keskiviikko 10. helmikuuta 2016

BASKIMAA EI OLE TUTTU -MUTTA KOHTA ON!

> Espanjalaisten mukaan Espanjan parhaimmat tapakset löytyvät Baskimaasta.
 
> Kyseessä on yksi Espanjan vanhimmista ja kulttuurillisesti rikkaimmista alueista.

> Näkemistä riittää niin kaupungeissa kuin maaseudulla.

> Baskimaassa puhutaan euskeraa. Sitä puhuttiin jo ennen roomalaisten tuloa.

> Bilbao on Baskimaan sydän. 

> Bilbaosta on tullut desiginin ja arkkitehtuurin mekka. Ennen se oli teollisuuskaupunki.

Kuva on lainattu netistä.
Kuvat on lainattu netistä.
Nämä asiat popsahtavat esille ensimmäisenä puhuttaessa Baskimaasta. Viime päivät olenkin imenyt itseeni enemmän ja enemmän tietoa kyseisestä alueesta. En ole koskaan vieraillut siellä, joten ei ole tullut aikaisemmin perehdyttyä tuohon Espanjan kolkkaan.
Kuva on lainattu netistä.
Mutta mikä olisikaan sen parempi (teko)syy etsiä tietoa ja tutustua aiheeseen kuin matka? Kyllä! Olemme lähdössä viikonloppureissulle. Suuntaamme Baskimaan syövereihin, Bilbaoon. Hassua, etten ole käynyt siellä aikaisemmin, koska bussilla matka ei ole mahdottoman pitkä, 3 h 15 min. 

Minä liputan lähimatkailun puolesta, kuten jokin aika sitten kerroin tässä postauksessa klik. Vaikka matkakilometrejä kertyy pikkasen enemmän kuin postauksessa mainitsemani 150 km (Bilbaoon on täältä matkaa 305 km), niin lukisin sen silti lähimatkailuksi, sillä pysytäänhän tässä turvallisesti Espanjan rajojen sisäpuolella. 

Hotelli on jo varattu –pinchoineen! Pincho on pieni tapas, jota siellä päin tarjoillaan. En malta olla testaamatta Baskimaan maankuuluja tapaksia. 

Majoitumme hotellissa, joka on satavuotiaassa rakennuksessa. Siitä välittyi ainutlaatuinen tunnelma jo kuvien perusteella. Saa nähdä onko todellisuus kuvien veroinen. ;) Minähän rakastan yöpymistä vähän erikoisemmissa paikoissa. Tämä, jos mikä näytti niin erikoiselta ja ihanan linnamaiselta ja koska hinta oli enemmän kuin kohdillaan, laitoimme varausta kehiin. 

Espanjassa majoitus ei ole ollenkaan pahan hintainen ja pääsääntöisesti majoitusten taso on hyvä tai vähintään kohtuullinen. Aikamoisen huono tuuri pitäisi olla, jos törmäisi kelvottomaan hostelliin / hotelliin Espanjassa. 

Olen yöpynyt lukuisia kertoja eri hotelleissa ja hostelleissa Espanjassa ja yhteen aikaan jopa asunut hotellissa. Hotellielämä on siis melkoisen tuttua. Vain muutaman kerran on tullut vastaan hotelli / hostelli, joissa kokemus ei ollut parhaimmasta päästä. Kuten vaikkapa se kerta, kun olin matkalla ensimmäistä kertaa Espanjassa ystäväni kanssa ja huoneemme lattian valloittivat muurahaiset! Niitä oli niin paljon, ettemme päässeet mihinkään enää sinä iltana. Silloin ei todellakaan naurattanut, mutta nyt sille voi jo nauraa. Hehe.
Kuva on lainattu netistä.
Meidän Bilbaon matkaan on vielä aikaa, mutta sitä odotellessa kuulisin mielelläni vinkkejä teiltä, ketkä siellä olette vierailleet.Nyt saa siis suositella oikein olan takaa! 

Missä siellä sinun mielestäsi kannattaisi vierailla ihan ehdottomasti? Hyviä ruokapaikkoja? Kiitos jo etukäteen!
post signature

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kivalta! Olen kuullut sellaisenkin teorian, että suomalaiset olisivat baskien jälkeläisiä, koska molempien kielissä on yhteneväisyyksiä ja molemmat kielet ovat maailman vaikeimmin opittavien joukossa. Olet siis menossa "esi-isiemme maille"! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustaki aikas jees suunnitelma! :) Heheh, enpäs ollutkaan kuullut tuollaisesta teorista. Sen sijaan, kerran eräs espanjalainen kommentoi minulle, että suomen kieli kuulostaa ihan euskeralta. :D

   Poista
 2. Onnittelut reissun varaamisesta! Jään innolla odottamaan postausta tästä tapauksesta:) Bilbao näyttää kivalta! Pitäisi itsekin kömpiä sinne joku kerta näkemään yhtä kaveria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jään innolla oottaa sitä matkaa. :D Koputetaan puuta, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. :)Madridista olis varmaan kans ihan hyvät yhteydet kyseiseen paikkaan. :)

   Poista
 3. Mahtavaa, onni on reissu jota odottaa. <3 Voi wau noita tapaksia. <3 Jään innolla odottelemaan matkaraporttia. :=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ihanaa, kun on jotain, jota odottaa! :) Tapaskulttuuri on kyllä mielenkiintoinen, jota olen täällä harmillisen vähän hyödyntänyt. :P Hih, nyt tuli paineita matkaraportista, mutta teen parhaani! :) Mukavaa loppuviikkoa, Tiia! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)