lauantai 3. marraskuuta 2012

KIIREPÄIVÄ KANSSANI

Eletään vielä alkuviikossa... Silloin Pyhäinpäivä ja Halloween näkyivät kukkakaupassa lisääntyneenä työmääränä. Aamupalan ja uutisten luvun sekä muiden aamurutiineiden jälkeen suuntasin kukkakaupalle klo 10. Neljä tuntia meni erittäin vauhdikkaasti. Vaikken mitään kukka-asetelmia taikka kimppuja osaa (vielä) tehdä, niin tekemistä löytyi niin paljon kuin vain ehdin tekemään. 

Mitä tapahtuu kukkakaupalla?
Vaihdoin leikkokukkien (eli neilikat, ruusut, miekkaliljat (aluksi luin että miekkailijat) jne.)vedet. Uudistin näyteikkunaa. Siivosin. Palvelin asiakkaita ja siinä sivussa sinkoilin kukkakaupassa päädystä päätyyn. Eniten aikaa paloi varmasti kukkakimppujen pakkaamiseen.

Floristi teki kimput, jotka antoi minulle. Minä käärin ne lahjapaperiin. Yksi, toinen, kolmas ja ties miten moni kukkakimppu pääsi meikäläisen hyppysiin ja yltiövarovaiseen käsittelyyn. Lopulta olin varmasti kuin robotti. Niin automaattisesti alkoi kimppujen paketointi sujua. Lopulta kukkakauppa täytyi kimpuista. Joka välissä ja kulmassa napotti kimppu.
Aamupäivän hulinan jälkeen menin kämpille, jossa kokkasin ja pidin ruokatauon. Siestaa en nyt, kuten en yleensäkään milloinkaan muuten, ehtinyt ottaa. Tällä kertaa mieli olisi kyllä tehnyt vähän levätä. Melkein sen siliän tien palasin takaisin kaupalle ja sama homma jatkui. 
Kukkia ei tosiaan voi vältellä kukkakaupassa, vaikka hermoilin eniten sitä, etten tiedä kukista ja kasveista mitään. Nyt minulla ei ole enää edes tuota tekosyytä, sillä tämän kukkakauppakokemuksen jälkeen tiedän himppusen enemmän kukkien ja kasvien ihmeellisestä maailmasta.  

Esimerkiksi liljat (lilium oriental) tuoksuvat hyvälle ja naapurin tädillä onkin niitä aina eteisessä, jolloin sisään astuessa huumaava tuoksu toivottaa tervetulleeksi. Tai että leikkokukkien ja kukkakimppujen vedet pitää vaihtaa päivittäin, niin ne myös säilyvät pidempään. Toki säilymiseen vaikuttaa muutkin seikat.
Kotiin palasin nuutuneena. Luin jonkin aikaa blogeja ja sitten iltapalaksi salaattia. Katsoimme myös televisiota. Sen jälkeen unten maille. Tässä vielä päivän asua.... synkänpuhuva kokonaisuus, jossa iloisen väripilkun ja mielestäni raikkaan tuulahduksen tuo nuo oranssit kengät!

                            Paita: B.C. Toppi: H&M Farkut: Bershka Kengät: Suomesta by Ristomatti Ratia
post signature

2 kommenttia:

  1. Mahtavat noi farkut! Mä oon pitkään ettinyt täydellisiä harmaita, mutten löydä mistään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, isosti kiitoksia! :) Miustaki tosi kivat farkut. Harmi juttu, ettei siulle ole vielä tullut niitä täydellisiä housuja vastaan! =/ Tiedän tunteen, kun monesti metsästän housuja, niin vaikkei väristä olisi kiinni, niin sitten siitä mallista. Espanjassa on kyl nyt paljon valikoimaa housujen väreissä. Löytyy perusmustien lisäksi harmaina, vihreinä, punaisina, sinisinä... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)