sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

MARKKINOILLA SUNNUNTAINA

Espanjassa sunnuntait ovat tyystin erilaisia kuin Suomessa. Jo se, että suurin osa kaupoista on kiinni, luo todella rauhallista tunnelmaa. Sellaista sunnuntai-tunnelmaa, jolloin ei ole kiirus minnekään. Olen kirjoittanut aikaisemmin aiheesta täällä klik.
 
Espanjassa se on todella tyypillinen markkinapäivä. Mekin ajattelimme tällä kertaa mennä markkinoille ja viettää vähän erilainen sunnuntai. 
Matkalla markkinoille.
San Pablo –kaupunginosassa Zaragozassa järjestetään kuukauden toisena viikonloppuna markkinat. Tapahtuma on melko uusi, mutta jo nyt saanut erittäin myönteisen vastaanoton. Tämä siitä huolimatta, että kyseinen kaupunginosa on melko pahamaineinen. Sen kaduilla on ollut paljon huumeita ja prostituutiota. 

San Pablo, joka tunnetaan myös El Gancho-nimellä, on kuitenkin selvästi muuttumassa ja kehittymässä kohti parempaa. Siitä tulenee modernien ihmisten kaupunginosa. Jännä sekoitus, ottaen huomioon, että se on Zaragozan yksi vanhimpia asuinalueita. Se on vain kivenheiton päässä keskustassa. Omasta kaupunginosastani olen kirjoittanut aikaisemmin täällä klik

Zaragozassa on mielenkiintoista se, että jokainen kaupunginosa on omanlaisensa, kuin oma maailmansa ja juuri siksi käymisen arvoinen. Miten voikin olla, että ollaan samassa kaupungissa, mutta silti kaupunginosasta riippuen ihan eri maailmassa. Ero on kuin yöllä ja päivällä.
Tapahtuma-alue jakautui kahteen osaan. Huomasimme, ettemme todellakaan olleet ainoat, jotka olivat saaneet idean tulla markkinoille. Ihmisiä pyöri joka paikassa ja paikoin oli mahdotonta lähestyä myyntikojuja.

Myytävänä oli paljon kaikenlaista, modernia ja mielenkiintoista tavaraa. Oluista puuaurinkolaseihin. Oli miesten rusetteja mielenkiintoisella, modernilla designilla. Teetä. Vaatteita. Erikoisia takkeja.
Musiikki soi. 

Paikka oli täynnä tunnelmaa. Ihmiset olivat silmin nähden hyvällä tuulella. 

Isot seinämaalaukset varastivat huomiomme kerta toisensa jälkeen. Ja silti juuri ne antoivat täydelliset puitteet noille markkinoille. 
Aion varmasti mennä markkinoille toistekin.
post signature

6 kommenttia:

 1. Vau miten upeita nuo seinät! Mä rakastan markkinoita! Olisin varmaan joka sunnuntai Rastrossa, jos en viettäisi lauantai-iltaa aina kavereiden kanssa :D On niin ihana päästä edes hypistelemään kaikkea mukavaa, vaikkei ostaisikaan mitään. Ja ihan parasta on se, jos tekee sen uniikin ja edullisen löydön!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja noi maalaukset anto niin erikoiset puitteet tuolle tapahtumalle. Ihanan omalaatuiset markkinat. :) Hih, totta, on ihanaa vain kierrellä, mutta ihan parasta, jos tekee jonkun löydön. :)

   Poista
 2. Vaikuttaa kyllä kivalta<3 Ihania värikkäitä kuvia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä todella kivat markkinat vähän erikoisemmassa ympäristössä. ;)

   Poista
 3. Oi kun kivoja tunnelmia ja rakastan markkinoita, mm. Italiassa olen tehnyt markkinoilta monen monta hyvää löytöä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli todella kivaa tunnelmaa, vähän erilaisemmat markkinat. :) Markkinat on kyllä niin kivoja paikkoja tehä löytöjä, itsekin olen ostanut vaikka mitä kivaa esim. Madridin Rastrossa vieraillessa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)