keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

TÄMÄN VUODEN REALISTISET JA VÄHEMMÄN REALISTISET MATKAHAAVEET

On taas se aika vuodesta, jolloin on hyvä miettiä tulevia matkoja ja suunnitella tulevaa. Vuosi on vasta aluillaan ja reissut edessäpäin.
 
Matkakuume on korkeimmillaan, ja mieli tekisi reissuun vaikka heti. On kuitenkin maltettava mielensä. Maltti on valttia. Kun uhraa ajatuksen ja toisenkin suunnittelulle, niin matkoista saa paremmin irti ja osaa varautua tulevaan mm. säästämällä. 

Viimevuotinen oli niin huikea reissuvuosi, että haluaisin tämänkin vuoden olevan vähintään samaa luokkaa. Yksi asia on toivoa, ja toinen asia, mikä lopulta toteutuu.

Kokoan tähän oman realistisen ja vähemmän realistisen haavematkalistan.

Starttasin tämän vuoden matkasaldon käyntiin tekemällä päivämatkan Barcelonaan. Minulla oli ihan oikeaa asiaa kyseiseen kaupunkiin, jonne suuntasin helmikuun puolessa välin.
Seuraavaksi kutsui Bilbao, Baskimaan sydämessä. Menimme sinne viime kuun lopulla. Odotin matkaa kovasti, mutta sää teki tepposet ja matka ei sen puolesta mennyt aivan nappiin. Olen kuitenkin iloinen, että teimme reissun. 

Tässä kuussa on Pääsiäinen ja olisi aivan ihana päästä jonnekin, minne tahansa. Puheissa saattoi vilahtaa Puola. Puolan matkat ovat niistä halvimmista päästä ja siellä hintataso on kohdillaan. Ihan ehdottomasti joku päivä oikeasti haluaisin Puolaan. Eniten ehkä tässä laiskotuttaa se, että pitäisi ensin mennä Barcelonaan / Madridiin ennen kuin voi ottaa lennon. Siksipä Italian matka, kohteena Milano houkuttelisi, koska täältä olisi sinne suora lento. 

Tässä vaiheessa ulkomaan matkat ovat kuitenkin eittämättä poissuljettuja, sillä hinnat ovat jo karanneet ulottumattomiin. Pääsiäinen on yksi pahimpia aikoja matkustaa Espanjassa, sillä majoitusten ja matkojen hinnat ovat pilvissä. Niinpä todennäköisesti olemme tänäkin vuonna kiltisti Zaragozassa Pääsiäisen aikoihin.
Huhtikuussa haluaisin tehdä taas synttärimatkan jonnekin. Viime vuonna olimme Portugalissa ja tykkäsin ihan täysillä. Haluaisinkin tehdä tästä perinteen. Niinpä juuri tein matkavarauksen huhtikuulle. Enpäs paljasta vielä kohdetta, mutta tällä kertaa pysytään ihan Espanjan rajojen sisäpuolella.  Ihan sen takia, että meillä on käytössä vain viikonloppu, joten reissu kauemmaksi rajallisen ajan vuoksi ei ole järkevää. 

Toukokuun lopulla menen Suomeen, jossa vietän toivottavasti ihanaa Suomen kesää ja paiskin töitä. Teen parin päivän pysähdyksen Helsingissä ennen kuin suuntaan kotikonnuilleni Pohjois-Karjalaan. Lentolippuja en ole vielä hankkinut, mutta se olisi tarkoitus tehdä pikimiten, kunhan saan lyötyä muutamat tapaamiset lukkoon. 

Mies tulee myöhemmin perästä, koska haluaa taas reissata Suomessa. Tässä kohdin meillä tuli vähän erimielisyyttä, koska hän haluaa Suomeen ja minä Gran Canarialle. Varsinkin, kun Suomi on niin kallis ja Gran Canaria halpa. Lisäksi auringonpaiste olisi taattu, kun taas Suomessa syyskuussa varmasti sataa.  

