keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

11 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA X 2

Sain 11 kysymyksen Liebster Awards -haasteen Matkattarelta, ja Lauralta. Ideana on vastata haastajan keksimään 11 kysymykseen ja keksiä seuraavat uudet 11 kysymystä sekä tietenkin laittaa haaste eteenpäin. Haaste on tarkoitettu blogeille, joilla on alle 1000 lukijaa, jotta pienemmät blogit saisivat näkyvyyttä. 

Kiitoksia haasteista! Päätin yhdistää kysymykset yhdeksi postaukseksi, joten tässä tulee 22 kysymystä ja vastausta.
Kuva on lainattu.
1. Miksi aloitit bloggaamisen?
Minulla oli monia syitä, joista tärkein oli kirjoittaminen. Halusin kirjoittaa jonnekin muualle kuin pöytälaatikkoon. Alussa halusin kirjoittaa enemmän vaatteista ja muodista, en niinkään elämästä. Nyt blogi on mennyt yhä enemmän lifestyle-suuntaan, mutta ehkä se ei ole huono juttu. Oikeastaan kirjoitan aiheista laidasta laitaan. En tykkää olla sidottu vain yhteen aihealueeseen.

2. Mikä on paras asia bloggaamisessa?
Kokonaisuus. Kirjoittamistyö. Vuorovaikutus. Se, että on lukijoita, joiden kanssa jutella. Kehittyminen monella eri osa-alueella. Se, kun saa rustattua omia ajatuksiaan.

3. Mistä yleensä saat ideoita uusiin postauksiin?
Elämästä. Matkoista. Elokuvista ja sarjoista, joista kirjoitan arvosteluita. Yleensäkin asioista, jotka kiinnostavat minua. Joskus saan inspiraatiota muista blogeista.
Kuvat ovat eri postauksistani blogihistorian ajalta.
4. Mikä on seuraava kohde, mihin aiot matkustaa?
Tehdään nyt viikonloppumatka Barcelonaan. Sinne siis seuraavaksi, vaikka eihän se kovin kaukana ole. Toinen kohde, jonne ollaan jo varattu matka, on Lissabon, Portugalissa. Sitä matkaa odotan kovasti! Pääsiäisenä ajateltiin olla ihan vain kotona Zaragozassa.

5. Sinun sisustuksesi kulmakivet?
Heh, tämä kysymys oli toisessa haasteessa. :) Kuvailin aika tarkkaan, millainen olisi oma unelmien koti. Ehkä voisin lisätä, että sisustuksessa saisivat yhdistyä skandinaavisuus ja vintage.

6. Mikä on kamalin heräteostos, minkä olet tehnyt?
Apua, ei nyt tule mitään mieleen. En oikeastaan tee heräteostoksia tai jos joskus sorrun, niin mietin tarkkaan, tarvitsisinko kyseistä juttua.

Kerran ostin heräteostoksena The North Face –sadekestävän takin, koska se oli todella hyvässä alennuksessa. Se vain sattui olemaan kokoa xs, eikä muita kokoja ollut. Normaalisti olen s tai m. Tuota takkia on kyllä tullut käytettyä paljon, joten siinä mielessä se ei ollut ollenkaan turha ostos. Mutta joskus se malli tuntuu niin lyhyeltä, etten malta olla miettimättä sen olevan kieltämättä vähän liian pieni minulle…
7. Paljonko käytät kuukaudessa rahaa kosmetiikkaan?
Veikkaan, että kuukaudessa käytän keskimäärin noin 30€ kosmetiikkaan. 
Olen tosi tarkka kasvojeni ihosta, joten panostan ihohoitotuotteisiin. Aurinkosuoja on tärkeä. Käytän myös meikkejä, sillä minusta on kiva ehostaa.

8. Seuraatko muotia vai haluatko poiketa massasta?
Syrjäsilmällä seuraan, mutta ostaessani vaatteita, minulle on tärkeää sen istuvuus ja, että tykkään oikeasti vaatteesta.

9. Mistä haaveilet juuri nyt?
Haaveilen matkoista. Olisi ihana päästä Skotlantiin ja moneen muuhun paikkaan. Lisäksi minulla on ammatillisia haaveita, mutta niistä en ainakaan tässä vaiheessa halua paljastaa enempää. Haaveilen saksan kielen oppimisesta. Oman kirjan kirjoittamisesta. Omasta sarjakuva-albumista. Haluaisin saada omia artikkeleita julkaistuksi lehdissä.
10. Minkälaisia blogeja luet?
Hyvin erilaisia blogeja. Itseäni kiinnostaa lifestyle, vaatteet, kosmetiikka ja sisustus.

11. Missä haluaisit nähdä itsesi viiden vuoden kuluttua?
En tiedä, missä olen viiden vuoden kuluttua. Tiedän vain sen, etten halua nähdä itseäni samassa pisteessä kuin olen nyt. Minulla on nimittäin sellainen tunne, etten ole kehittynyt juuri yhtään näinä vuosina, etten ole päässyt elämässä eteenpäin ja että minun elämä oli tismalleen samanlaista joitakin vuosia takaperin. Haluan siis jonkinlaisen muutoksen. 

12. Oletko koskaan toivonut olevasi joku muu kuin olet?
En. Olen tyytyväinen tällaisena kuin olen. Mutta jos olen täysin rehellinen, niin toivoisin itselleni joitakin hyviä piirteitä, joita olen nähnyt muissa. Lisäksi haluan kehittyä ihmisenä.  Haluan olla itseni PARAS versio.

