tiistai 27. lokakuuta 2015

KAUHUFESTAREILLA

Viikonloppuna täällä Zaragozassa oli tapahtuma, elokuvafestivaalit, jotka oli pyhitetty kauhulle ja fantasialle. Olen jo muutamana vuonna käynyt kyseisessä tapahtumassa.
 
Ensimmäistä kertaa kirjoitin siitä tässä postauksessa klik, jolloin näin itsensä Colin Arthurin ja kuinka yllätyin miekkosen espanjan kielen taidosta! Silloin näin myös kuuluisan näyttelijättären, joka on tuttu mm. Serranon perheestä ja Rec-elokuvasta…

Tänä vuonna festivaalissa oli paljon mielenkiintoisia elokuvia kuten esimerkiksi Kingsman:salainen palvelu, Frankenstain (1931), Pimeyden prinssi (Dracula, 1958)...

Pidin siitä, että siihen oli otettu punaiseksi langaksi Frankenstein-teema. Kauhu itsessään on jo niin laaja käsite. Teema näkyi esitteissä ja Frankenstain-elokuvan muodossa. Näiden lisäksi juontaja kertoi hyytävää historiaa hahmon synnystä ohjelmanumeroiden välissä. Kyseessähän on alun perin Mary Shelleyn kirjoittama romaani, joka julkaistiin v. 1818. 

Olisin suonut teeman näkyvän enemmissäkin määrin. Elokuvia oli laidasta laitaan, mistä en kuitenkaan missään nimessä valita. Ihan hyvä, että oli tavallaan "jokaiselle jotakin". 

Mistä en pitänyt: aikataulussa ei pysytty, vaan espanjalaiseen tapaan ohjelma oli myöhässä. Oli teknistä ongelmaa. Tapahtumaa ei osattu hoitaa ammattitaitoisesti. 
Harmillista, koska todella tykkään tästä tapahtumasta ja mielelläni näkisin salin täynnä ihmisiä. Nyt meitä oli vain kourallinen. Mikä varmasti johtuu siitä, ettei tätä ehken osata markkinoida hyvin, mutta toisaalta se on pitkä. Kolme päiväinen ja jokaisena päivänä monta tuntia. Esimerkiksi perjantaina tapahtuma alkoi klo 19 ja ohjelmaa kesti aina klo 01.45 asti. Epäilen kenenkään olleen koko tuota aikaa, paitsi järjestäjien. Me ainakin tehtiin niin, että valittiin ohjelmasta meille mielenkiintoisimmat jutut. Poistuimme siinä vaiheessa, kun oli jouduttava seuraavaan paikkaan eli haukkaamaan iltapalaa lähiön baarissa.

Me osallistuttiin perjantaina ja sunnuntaina. Perjantaina nähtiin lyhytelokuvia, vampyyri-elokuva (2015) ja alkupätkä keskustelutilaisuudesta ”ilmestyksiä Aragoniassa”. 

Sunnuntaina puolestaan mentiin katsomaan ne pari leffaa, ensimmäinen vuodelta 1931 ja toinen 1958. 

Vaikka tapahtuman ohjelma oli todella mielenkiintoinen, niin jotain jäi siis puuttumaan. Parin vuoden takainen festivaali oli paljon onnistuneempi!

Oletko sinä joskus osallistunut johonkin elokuvatapahtumaan? 
post signature

2 kommenttia:

  1. Onpahan mielenkiintoinen tapahtuma ja kauhuleffat, fantasia, scifi uppoaa täysillä. En siltikään ole tainnut osallistua leffatapahtumiin. Kivaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin? :) Minäkin tykkään niin kauhusta ja scifistä! :) Toivottavasti joku kerta pääset johonkin elokuvatapahtumaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)