maanantai 12. lokakuuta 2015

MADRID!

Tänään Zaragozassa on vietetty Pilarin päivää ja siihen liittyen juhlahumua kestää peräti viikon verran. Aikaisemmat artikkelini löytyvät mm. täältä ja täältä. Pilarin juhlien sijasta minulla on pyörinyt mielessä jotain ihan muuta. Olen nimittäin suunnitellut pientä visiittiä Madridiin.

Ei tarvinnut pitkään miettiä, kun ystäväpariskunta kysyi, haluaisimmeko lähteä Madridiin viikonlopun viettoon. No kyllä! 

Majoitus
Lähtö tulee omalla mittapuulla ehkä vähän liian nopealla aikataululla, tämän kuun loppupuolella. He olivat jo varanneet majoituksen mukavannäköisestä hostellista sopuhintaan. Meille ei enää ollut vapaita huoneita ja hetken ajan näyttikin siltä, että majoitukset menevät kuin kuumille kiville. Missä me sitten majoituttaisiin?

Meillä on toki sukulaisia Madridissa, mutta ei haluttu mennä heidän nurkkiinsa. Varsinkin, kun sitten pitäisi viettää aikaa heidänkin kanssaan. Viikonloppu on kuitenkin lyhyt aika. Koska idea on hengailla ystävien kanssa, niin ei edes mietitty sukulaisten luokse menoa. 

Luottosivustoni booking.com antoi niin törkyhintaisia majoitusvaihtoehtoja, että sanoin piut paut. Emme todellakaan halua maksaa tyyliin 100€ yö! 

Idea oli siis mahdollisimman halvalla, mutta tietyin mukavuuksin. Varmaan muistatte hotellikriteerini? Tässä tapauksessa olin valmis tsekkaamaan myös hostellitarjonnan. Eikä vähiten ystäväpariskunnan ansiosta. Niin hyvään hintaan he olivat napanneet oman majoituksensa! Tarpeen mukaan minäkin pystyisin joustamaan kriteereistäni, kunhan hinta, sijainti ja aamupala mätsäisivät.

Erityisesti etsin B&B-paikkoja, sillä aamupala on itselle tosi tärkeä. Se on hyvä päivän aloitus, eikä tarvitse lähteä maha kuristen liikenteeseen. Sitä paitsi Madridissa saattaisi mennä aamupaloihin pieni omaisuus, joten paljon parempi näin. 

Löysin yhden tosi kivanoloisen B&B paikan ja tein varauksen. Koska se ei ole mikään massahostelli, niin en ole vielä saanut vahvistusta varauksesta. Mutta näillä näkymin nää olis menossa Madridiin!!!
Kuva on lainattu netistä. Yritin katsoa omista kuvista jotain kivoja Madrid-kuvia, mutta en löytänyt. Minulla ei kai sitten ole missään säilössä kuvia, joten viikonloppureissulla täytyy korjata asia. ;)
Erilainen viikonloppu Madridissa
Madrithan on minulle tuttuakin tutumpi paikka. Olin siellä joskus Au Pairina, joten tunnetuimmat nähtävyydet ovat jo tuttuja. Samoin miehelle, joka on käynyt siellä pari kertaa. 

Nyt on siis tarkoitus ihan vain hengailla suurkaupungin sykkeessä mitä parhaimmassa seurassa. Vaikka tällä kertaa mennään sinne ilman suurempia suunnitelmia, niin sen verran suomalainen olen pohjimmiltani, että jotain ohjelmaa haluan järjestää.

Mietin Madridia ja pohdin, mitä me siellä tehtäisiin, kun kaikki on jo nähty. Juuri silloin muistin Au Pair –ajoiltani espanjan opettajan maininneen jotain Madridin kummituksista… Menin nettiin ja löysin firman, joka järjestää kuin järjestääkin kummituskierroksia! Heti, kun saan majoituspaikasta varmistuksen, aion varata liput kummituskierrokselle. 

Olen kuullut paljon tällaisista kummituskierroksista ja monesti ne ovat kutkuttaneet mieltä.  Tykkään historiasta ja olisi mielenkiintoista tutustua myös kaupungin synkempäänkin puoleen. Saa nähdä millainen kierroksesta tulee, sillä me aiotaan olla mukana! En malttaisi odottaa tätä erilaista viikonloppua. 
post signature

13 kommenttia:

  1. Lauantaina 31.10. olisi Real Madrid - Las Palmas... Heh heh, ei taida olla ihan sinun tyylistä ajanvietettä!
    Joskus on kiva vaan lähteä ihan pikapikaa, tosin ongelmana voi silloin olla majoituksen löytäminen; ainakin kohtuuhinnalla.

    Odotan raporttia mielenkiinnolla, koska mä en suoraan sanottuna osaa nimetä Madirdista yhtään nähtävyyttä. Vai onko se Retiron puisto siellä? Siis ihan kuvia kaupungista, ei mitään sen kummempaa tarvitse olla. Tunnelmia ja tyyliä. Ja kerro ihmeessä myös majoituksesta!

