torstai 1. marraskuuta 2012

HALLOWEEN JA NOITA-AKKA

Eilen vietimme Halloweenia, tosin hyvin pienimuotoisesti. Alun perin olimme ajatelleet menevämme isolla porukalla, mutta viime hetkellä suunnitelmat karahtivat. Intoa juhlimiseen ja kunnon revittelyyn ei riittänyt näin keskellä viikkoa. Olkoonkin, että tänään on vapaapäivä. Espanjassa marraskuun 1. vietetään Pyhäinpäivään (Día de Todos los Santos).

Kuvat on lainattu netistä täältä, täältä, täältä ja täältä.
Mutta siis eiliseen…  Tänä vuonna tuntui, että Halloween tuli  puskasta. Enkä ollut ainoa. Halusin kuitenkin jotenkin Halloweenia juhlistaa, vaikkakin sitten pienesti. Omaan pukuuni en ehtinyt panostaa. Menin sieltä, missä aita oli matalin ja pukeuduin taas noita-akaksi, mutta sain tehtyä jotain extraa –hyvä minä! Taiteilin nimittäin tosi coolin kasvomaalauksen. 
Noita-akan ilmeet on moninaiset.
Kasvomaalaukset
Kasvomaalauksissa nyrkkisäätönä voi pitää, että ensin pohjustetaan ja sitten tehdään rajat ja viimeisenä yksityiskohdat ja erityisesti tarkkana mustan värin kanssa. Se tulee vasta vihoviimeisenä! Monesti rajoja on hyvä häivytellä. Vaikka se sienitupsutin ja siveltimet ovat perusvermeet, niin itse tykkään myös ottaa näppituntumaa eli käytän sormiani rajojen häivyttelemiseen. 
Tässäpä ohjeet kasvomaalaukseen:
1.Tee vaaleanvihreä pohja.
2. Lisää tummanvihreitä ja valkoisia raitoja. Laita tummanvihreää myös huulten yläpuolelle, nenään ja pikku sipaisu leukaan.
3. Tee silmät.
4. Lisää vaaleaa oranssia poskille. Itse laitoin kylläkin kultaa ja tummahkoa oranssia.
5. Tee violetit, mustat, siniset tai minkä väriset huulet haluatkaan.
6. Lopuksi tee mustalla kulmakarvat. Halutessasi voit tehdä luomen. Tähän kasvomaalaukseen voisi käydä myös hämähäkki.

Halloween asuni koostui punaisesta peruukista, hatusta, tummanpuhuvista vaatteista ja kengistä sekä viitasta. Täydensin asua koruilla, lakkasin kynnet mustiksi ja tietenkin kasvomaalaus toi sen viimeisen silauksen pukuun, jota ilman olisin ollut ihan yhtä tylsä noita kuin viime vuonna. Silloiset kasvomaalit osoittautuivat niin huonoksi, ettei niillä saanut mitään aikaiseksi ja kaiken lisäksi noitanenä ei pysynyt kiinni.
Mustat kynnet, yllättävän ihanat.

Halloween-yö
Illastimme kotona, toteutin kasvomaalausoperaationi ja henggailimme, ennen kuin joskus yhden aikaan lähdimme yön selkään. Tämä noita melkein vajosikin siltä istumalta maan rakoon. Kaduilla ei näkynyt olevan juuri ketään ja ne jotka tulivat vastaan, eivät olleet laittaneet minkäänlaista asua. 

Menimme keskustaan asti, jossa alkoi tulla vastaan mielenkiintoisiin asuihin pukeutuneita tyyppejä. Omasta asustani sain kuulla, että olen melko erikoisen näköinen noita. Erinäisiä juhlaporukoita lukuun ottamatta keskustassakin kadut olivat melko tyhjillään. Ilmeisesti kaikki menee ulos entistä myöhemmin. Vaikka meidän Halloween-juhla jäi nyt näin pienimuotoiseksi, niin oli kiva kaikesta huolimatta nähdä muiden asuja ja olla hetken aikaa joku muu. Ehkä sitten ensi vuonna isommin… 
"Missä kaikki on ?"

Tänään vietämme sitten Halloweenia senkin edestä kauhuelokuvia ja The Walking Dead-sarjaa katsoen, jonka jokaista jaksoa odotan kuin kuuta nousevaa.
post signature

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla! :) Viitalla, hatulla ja kasvomaalauksella sai kyllä kieltämättä paljon aikaan. Ja toi punainen peruukki... XD

   Poista
 2. Upea asu sulla! Kiva -ja yllättävä kuulla että Espanjassakin vietetään Halloweeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Täällä tosiaan vietetään Halloweenia ja Pyhäinpäivää. Väittäisin, että Halloweenia viettää enemmän nuoret, siis ihan koululaisista alkaen nuoriin aikuisiin. Vanhempi väki keskittyy Pyhäinpäivään, jolloin monet menee hauttuumaalle. Pyhäinpäivään kuuluu myös hienompi päivällinen (mitä arkena) perheen ja sukulaisten kanssa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)