torstai 5. maaliskuuta 2015

ARKIMEIKKINI

En yleensä kirjoittele täällä meikkauksesta tai meikeistä. Se on toisaalta hassua, koska se on yksi suuri mielenkiinnon kohteeni, siinä missä ihonhoito.
 
Pidän meikkaamisesta ja erityisesti luomivärien käytöstä. Meikkaan päivittäin. En mitenkään yliampuvasti, vaan juuri sen verran, että näytän huolitellulta. Se on mielestäni myös toisten huomioon ottamista, kun pikkasen panostaa itseensä, eikä lähde ulkoilmoille kuin Rölli-peikko. Lisäksi meikki myös suojaa kasvojen ihoa mm. ilmansaasteilta. 

Mistä arkimeikkini koostuu?
Arkimeikkini koostuu hyvistä ja laadukkaista tuotteista (melkein kaikki ovat merkiltään Mary Kay): meikkivoide (matta), peitevoide, puuteri, luomivärit, poskipuna, ripsiväri, huulibalsami ja-puna.

Suosin hyvin neutraaleja sävyjä ja luonnollista lookia. Joskus saatan intoutua laittamaan räiskyvän tummanpunaista huulipunaa, mutta harvemmin. Haaveilen fuksian sävyisestä huulipunasta, mutta ihan vielä ei ole tullut hankittua. Huulipunia minua on lukuisia, jolla ehkä eniten saan vaihtelua meikkiin. Silmämeikki on yleensä sama. Seuraavissa kahdessa kollaasissa on kaksi eri silmämeikkiä, joita suosin arkena. Jos en meikkaisi silmiäni ollenkaan, niin näyttäisin sairaalta tai vähintäänkin oudolta. Näinkin pienellä meikillä saa ison muutoksen aikaan. Arkena en myöskään rajaa silmiäni, koska se ei ole vaan minun juttuni.


Tässä silmämeikissä on käytetty Pinaud,  tono 3, luomiväripaletin valkoista sävyä. Kaikki muut meikin tuotteet ovat Mary Kay. Ripsiväri on Mary Kayn Ultimate, poskipuna Mary Kayn Sheer Dimensions sävy Pearls jne. Kuva ei tee oikeutta Sheer Dimension poskipunalle, sillä luonnossa se on todella kaunis. Olen saanut siitä jopa palautetta naispuolisilta ystäviltäni, miten upealta se näyttää. Se on täydellinen sävy hyvin hyvin vaaleaihoisille.
Tämä meikki on kokonaan tehty Mary Kayn meikeillä. Silmämeikki: Honey Spice ja Copper Glow. Poskipuna ei tällä kertaa ole Sheer Dimension (joka on minun lemppari), vaan sekoitus eri punia.
Valmis meikki.
Pohjustus
Meikin teko alkaa pohjustuksesta. Sitä ennen olen pessyt kasvoni ja suorittanut ihonhoitorutiinini Mary Kayllä. Sen ihonhoitotuotteet ovat ylivoimaisia ja todella laadukkaita. Iho kiittää. Myös yhtiön arvot ovat lähellä sydäntäni. 

Pestyäni kasvot huolellisesti puhdistusaineella, taputeltuani ne kuiviksi, laitan päiväseerumin (aurinkosuojalla) ja sitten kosteusvoiteen sekä silmänympärysvoiteen. Tätä vaihetta en koskaan ohita, vaan ihonhoito on ihan ehdoton juttu. Kuten myös se, että kasvot ovat puhtaat. Aurinkosuoja on minulle tärkeä. En ole koskaan osannut läträtä aurinkorasvoilla, vaikka tiedän, miten tärkeää on suojata iho jokapäiväisessä elämässä. Varsinkin minun tapauksessani, sillä minulla on hyvin herkkä ja vaalea iho. Nyt on onneksi toisin, sillä aurinkosuoja tulee ikään kuin huomaamatta seerumin mukana.

Meikin teko
Laitan ihan ensimmäiseksi peitevoidetta niitä vaativiin kohtiin ja myös tummiin silmänalusiin.

Sen jälkeen tulee meikkivoide, jota laitan hyvin vähän, mutta työstän siveltimellä. Meikkivoiteesta on muuten pakko mainita, että se on älykäs. Se tarkoittaa sitä, että meikkivoide sulautuu minun luonnolliseen ihonväriini. Lisäksi siinä on mukana anti-age.

