keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

HOTELLIKRITEERIT

Hotellin valinta
Minulla on monen monta matkaa takanapäin, lukuisia toivottavasti tulevaisuudessa ja tällä hetkellä Portugalin matkan suunnittelu. Hotellin osalta matka on vielä auki ja etsintä käynnissä. Se sai minut pohtimaan hotellin valinnassa käyttämiäni kriteereitä. Tottahan se on. Minulla tosiaan on majoitusta valitessa tiettyjä kriteereitä. Kriteereitä, jotka näyttävät toistuvan samoina vuodesta toiseen. Ne tietyt jutut on löydyttävä hotellista ja huoneesta, jotta edes harkitsisin sitä. Kaikista parasta, jos majoituspaikka niiden (kriteereiden) lisäksi olisi viihtyisä, kaunis ja ylellinen. Matkohde osaltaan voi vaikuttaa, millaiseen hotelliin päädyn. Jos menisin vaikkapa Kanarian saarille, niin olisi myös todella kiinnostavaa, jos jo majoituspaikasta löytyisi uima-allas.

Sen verran vielä majoituksesta, että tavallisesti pyrin katsomaan kolmen ja neljän tähden hotelleja. Ne yleensä vastaavat parhaiten toiveitani. 

Viime aikoina on ollut myös paljon esillä, miten tavalliset ihmiset vuokraavat omia asuntojaan matkailijoille, joko kokonaisen kämpän tai vain huoneen. Olin todella kiinnostunut tästä vaihtoehdosta, kunnes huomasin hintojen olevan samaa luokkaa kuin hotellissa yöpyminen. Pelkästään hintojen perusteella olenkin todennut hotellin olevan meille se paras vaihtoehto. Siellä pääsee lomamoodiin paljon kätevämmin, kun ei tarvitse miettiä esim. aamupalajärjestelyitä. Kaikki on ikään kuin tarjottimella.

Mitä otan huomioon majoitusta valitessani?

Sijainti
Suosin hotelleja hyvällä sijainnilla. Tämä tarkoittaa keskustassa tai vähintään sopivan kävelymatkan päässä. Matkoilla tulee käveltyä ja paljon. Emme halua viettää aikaa metroissa/busseissa, joten sijainnilla on merkitystä. Toki joskus on tullut mentyä hotelliin, joka ei ihan ydinkeskustassa ole ollut, mutta muuten siinä on ollut sitä jotain, miksi olen sen valinnut. Ja toki joskus on sattunut myös vikatikkejä, josta ei nyt tämän enempää.

Vastaanotto 24 h
Koskaan ei tiedä, mitä matkalla voi tapahtua. Minulla on paljon turvallisempi mieli, kun tiedän hotellin olevan auki 24 h. On vapaus tulla ja mennä, miten lystää, vuorokauden ajasta riippumatta. Varsinkin ulkomailla ollessa se on tärkeä pointti. Kerran otettiin eräs hostelli, joka sulki ovensa ja henkilökunta häipyi yön ajaksi. Siinä joutui tarkkailemaan kelloa, että varmasti ehditään yöksi huoneeseen. Sen jälkeen totesin, että parasta ottaa hotelli 24 h vastaanotolla ja voi unohtaa kellon tarkkailun. 

Aamupala
Päivä lähtee käyntiin hyvällä aamiaisella, joten hotellilla tulee olla aamupalamahdollisuus. Olen joskus nähnyt hotelleja, joiden varaussivustolla ei näy tätä mahdollisuutta. Sellaiset hotellit/hostellit kierrän kaukaa. On toki hyvä, että tarvittaessa voi varata ilman aamupalaa. Aamiainen on kuitenkin niin oleellinen osa, että ehdottomasti haluan sen kuuluvan huoneen hintaan. Siitä kannattaa mainita mieluiten kissankokoisin kirjaimin kirjoitettuna, ettei se jää kenellekään ainakaan epäselväksi. Itse suosin mannermaista aamupalaa ja olen huomannut, että silloin yleensä aamiaispöydät ovat suhkot runsaita, mikä on aina iso plussa. 

Kylpyhuone huoneessa
Reissussa tulee käytyä joka päivä suihkussa päivän päätteeksi. Vanhemmiten sitä on tullut myös entistä mukavuudenhaluisemmaksi. Niinpä haluan huoneessa olevan oman kylpyhuoneen. Iso plussa, jos kylpyhuone sisältää hiustenkuivaajan ja kylpyammeen, mieluiten hieronnalla, kiitos.

Huoneen mukavuudet
Lakanat ja pyyhkeet ovat ihan ehdoton, kuten myös se oma kylpyhuone. Sen lisäksi huoneessa täytyy olla televisio. Vaikka olemmekin päivän muualla, niin illalla on kiva heittäytyä vaakatasoon ja katsoa televisiota. Monesti sieltä tulee ohjelmaa kunkin maan omalla kielellä, yllätys yllätys, joten meillä on sellainen kannettava muisti mukana. Sillä voi katsoa meidän omia elokuvia ja sarjoja. Olemme tosiaan niin suuria elokuvien ja sarjojen ystäviä, ettei lomallakaan malta pysyä niistä erossa.

Aina plussaa, jos huoneessa on kassakaappi. Jos sitä ei ole, niin ei se kuitenkaan maata kaada. Silloin kuljetamme passit, rahat ja arvojutut mukana. Yleensä en jätä huoneeseen mitään arvokasta. Myös jääkaappi/keittiö/teen valmistusmahdollisuus ovat aina plussaaa plussan päälle. Ilmaiseen wifiin en osaa ottaa kantaa. Se on kätevä, mutta toisaalta lomalla ei tee mieli mennä internettiin tai olla kehenkään yhteydessä.

