lauantai 10. lokakuuta 2015

ELOKUVA-ARVOSTELU: AIR (sci-fi, trilleri, 95 min., v.2015)

Pitkästä aikaa kirjoittelen taas arvostelun elokuvasta. Olen toki tässä välissä nähnyt elokuvia, mutta mikään ei ole herättänyt sen suurempia tunteita, eikä sitten ole tehnyt mieli kirjoittaa niistä tännekään… Pitäisi olla joku superhyvä, tunteita herättävä elokuva. Mutta eihän kaikki näkemäni elokuvat voi mitenkään olla hyviä.

Joskus tai aika useinkin joukkoon mahtuu pettymyksiä ja yksinkertaisesti huonoja elokuvia. Myös niistä pitäisi voida kirjoittaa tänne. Yksi niistä pettymyksistä oli hiljattain katsomani Air-elokuva. 
 
Lähtöasetelma ja juoni olivat nimittäin mielenkiintoisia ja näyttelijänä ”iki-ihana” Norman Reedus, joka on tuttu The walking dead-sarjasta. Siksi latasin ehkä turhan paljon odotuksia.
Juoni
Tulevaisuudessa ei ole enää hengitettävää ilmaa, joten kaksi insinööriä joutuu valvomaan ihmiskunnan viimeistä toivoa, ihmisiä. Samaan aikaan heidän oma elämänsä joutuu vaakalaudalle. 

Tuomio
Elokuvan lähtöasetelma on mielenkiintoinen ja tarina vaikuttaa mukaansatempaavalta. Pian kuitenkin huomaan katsovani leffaa yksin. Mies nukahti kesken kaiken. Ja en yhtään ihmettele. Tarina junnasi paikoillaan, mitään ihmeellistä ei tuntunut tapahtuvan eikä tapahtunutkaan. Sitten tapahtuu, jonka jälkeen taas poljetaan paikoillaan. 

En voi sanoa tätä elokuvaa edes viihdyttäväksi, koska juoni eteni niin hitaasti. Alku on lupaava, mutta siihen se jääkin. Mitään huikeita fiiliksiä tästä on turha odottaa. Norman Reedus on yhden ilmeen näyttelijä, joten hänestäkään ei ole tarinan pelastajaksi. Norman vaan sopii niin hyvin The Walking Dead -sarjaan, mutta tässä hän ei minusta ole kovin uskottava... Ei istu rooliinsa, niin sanotusti. 

Jos edes loppu olisi ollut yllätävä, niin se olisi pelastanut ja paljon. Mutta ei. Sekin oli melko ennalta-arvattava. Sanoisin, että tämä elokuva on hajuton ja mauton.

 En millään muotoa voi suositella Airia, ellei joku välttämättä halua katsoa tämän lajityypin leffaa. 
post signature

2 kommenttia:

  1. Voi mahoton, innostuin heti kun näin näyttelijät ja lajityypin scifi, ehkä silti katson, sitten vaikka unen tavoittelua ajatellen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu,mut sit kun näin sen, niin mietin, että tässäkö tämä oli? :O Mies on ihan yhtä innokas elokuvien ystävä tai jopa enemmäin kuin mie, joten oli karua huomata, että toinen nukahti kesken kaiken... :D Kerrohan sit, mitä tykkäsit elokuvasta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)