lauantai 28. toukokuuta 2016

LEFFAT JA SARJAT -VIIKKOKATSAUS

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, olen ollut ihan älyttömän kiireinen ja siihen päälle vielä matka Suomeen. Siksi viime viikolla en ehtinyt tehdä viikkokatsausta, joten nyt raportoin kahden viikon näkemiset yhteen postaukseen. Jatkossa jatketaan samaan malliin, että kerran viikossa kerron näkemistäni leffoista ja sarjoista. Minulla on tavoitteena nähdä ainakin yksi elokuva viikon aikana. Sarjoja sen verran, kuin ehdin.

Kesä on jo alkanut, vaikka vielä vedelläänkin toukokuun viimeisiä päiviä. Yleisesti ottaen kesällä ei tule katsottua niin paljon leffoja ja sarjoja, kuin mitä talven aikaan. Telkkariahan minä en juuri katso ollenkaan Espanjassa ollessa. Ainoastaan iltapalan aikaan se on päällä ja jos siellä on jotain mielenkiintoista, niin jään katsomaan. Tosin nyt olen innostunut Masterchefistä ja ilokseni huomasin, että sen seuraaminen onnistuu ihan Suomestakin käsin. Eli ei käy niin kuin esim. Yle areenalla, että maarajoituksen vuoksi en voi nähdä mitään. Suomessa menen melko samoilla linjoilla. Tähän mennessä täällä ollessa en ole avannut telkkarin kuin kerran ja sitä katsoin ehkä 15 min.

Kesällä tulee myös luettua enemmän. Eniten tykkään lukea ulkona, jos on aurinkoinen sää. Silloin menen terasille istumaan ja nauttimaan auringosta. Itse en tykkää ottaa aurinkoa siinä perinteissä mielessä eli en tavoittele rusketusta ja minulla onkin aina aurinkovoidetta kunnon suojakertoimilla. Kunnon suojakerroin on 30 tai miellään jopa 50 tai enemmän. Ruskettumastahan se ei estä, mutta tekee sen, että voi oleilla pidempään auringossa. Aurigossa onkin parasta se lämpö, joka hellii. Muistakaa tekin kesän aikaan suojata nahkanne joko vaatteilla tai aurinkorasvoilla!
Kuva on lainattu.
Ja sitten leffojen ja sarjojen pariin. Elokuvia näin ainoastaan kaksi kappaletta: Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa ja Evil dead. Kummastakaan elokuvasta en suuremmin välittänyt. Ensiksi mainittu oli täysi pohjanoteeraus, vaikka siinä oli itse Johnny Depp, joka on mielestäni todella hyvä näyttelijä. Tämä leffa oli kertakaikkiaan puuduttava, sillä koko aika se oli sitä samaa, eikä siinä oikein ollut kunnon juonta.

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa kertoo huumehörhökaveruksista, jotka menevät Las Vegasiin. Elokuva on tehty v.1998.

Evil dead on puolestaan 80-luvun leffa, josta on kuulemma tullut jo klassikko. Tässä oli toki juonta jo paljon enemmän kuin aikaisemmin mainitussa leffassa, mutta tässäkin tökki muutama asia. Se kuintenkin päättyi niin jännittävästi, että haluaisin nähdä jatko-osat.
**½

Sarjoissa jatkoin innolla Game of Thrones -sarjan seuraamista. Sarjassa eletään nyt jännittäviä aikoja. Jos joku ei vieläkään ole katsonut sarjaa, niin suosittelen. Se on monessakin mielessä rajoja rikkova sarja. Itse meinasin jättää sen katsomisen liiallisen väkivallan ja seksistisyyden takia, mutta juonenkäänteet olivat liian kiinnostavia tehdäkseni noin radikaalia ratkaisua. Sarja on osoittautunut erinomaiseksi ja väittäisin sen olevan yksi kaikkien aikojen parhaimmista sarjoista, sillä niin hyvin se on tehty kaikin puolin.

Fear the Walking Dead -sarja on toinen, jossa odotan jokaista jaksoa. Minua kiehtoo tällaiset selviytymistarinat zombien valtaamassa maailmassa.

Grimm -sarjan viides kausi tuli päätökseensä ja oli muuten jännä. Toimintaa oli paljon ja pari yllätyskäännettä. Harmittaa jo nyt etukäteen, sillä sarjasta tulee tietääkseni enää yksi kausi. Grimmin vaiheita on ollut jännä seurata.

Masterchef España Amatooriruoanlaittajat osallistuvat reality-showhun, jossa pääsevät näyttämään kyntensä ruoanlaiton saralla. Tässä todellakin on haastetta ottaen huomioon Espanjan ruokakulttuurin. Olen katsonut huulipyöreänä kalojen fileerausta ja merenelävien käsittelyä.
Mitä elokuvia ja sarjoja olet viime aikoina nähnyt?
post signature

4 kommenttia:

 1. Onpas ollut ADHD-viikko (tai siis kaksi), kun olen ehtinyt tuijotella vain leffan Anger Management. No, ehkä tämä korjaantuu, sillä VR:n s-postissa oli alekoodi Viaplay-palveluun ja nappasin sen meille ilmaiseksi kahdeksi kuukaudeksi! Olenkin katsellut sieltä jo kolme osaa Haven-nimistä sarjaa. Eilen bongasin sieltä leffan Minions (tai Kätyrit) ja tänään katselin espanjalaisen Los lunes al sol.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi voiski olla kans hauska leffa kahtoo! :) Vau, varmasti huippua! :) Mekin aloitettiin se Haven sarja aikoja sitten, mutta se jäi kesken outoutensa vuoksi ja kun oli niin monta muuta mielenkiintoisempaa sarjaa. Jos katot sitä pidemmälle, niin kerro mitä tykkäsit! :) Monissa sarjoissa voi olla, että alussa vaikuttaa tylsältä / oudolta ja sit siitä tuleekin tosi hyvä, kun se pääsee vauhtiin. :) Kätyrit on joo tuttu, tykkäsin paljon! :) Tosta espanjalaisesta en ole kuullutkaan, ups! :P

   Poista
 2. Master Cheffiä pitäisi alkaa seuraamaan. Jostain syystä olen laittanut korvan taakse kehut Australian sarjasta. Me katsotaan tällä hetkellä jo monta vuotta sitten ilmestynytta Black Mirroria. Todella hyvä sarja! House of cards pitää katsoa aina kun se tulee, ihan paras! Game of Thronesia emme ole seuranneet pariin vuoteen kun mies ei tykkää siitä :( Me katsotaan aina yhdessä ohjelmia, jonkinlainen harrastus :D

  VastaaPoista
 3. Masterchef on ihan jees, mutta ainakin tässä Espanjan versiossa yks jakso kestää ihan liian pitkään, yli 2 h!!! Sillä en sit oo kattonu joka viikko, ku aika ei vaan riitä... Pitääpäs kurkata tuota Black Mirroria. :) Kiitti vinkistä! House of cardista en tiiä tykkäisinkö, ku se on poliittikka-aiheinen sarja, vaikka toisaalta siinä näyttelee Kate Mara ja jo sen puolesta olisi jännä katsoa, sillä viime vuoden puolella olimme avustamassa yhdessä leffassa, jossa oli Kate Mara pääosassa! :) Juuh, ymmärrän. Meilläkin sarjojen ja elokuvien seurailu on sitä yhdessäoloa ja yhteinen harrastus. :) Kiitos muuten kommentistasi ja pahoittelut vastauksen viipymisestä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)