Lisänä perunoita.Monesti täällä on tapana laittaa perunat suoraan fileen kanssa, jotta se saisi makua liemestä. Meistä osa ei kuitenkaan tykkää siitä, vaan ennemminkin valmistamme perunat erikseen. Fileeen ja perunan lisäksi oli monen monta alkupalaa. Jälkkäriksi natillas ja omenapiirasta.
Juttusarjamme espanjalaisen
kotiruoan parissa jatkuu. Jossain vaiheessa voin kokata hienompiakin ruokia.
Toistaiseksi jatketaan yksinkertaisella arkiruokalinjalla.
Tällä kertaa on vuorossa
pinaattiruoka ensimmäisenä lautasena ja toisena mustekalaa espanjalaisen
tuttavaperheen isoäidin reseptillä. Tämä on todella suuri kunnia saada jakaa
täällä espanjalaisen mummon resepti, joten ottakaa resepti onkeenne.
Pinaattia
Muutama valkosipulin kynsi
Perunaa
Katkarapuja
1. Keitä peruna(t). Meillä oli
vain yksi iso peruna.
2. Valmista pinaatti. Me
valmistimme pinaatin paistinpannulla tilkkasessa öljyä kera valkosipulien.
3. Laita pinaatti erilliselle
lautaselle odottamaan. Sillä välin pilko keitetty peruna ja laita paistumaan
paistinpannulle, että saa väriä. Kun perunat ovat valmiit, laita ne myös
lautaselle odottamaan.
4. Valmista katkaravut. Ota ylimääräinen vesi pois. Lisää pinaatti ja perunat katkarapujen sekaan. Voit lisätä ripauksen suolaa. Valmista!
4. Valmista katkaravut. Ota ylimääräinen vesi pois. Lisää pinaatti ja perunat katkarapujen sekaan. Voit lisätä ripauksen suolaa. Valmista!
Mustekalaa Finan tyyliin
1, 5 kg mustelaa (huom!
määrä vaihtelee syöjien määrästä riippuen ja tässä mustekala tulee kokonaisena,
jolloin joudutaan siivoamaan mustekala. Itse ostin 500 g mustekalaa jo
puhdistettuna ja määrä oli aivan riittävä parille hengelle ja kolmannellekin
olisi jäänyt. )
2 sipulia
1 iso persiljan oksa
1 laakerinlehti
2 valkosipulia
1 lasillinen valkoviiniä
1 tl paprikajauhetta
1. Pilko sipuli ja laita
kattilaan.
2. Lisää mustekalapalat.3. Lisää valkosipuli murskattuna, persiljan oksa, paprikajauhe ja laakerinlehti kylmään kattilaan.
4. Lorauta oliiviöljy sekaan ja laita levy päälle, puolessa välin.
5. Anna kypsyä puolisen tuntia.
6. Lisää valkoviini ja anna kypsyä vielä vartti. Kokeile mustekalaa, sen täytyy olla mureaa.
Hyvää ruokahalua!
Tuli muuten mieleen, että
täällä teemme kermaviilin itse. Sitä kun ei kaupasta löydy tai jos löytyy, niin
se on oikein tuhtia creme fraichea. Parempi siis tehdä itse! Se on sitä paitsi
todella kätevää. Tulee luultavasti halvemmaksi ja en tiedä laittavatko kaupan
kermaviiliin säilöntäaineita, mutta tämä kermaviili on täysin naturelli. Säilyy
noin viikon jääkaapissa. Kaiken lisäksi sen voi pakastaa.
2 dl kylmää kuohukermaa
2 tl sitruunamehua (puristetusta sitruunasta)
1 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
1. Laita kerma ja sitruunamehu
kulhoon.
2. Ala vatkata haarukalla.
Pikku hiljaa seoksesta tulee sakeampi. 3. Lisää valkoetikka ja suola. Jatka sekoittamista, kunnes kermaviili on haluamasi paksuista. Valmista!
Kiitos, tätä reseptiä etsin, koska en Espanjasta ole vielä löytänyt kermaviiliä. Kokonaan sokeritonta maustamatonta jugurttiakaan en ole kaupasta löytänyt, mutta helppoa tehdä kyllä itse. Ehkä jossain vilkkaammilla seuduilla on näitäkin tarjolla. Asun aika pienellä paikkakunnalla, jossa ei mitään erikoisempaa myydä. Kiitokset vielä kerran:))
VastaaPoistaKiitos paljon kommentistasi! :) Mukava kuulla, että tästä oli apua. Suomessa on tosiaan yllättävän monipuolisesti kaikkea marketeissa, kun Espanjassa joutuu itse vähän soveltamaan.
PoistaAi niin, minäkin tykkään sokerittomasta, maustamattomasta jugurtista ja täällä Espanjassa olen ostanut griego natural (Mercadonasta), ihan hyvää.
Poista