Seuraavaksi sipaisen läpikuultavaa puuteria

Kulmakarvoihin en koske, sillä tykkään niistä tällaisenaan. Ainoastaan kulmien alle laitan hieman vaaleaa luomiväriä antamaan valoisuutta. 

Teen silmämeikin, joka arkena on yksinkertaistakin yksinkertaisempi ja aina maanläheisillä sävyillä. Joskus saatan laittaa alle luomivärin pohjustusainetta, mutta yleensä arkena en tätä jaksa tehdä. Silmämeikin viimeistelen ripsivärillä.

Poskipunaa käytän aina. Jos joskus se unohtuu, niin heti on jotenkin alaston olo. Se on vaan niin minun juttu.

Lopuksi huulet, eli laitan huulibalsamia ja hieman huulipunaa ja siinä se. En arkena jaksa pohjustaa huulia. Vaihtelen huulipunia ja joskus käytän huulikiiltoja.

Jos on joku tärkeä meno, niin silloin käytän meikkaamiseen hivenen enemmän aikaa. Silloin myös pohjustan meikin huolellisemmin, eli laitan joko cc cream tai meikinpohjustusaine ja sen päälle meikkivoiteen. 

Meikki juhlaan tai iltamenoihin on sitten erikseen. Kuten myös kesällä. Tämä on siis talvikautena käyttämäni arkimeikki.

Meikkaatko sinä miten arkena? Onko Mary Kay tuttu merkki? 
post signature

6 kommenttia:

 1. Ihanat arkimeikit :) Itsekin meikkaan arkena päivittäin, koska jotenkin ilman meikkiä tuntuu siltä, että yleisilmeeni on tosi nuukahtanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Sama homma! :D En enää lähtis oikein ulos ilman meikkiä. No okei, kuntosalille menen. Mut muuten meikkaan. :)

   Poista
 2. Sinulla on tosi hyvä iho, siitä olen kyllä vähän kade, heh! Minulla on ollut aina ongelmia ihoni kanssa, nuorena näppyjä, vanhempana arpia...niitä onkin kurja peitellä. Minulle on tärkeintä siis päivittäin laittaa meikkivoide+puuteri ja poskipuna, sekä ehostaa kulmakarvat. Olisipa kiva aihe muuten itsellekin tehdä tästä postausta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, apua, vastasin tähän kommenttiin ensimmäiseksi ja se hävisi! Kirjoitan uudestaan. Eli kiitos kaunis, Matkatar! :) Toki tässä kuvassa miulla on meikkia, mutta olen kyllä todella tyytyväinen ihoni kuntoon, vaikka täydellinen se ei ole. ;) Minulla on aknehistoria, joten tiedän, miten kurja tunne se on, jos iho ei voi hyvin. Ajattelin jossain vaiheessa kirjoittaa postauksen aknesta.
   Meikkivoide on kyllä niin hyvä juttu päivittäisessä käytössä. :) Tee ihmeessä postaus! :)

   Poista
 3. Ai niin...ja en ole itse käyttänyt Mary Kay:n tuotteita. Eivätkä ne sovi ihan periaatteisiini. Olen yhä enemmän alkanut käyttää luonnonmukaisia, eläimillä testaamattomia tuotteita kosmetiikassa. Tällä hetkellä olen ns. "sekakäyttäjä", koska en kuitenkaan voi kaikkea jo ostamaani kerralla pois heittää ja ostaa uusia tilalle. Tässä vuoden-parin ajan olen vain tutustunut yhä paremmin luonnonkosmetiikkaan ja alkanut käyttää sitä enemmän ja enemmän. Tarkistan aina myös ettei esim. shampootani ole testattu eläimillä. Mm. hiukseni voivat paremmin kuin koskaan siirryttyäni luonnonshampooseen :D (huom. tätä kommenttia ei tarkoitettu moitteeksi tai kehoitukseksi vaihtamaan merkkiä tms..., kunhan kerroin mielipiteeni :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni tosiaan käyttää luonnonkosmetiikkaa ja varmasti oikein hyviä nekin. :) Minä pidän Mary Kaysta, koska tietenkin sen tuotteet on ihan ylivoimaisen hyviä, mutta sen arvo on "kohtele muita, niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan". Ja se, että asiakkaat voivat kokeilla tuotteita ja heillä on 100% tyytyväisyystakuu. Mary Kay ei tue eläintestausta eikä testaa eläimillä (ellei se ole aivan välttämätön lain vuoksi, sillä joissakin maissa vaaditaan edelleen eläintestausta).
   En uskonutkaan kommenttiasi moitteeksi ja toki jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, kiitos kun kommentoit! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)