Ilmastointi on yksi valintakriteereistä, varsinkin kesällä. Espanjassa on niin tukahduttavan kuuma, että huoneessa täytyy olla tämä ominaisuus. Vielä en ole törmännyt yhteenkään hotelliin, joka olisi liian viileä. Monesti huoneissa on kuitenkin vilttejä, jos vilu yllättää.

Hinta
Tämä on yksi kaikista tärkein kriteeri. Maksan huoneesta aamupalan kera maksimissaan 35€ per hlö per yö. Tuota kalliimmalla en suostu yöpymään. Yritän aina etsiä edullisimman vaihtoehdon, mutta jossa täyttyvät nuo muut kriteerit. 

Muuta
Erityisesti minua kiinnostavat teemahotellit, kaunis tai omaperäinen sisustus. Jos muut kriteerit osuvat kohdilleen, niin tämä on iso plussa. Missään nimessä en maksaisi hotellista enempää esim. kauniimman sisustuksen takia.

Kaikkien näiden lisäksi luen myös hotellivieraiden kommentteja ja vähän katson myös yleisarvosanaa.

Lopuksi
Näin suurin piirtein valikoituvat hotellit, joista valitsen sen parhaimman vaihtoehdon. Hotellien arvosteluilla ja kuvilla on merkitystä. En todellakaan halua viimekeväisen hotelliepisodin toisintoa (sitä on muuten luettu hurjat 1900 kertaa, ai kamala)... Tiedostan, että kuvat monesti ovat siloiteltua pintaa.Tosin täytyy nostaa hattua Rooman matkan hotellillemme, jossa saimme juuri sellaisen huoneen, joka näkyi sivuston kuvissa. Sitä tarvitsi vain pyytää.

Millaisia kriteereitä sinulla on majoitusta valitessa?
post signature 

5 kommenttia:

 1. Sijainti olisi tosiaan olla suht keskeinen, mutta rauhallinen. Itse haluan mieluummin huoneistohotellin / bungalowin, mutta meidän matkailu on aikalailla Kanaria-osastoa. Aamiainen ei ole välttämätön eikä myöskään uima-allas. Olemme enemmän meressä uivia lomalaisia. Hintamaksimi on mulla aikalailla 50e/yö ja minä olen huomannut meille sopivan parhaiten 2 ja 3 tähden majoitukset. Kassakaappi huoneessa on minulle aika tärkeä. En halua kantaa arvotavaraa mukana tai jättää niitä respaan, jos se vaikkapa on kiinni, kun tarvitsisit kaapista tavaraa.
  Viimeisimmillä Kanarian matkoilla olemme majoittuneet samaan huoneistohotelliin, koska saamme sieltä edulliseen hintaan majoituksen ja palvelu on hyväksi havaittua. Kanarialla usein "vakioasiakas" huomioidaan erilailla kuin ensimmäistä kertaa majoittuva.

  Suomen lomilla olemme useimmiten mökeissä koirien takia. Onkin tärkeää, että lemmikit ovat sallittuja ja jos mahdollista, ilman lisämaksua. Yleensä viemme mukana omat pyyhkeet ja liinavaatteet. Hinta on Suomessakin yksi tärkeä kriteeri, yleensä etsin mökkejä maks. 80e/yö. Ja jos aiemmilla lomilla joku paikka on ollut hyvä, sinne mennään toki uudelleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minnuu nauratti tuo "Kanaria-osastoa". Käyttehän te kotimaassakin paljon reissussa. :) Mekin tykätään uida kyllä meressä ja toinen juttu, et vaik hotellissa olisi uima-allas, niin voi olla, että se on niin täynnä, ettei sinne mahtuskaan. :P Tuli vain mieleen, kun muistelin Teneriffan matkaa.
   50e per hlö per yö? Sillä sais jo tosi hyvän hotellin aamiaisineen, varmasti jopa neljän tähden hotellin, mut jos se on huoneen kokonaishinta per yö, niin sit vaatimattomampi hotelli.

   Onpa jotenkin suloista, että Kanarialla huomioidaan vakioasiakkaat! Mut noinhan se pitäisikin olla. Vau, heti tuli jotenkin parempi kuva Kanariasta. :)

   Hinta on kyllä tosi tärkeä kriteeri, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Onneks on kuitenkin jokaiselle kukkarolle sopivia majoitusvaihtoehtoja. Sitä minä kyllä vähän ihmettelen, miten kalliille (noh, miun näkövinkkelistä) esim. viiden tähden hotelleille riittää asiakkaita? Miusta ainakin tuntuu, että esim. Lissabonin hotelleja katsoessa valinnanvaraa tuntui olevan enemmän neljän ja viiden tähden hotelleissa kuin kolmen. O_o

   Poista
  2. Ei vaan Kanarialla 50e / yö yhteensä eli 25e/nenä. Suomessa mökki saa olla kalliimpi, koska yleensä meidän lisäksi reissussa on äitini ja joskus veli tyttöystävineen.

   Poista
  3. ...niin ja halvimmalla pääsee kun menee anoppilaan tai jos menis omaan kotiin (mutkun sieltä on sähköt sanottu irti...)

   Poista
  4. Ok. Sopivan edullinen. :) Toivottavasti pääsette Kanarialle pian uudestaan! :) Siun matkajuttuja oli kiva lukea. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)