Syyskuu on meillä ollut perinteisesti se lomakuukausi minun töiden vuoksi. Niinpä mietin, että jätämme Kanarian matkan jollekin toiselle kertaa ja matkaamme sitten Suomessa. Ensin yritin yhdistää nämä kaksi vaihtoehtoa, mutta se tulisi liian kalliiksi ja myös aikakysymys tulee vastaan. Jos mennään Gran Canarialle, niin siellä oltaisiin mielellään se viikko. 

Suomessa meitä kiinnostaa luonto ja olenkin miettinyt matkaa Lappeenrannan tai Imatran suunnalle. Kylpylä olisi kiva juttu. Lisäksi jossain meille uudessa kansallispuistossa olisi mielenkiintoista käydä. 

Olemme sumplineet matkaa Pietarin suunnalle, joka olisi varsin realistinen vaihtoehto. Viisumivapaita laivamatkoja on jatkuvasti tarjolla Helsingistä Pietariin, joten se olisi sellainen helppo reissu. Muistissa ovat vielä edellisen Venäjän matkamme järjestelyhässäkät. En ole varmaan minkään muun matkan kanssa hermoillut niin paljon kuin mitä silloin sen matkan kanssa. 
Loppuvuodesta on vielä tässä vaiheessa paha sanoa. Olen koukuttunut kovasti edullisten tarjousten metsästämiseen, joten viikonloppumatkat ovat täysin mahdollisia. Eikä se olisi sula mahdottomuus mennä muutamaksi päiväksi jonnekin näihin lähellä oleviin maihin; Portugali, Iso-Britannia, Ranska, Italia… Kerranhan marraskuussa teimme matkan Lontooseen!

Jouluksi olisi ihana päästä Suomeen, mutta tässä vaiheessa se on täysin auki. Olen jo muutamat joulut ollut perätysten Espanjassa ja kieltämättä olisi jo korkea aika olla välillä Suomessakin. 

Jos nämä matkasuunnitelmat saan toteutetuksi, niin hyvä tulee. Vaikka se Gran Canaria jäi nyt vähän mielen päälle. Ja matka Suomeen jouluksi.

Millaisia matkasuunnitelmia tai- haaveita sinulla on tälle vuotta?
post signature

4 kommenttia:

 1. Ihania haaveita ja nyt tänne iski taas tuo Barcelona kuume, se on vaan jännä paikka, kun sinne pitää päästä aina uudelleen. <3

  Aurinkoa päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, Tiia! :) Hih, Barcelonaan on kiva palata aina uudelleen, mutta tällä kertaa oma matkani jäi päivän pituiseksi, kun mies ei innostunut viikonlopusta siellä. Ollaan oltu jo NIIN monta kertaa. :D
   Kiitos ja mukavaa päivän jatkoa siullekin! :)

   Poista
 2. Oi mä täytän mun blogin reissukuvilla, niin te ette voi olla menemättä GC:lle!! :D

  Jos saisin kaikkialle mennä, minne haluan (ja olis rahaa), niin:
  *Pääsiäisenä Lappiin hiihtämään (ei laskettelemaan)
  *Keväällä joku viikonloppu Tallinnaan
  *Kesällä Lappiin, ehkä Norjan ja Ruotsin kautta takaisin
  *Loppukesästä / alkusyksystä Malagaan katsomaan serkkua
  *Syyslomalla juhlimaan äidin pyöreitä GC:lle
  *...ja kaikkia pikkureissuja etelä-Suomessa (Porvoo, Hki, Tre, Hämeenlinna...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitti! :D Gran Canaria ois ollu niin kivaa vastapainoa Suomen kesälle. :P Kyl me sinne varmasti mennään, mut ei tiietä milloin. Ensi vuonna vai millonka... Halu on kova nähdä kaikki Kanarian saaret. :D Vaik toki on paljon muitakin matkahaaveita. Puola, Italia, Skotlanti, Slovenia, Hollanti, Norja, Islanti...

   Pietään peukkuja, että teidänkin suunnitelmat toteutuisivat! :) Kuulostaa niin kivalta tuo Lappi ja Norja/Ruotsi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)