perjantai 5. helmikuuta 2016

LEFFAT JA SARJAT –VIIKKOKATSAUS

Huh, en ole ehtinyt päivittää blogia viikkoon, vaikka postauksia on työn alla ja luonnoksissa. Haluaisin blogissani olevan muitakin juttuja (kuin vain leffa ja sarja), mutta nyt en vain ole ehtinyt olemaan koneella blogin kimpussa.

Minulla on varmaan myös joku talviväsymys, sillä olen monena päivänä ottanut siestan. Juttu, jota en normaalisti tee. Toivottavasti alan piristyä kevättä kohdin, sillä siesta-ajan voisin hyödyntää vaikkapa bloggaamalla.

Samaan syssyyn toivottelen teille Pyhän Agathan päivää, jota ainakin täällä päin maailmaa juhlitaan. Tälle päivälle on ominaista rinnanmuotoiset leivokset, joka ainakin itseäni hämmästytti ensi alkuun. En muuten ole vieläkään syönyt tissileivosta, mutta ehkä sekin joku päivä koittaa.

Nyt kuitenkin itse asiaan, eli sukelletaan elokuvien ja sarjojen maailmaan. Viikon aikana olenkin nähnyt paljon elokuvia ja sarjat jäivät, noh, vähän vähemmälle. 
Kuvat on lainattu netistä.
Elokuvat
Laittomat (v.2012, rikos)
Heti elokuvan alussa pärähtää ruutuun teksti ”perustuu tositapahtumiin”. Toisaalta olen lukenut, että elokuva perustuu romaaniin, joten heti aloin epäilemään. Tuo tositapahtumiin liittyvä maininta johtuu ilmeisesti siitä, että romaanin on kirjoittanut lapsenlapsi Matt Bondurant.

Niin tai näin, todella pidin elokuvasta. Kyseessä on mielestäni erinomainen elokuva, joka kertoo hämäriä viinabisneksiä pyörittävästä Bondurantin veljeskolmikosta. On vuosi 1931, jolloin Amerikan mailla oli lama ja kieltolaki. 

Elokuvassa on harvinaisen hyvä näyttelijäkaarti. Osaan näyttelijöistä olen törmännyt viimeaikaisissa näkemissäni elokuvissa, ja jopa eräässä sarjassa. Rikoselokuvien ystäville suosittelen lämpimästi tätä leffaa. Tämä olikin koko viikon ylivoimaisesti paras leffa!
****

Shaun of the dead (v.2004, kauhu, komedia)
Kauhu ja komedia ei yleensä istu samaan elokuvaan, mutta tässä leffassa se toimii!

Shaun of dead on brittiläinen zombie-elokuva, joka kertoo kahdesta kaverustörpöstä, joista toinen yrittää pelastaa epätoivoisesti äitinsä ja valloittaa uudestaan entisen tyttöystävänsä sydämen ja toinen laittaa kapuloita rattaisiin olemalla yksinkertaisesti vain niin törppö.

Tämä elokuva oli piristävän erilainen zombie-elokuva, jossa oli komediallinen ote koko tarinan ajan. Kerrassaan viihdyttävä zombiepläjäys.
*** 

Eurotrip (v.2004, komedia)
Tämä on ehkä päättömin elokuva, jonka olen nähnyt pitkään aikaan. Siinä tapahtui niin hulluja asioita, ettei voinut muuta kuin nauraa maha kippurassa ja välillä ei tiennyt, itkeäkö vaiko nauraa. 

Olen silti iloinen, että katsoin tämän, sillä aikaisemmin olin nähnyt vain pätkän. Nyt näin tämän alusta asti. Ja samaan hengen vetoon täytyy todeta, että olin kuin puulla päähän lyöty; näin Matt Damonin sivuroolissa! Tämän leffan hyvä puoli on myös se, että tavallaan pääsee matkaamaan halki Euroopan.

Tarinassa Scott joutuu tyttöystävänsä dumppaamaksi, jolloin hänen pitkäaikainen saksalainen kirjeenvaihtotoverinsa ”Mike” ehdottaa tapaamista. Scott haukkuu tämän friikiksi, koska koko tämän ajan hän on luullut kyseessä olevan mies. Vain saadakseen selville että Mike onkin todellisuudessa kuuma misu Mieke. Ei auta kuin matkata Eurooppaan valloittamaan neidin sydän!
**½

Maggie (v.2015, kauhu)
Teini-ikäinen Maggie saa tartunnan, jonka seurauksena hän alkaa muuttua pikku hiljaa zombieksi. Hänen isänsä ja äitipuoli tukevat häntä. Isän roolissa nähdään Arnold Schwarzenegger. 

Kyseessä on uudenlainen näkökulma zombieleffoihin ja Arska pitkästä aikaa roolissa, jossa hän joutuu tirauttamaan muutaman kyyneleen. Enemmän tämä onkin draamaa kuin kauhua tai mitään muuta. Oli silti mielenkiintoista, mutta rehellisesti sanottuna odotin paljon enemmän. Kaiken lisäksi elokuva on todella hidastempoinen, joka kieltämättä alkaa häiritä puolivälin tienoilla. Ei se silti ihan toivoton leffa ollut, mutta mitään suurempaa on turha odottaa. Suosittelen zombieleffojen ystäville, jotka haluavat nähdä hieman erilaista ”menoa”.
**

Sarjat
Sarjapuolella oli hiljaista. Jatkoin The Strain –sarjan seuraamista. Sen lisäksi näin pari jaksoa Zoo-sarjasta. Tässä sarjassa häiritsee, että se on niin ennalta-arvattava. En tiedä, jatkanko sen seuraamista.
Kuvat on lainattu netistä.

Millainen elokuva -/ sarjaviikko teillä on ollut? Oletko katsonut Zoo-sarjaa ja jos olet, niin mitä pidit?
post signature

4 kommenttia:

 1. Heh, Suomessahan on tänään Runebergin päivä, eikä kaukaa liippaa tissejä kaksi runebergintorttuakaan... :'D

  Noh, tuo puujalka menköön perjantain piikkiin. Nyt oli vähän hiljainen leffaviikko, katsoin Morsiamen isä - leffan ties monettako kertaa. Mutta se on vaan niin sopiva arki-illan elokuva. Tällä viikolla sarjoista olen katsonut oikein olan takaa Myytinmurtajia.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, nythän sie vitsin murjaisit! :D Repesin. :'D Postausta kirjoittaessa se runebergin torttu kyl kävi ajatuksissa pikaisesti, vaikka en todellakaan muistanut ollenkaan tuota Runebergin päivää! :P Ja kohtahan on laskiainenkin! Nyt on ikävä laskiaispullia.

   Piti googlettaa tuo leffa, Steve Martin on hyvä näyttelijä, tykkään kyllä. :)

   Kiitos, siullekin oikein hyvää viikonloppua! :)

   Poista
 2. Maggie leffan ja Zoo sarjan laitan nyt korvan taakse ja aah tuo the Strain, niin hyvä! Kivaa viikkistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zoo muistelen et olisi alkanut Suomen televisiossa viime syksynä? Kiva, jos näistä saa uusia sarjoja / elokuvia katselulistalle. :) Mukavaa viikonloppua Tiia! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)