13. Kuka on sinulle rakkain ihminen?
Mieheni ja Suomen perhe. Myös minä itse olen itselleni rakas, koska itsensä kanssa on tultava toimeen ja joka päivä pyrin olemaan se paras versio itsestäni. Enkä tarkoita, että olisin täydellinen. Ei kukaan ole. Minäkin olen tehnyt virheitä ja niistä oppinut paljon. Epäonnistumiset kasvattavat eniten.

14. Mikä on viikon paras päivä?
Lauantait ovat parhaimpia, koska ne on yleensä vapaapäiviä molemmille ja saa tulla ja mennä niin kuin huvittaa.
15. Kauanko olet blogannut ja mitä se on sinulle tuonut?
Apua, olen blogannut jo kolme vuotta! Bloggaaminen on kehittänyt minua ja antanut itsevarmuutta kirjoittajana sekä uusia tuttavuuksia. Siinä ohella oma Espanja-tietous on kasvanut, kun olen selvittänyt joitakin asioita perusteellisemmin. Bloggaaminen on ollut minulle myös henkireikä näinä vuosina.

16. Millä kolmella adjektiivilla kuvailisit itseäsi?
Luova, rauhallinen ja ystävällinen.

17. Onko sinulla jo suunnitelmia kesälle?
Onhan minulla. Menen taas Suomeen kesäksi perheen luokse, mutta samalla töihin yhteen unelmatyöhöni ja voisin paljastaa tässä, että kyseessä on museo. Saan yhdistettyä työhön kaksi intohimoa, historian ja matkailun.
Eli jos ensi kesänä teette kotimaan matkoja ja piipahdatte samalla museossa, niin siellä vastaanottotiskin takana saatan olla minä! ;)

18. Suunnitteletko mielelläsi elämää eteenpäin vai katsotko mieluummin, mitä se tuo tullessaan?
Tähän asti olen aina halunnut katsoa, mitä se tuo tullessaan. Nyt en enää jaksa odottaa, vaan minulla on sellainen fiilis, että haluan ottaa ohjat käsiini ja toteuttaa itseäni.

19. Onko sinulla fobioita?
Ei varsinaisesti. Kutsun niitä ennemminkin manioiksi. Aina poistuessani kotoa minulla on pakonomainen tarve katsoa useampaankin kertaan, että kaikki sähkölaitteet ja liesi ovat poissa päältä. Tämän lisäksi tarkistan, että ulko-ovi on varmasti kiinni ja lukossa. Olen monesti miettinyt, että se on varmasti tosi koomisen näköistä, kun olen poistumassa ja sitten palaan tarkistamaan ovea.  Olen nauranut ajatukselle, että jos nyt naapuri sattuisi kurkkaamaan ovisilmästä, niin hän tukehtuisi nauruun.

Tosin yksi fobia tai pelko minulla on. Puhelimessa puhuminen. Työasiat saan hoidettua, mutta aina ennen soittamista hermoilen ja mietin, miten sanoa asiat. Ja monesti puhelun jälkeen tulee tunne, että olisi pitänyt sanoa tuo ja tuo eri tavalla. Tuo soittamisen pelko on saanut minut välttelemään soittamista.
20. Millainen lapsi olit?
Kiltti, luova ja yritteliäs lapsi, jolla oli paljon mielikuvitusta. Tykkäsin liikkua paljon ja hoitaa eläimiä. Minulla oli kissoja, koiria, gerbiilejä, japanin tanssihiiriä, kaneja. Kerran minulla oli jopa hoidossa koirasusi, jossa 1/6 oli sutta. Se ei osannut edes haukkua. Minulla oli myös hoitoheppa, tai siis auttelin naapurin tätiä hevosen hoidossa ja vastapalveluksena sain ratsastaa. Oi, mitä aikoja.

21. Missä asiassa haluaisit kehittyä?
Monessa asiassa. Lista on varmasti loputon. Aina voi oppia uutta ja kehittyä. En ole varmaan koskaan täysin valmis.

22. Viimeiseksi vinkkaa muillekin kivoin blogi jota seuraat!
En tykkää mainita vain yhtä ”parasta” blogia, koska kivoja blogeja on paljon ja jokaisessa on jotain hyvää ja jotain, joka tekee siitä erityisen. Mutta jos täytyy mainita vain yksi blogi, niin Anna-Marian kirjoittama Secret Wardrobe-blogi. Siinä on sopivassa suhteessa kaikkea ja kirjoittaja vaikuttaa todella ihanalta persoonalta. Se on kaikista kivoista blogeista se, jota seuraan eniten.



11 kysymystä
1. Mikä on eksoottisin/erikoisin paikka/maa, jossa olet käynyt ja miksi?
2. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi?
3. Mikä on lempiruokasi?
4. Mikä on lempivärisi?
5. Millaista musiikkia kuuntelet?
6. Osaatko soittaa jotain instrumenttia?
7. Mitä harrastat (bloggaamisen lisäksi)?
8. Minkä unelman aiot toteuttaa tänä vuonna?
9. Mikä on ensimmäinen asia, jonka tulostaisit 3D-tulostimella?
10. Mitkä asiat saavat sinut ärsyyntymään?
11. Mitkä asiat tekevät sinut iloiseksi?

Haastan Menninkäisen, Maijun ja Satu Koon
post signature

4 kommenttia:

  1. Kiva, kun otit haasteen vastaan :)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoisia vastauksia kysymyksiin, näitä on aina niin kiva lukea! Etenkin nyt kun tapasimme, oli tosi kiva nähdä eilen, olet hurmaava ihminen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että näitä on kiva lukea. :) Hihi, kiitos samoin! Mukava oli nähdä Barcelonassa! Toivottavasti nähdään joskus uudestaankin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)