    Kivaa matkaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, luulin ensin, että sanoit tuon lauantain ottelun omasta puolestasi. :D Joo, ei ihan. ;) Voisihan se olla sellainen kerran elämässä kokemus.. :D Jos ei olis niin tyyristä lystiä. :P Joo, toivottavasti päästään sinne Madridiin, kun hostellilta tuli vastaus, ettei olekaan vapaata. :O Hotellin/hostellin etsintä on siis menossa. Tosi hankala näin äkkiaikataululla löytää kivaa paikkaa. :/

      Jeps, Retiron puisto on. Museoista Prado ja Reina Sofia kuuluisimpia. :) Aion kyl ottaa paljon kuvia, jos vain tää reissu toteutuu! :)

      Poista
  2. Vau, ihanaa matkaa Madridiin! Minä en ole siellä vielä käynytkään, mutta mieli tekisi. Hui, en ole varma uskaltaisinko tuollaiselle kummituskierrokselle, mielikuvitus on niin vilkas että sitten pelottaisi olla yksin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Matkatar! Kai se nyt totetuu, vaikka tuli takapakkia varausta tehdessä. Juuri äsken tein uuden varauksen toiseen paikkaan (koputetaan puuta) ja sain myös vahvistuksen, joten nyt majoituspuolen pitäisi vihdoin olla kunnossa. Oli kyllä harvinaisen hankala löytää kohtuuhintaista keskustamajoitusta aamupalalla. Kannattaa siis olla hyvissä ajoin liikkeellä, jotta saa hyvän hostellin/hotellin sopuhintaan! :) Sieltä Barcelonasta on varmasti suhkot edullisia lentoja Madridiin. Ave -yhteys on myös. Bussi olisi varmaan halvin, mutta 8 tuntia yhtäsoittoa bussissa köröttelyä ei varmaan houkuttele. :P

      Joo, tuo kummituskierros jotenkin vain pälkähti päähän... :D Voihan se olla aikas pelottavaa, kun se on myöhään illalla, mutta uskoisin sen olevan mielenkiintoinen ja unohtumaton kokemus. Ja uusia juttuja on aina kiva kokeilla! :)

      Poista
  3. Hei hyvää matkaa Madridiin! Haluan nähdä, mitä kaikkea keksitte tehdä täällä. Heh, mä kotiuduin eilen tänne au pairiksi ja nyt alkuun varsinkin haluaisin itsekin nähdä paljon paikkoja, kun innostusta vielä riittää. Eli vinkkejä otetaan vastaan! Tuo kummituskierros kuulostaa jännittävältä, hmm :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Varmasti tulee hieno reissu. :) Madridissa näkemistä riittää. Omana Au Pair -aikana tutuiksi tulivat museo Prado ja Reina Sofia. Sit käytiin parissa muussa museossa, jossa oli esillä taidetta, en muista nimiä. Yks mielenkiintoisimmista paikoista oli opastuskierros eräälle metroasemalle, joka ei ollut enää käytössä. :D Parque Retiro tietenkin... Atocha on vähän erilainen rautatieasema, jos joskus poikkeat sitä kautta. Siellä oli sellainen minipuutarha ja kilpikonnia. :) Ai niin, ja Madridissa käytiin kasvitieteellisessä puutarhassa muiden Au Pairien kanssa, se oli mukava visiitti. :) Hulluteltiin ja otettiin kuvia, joissa hypittiin. :D Miehen kanssa kierrettiin sit muita nähtävyyksiä keskustan liepeillä. :)

      Joo, toi kummituskierros, en malta oottaa! :D Heheh, pitäisköhän sit vaatia rahoja takaisin, jos en näekään kummitusta. ;) ;)

      Poista
    2. Voi miten kivalta kuulostaa! Retirosta oon kuullut paljon hyvää, koska monet au pairit tuntuvat hengailevan siellä. Joku taisikin mainita noista Atochan kilpikonnista... Niitäkö ihan oikeasti on siellä! Voi apua, täytyy käydä katsomassa! Ja todellakin vaaditte rahat takaisin, kyllähän kummituksen pitäisi kummituskierroksella olla läsnä :D

      Poista
    3. Jeps, oli niitä kilppareita vielä silloin, kun itse kävin. :) Kannattaa käyä! :) Mukavaa ja unohtumatonta Au Pair-aikaa! :)

      Poista
  4. oi kuinka kaunis kaupunki! hyvää matkaa!

    VastaaPoista
  5. oi kuinka kaunis kaupunki! hyvää matkaa!

    VastaaPoista
  6. Uuh kummituskierros, jännää mutta aivan pakollinen nähtävyys <3 Kivaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, joo, ehdottomasti! :) Kiitos paljon, Tiia! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)