keskiviikko 17. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERIN 16.LUUKKU –JOULULOTON METSÄSTYKSESSÄ

Tänä vuonna vietän jouluani Espanjassa. Niinpä haluan ottaa osaa espanjalaiseen jouluperinteeseen ja tehdä sellaisia juttuja, joita täällä on tapana tehdä joulun aikaan. Yksi niistä on se kuuluisa joululotto –el gordo. Siitä selostinkin jotain tämän postauksen yhteydessä.

Vielä toissa päivänä nauroin ihmisten villitykselle kyseistä lottoa kohtaan. Olen jopa täällä ah, niin rauhallisessa Zaragozassa, nähnyt ihmisten jonottavan päästäkseen ostamaan loton jostain tietystä myyntipisteestä. Ihan vain siksi, koska joskus aikaisemmin isompi voitto lienee osunut sieltä ostettuun kuponkiin. Madridissa se ehkä vielä menettelisi. Tietäen, miten paljon espanjalaiset ”tykkäävät” jonottaa ja yleensä ne voitot osuvat juuri Madridiin.  

Näin myös uutisen, jossa kerrottiin, miten ihmisillä on eri mieltymyksiä numeroiden suhteen. Numeroissa halutaan esimerkiksi olevan tärkeitä päivämääriä. Ymmärrän. Mutta eikö olisi aika mahdotonta löytää sitä omaa mielitiettyä, ainakaan siitä lähiön myyntipisteestä..? 

Niinpä päätin vakaasti, että mine en ala nirsoilemaan numeroiden kanssa. Ostan sen tuosta lähiön pisteestä ja sillä sipuli. Itse asiassa minun piti ostaa se jo, mutta se jotenkin unohtui. Ups.

Noh, viime yönä näin sitten unta siitä oikeasta lottorivistä! Argh! Mainitsin siitä miehelleni ja hän kertoi, että minun on mahdollista jäljittää kyseinen numero. Olin puulla päähän lyöty. Huvikseni syötin ne maagiset numerot hakukoneeseen. Kuponki näyttäisi olevan Madridissa. Ei tässä muuta, mutta torstaina olen tosiaan menossa Madridiin. Sattumaako? 

Kun kaiken kukkuraksi kyseinen myyntipiste sattuu melkein kulkureitilleni Madridissa, niin päätin, että hitto soikoon. Ostan sen päähän pinttyneen numerosarjan sieltä. Sikäli mikäli, jos sitä ei ole ehtinyt viedä joku muu. Onpahan ainakin uskomaton tarina joululoton metsästyksestä!
Kuva on lainattu netistä.
post signature

2 kommenttia:

 1. Kyllä nyt on kohtalon johdatusta sen verran, että ehdottomasti ostat sen kupongin! Meidän kupongit laitettiin "tilaukseen" (anopille), eli pitäisi olla jo ostettuina, kun sinne saavutaan. Ei meillä mitään tiettyä numeroa ole, mikä pitäisi olla, mutta esim. Espanjassa asuva tätini ostaa aina kaikki arpakupongit niin, että ne loppuvat yhdistelmään 39, koska se on hänen syntymävuotensa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, melkein liian vaarallista jättää ostamatta! ;) Pakko ainakin pyörähtää siinä paikassa ihan vain uteliaisuuden vuoksi, vaikka kuulostaa niin hullulta. :D

   Kiva, kun tekin osallistutte lottoon! :) Toivotaan, että tärppäisi! :) Tulisi varmasti tarpeeseen itse kullakin. Ja pelkästään se El Gordo -lähetys on niin hauska, kun ne lapset laulaa ne numerot. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)