten lopulta ostimme kaksi kuponkia, muttei ollut onnea tällä kertaa :D Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kerron tarkemmin 22. luukussa. ;) Kiitos samoin siullekin oikein hyvää joulua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)