keskiviikko 21. lokakuuta 2015

PÄIVÄN PIRISTYS: KATSE YLÄILMOIHIN

Moni tulee Zaragozaan vain piipahtakseen. Harva jää pidemmäksi aikaa. Zaragoza ei ole se ykköskaupunkikohde Espanjassa matkailevalle. Perusnähtävyydet kiertää päivässä. Mutta niiden lisäksi Zaragozasta löytyy myös erikoisuuksia. Niille, jotka osaavat katsoa ja etsiä…  

Yksi erikoisuus on peseta (Espanjan raha ennen euroa), joka löytyy erään hotellin julkisivulta. Tarina kertoo hotellin omistajista, joilta jäi yksi pesetan seteli yli ja niinpä he lätkäisivät sen hotellin julkisivuun. Hotelli valmistui armon vuonna 1952. Oletettavasti noista ajoista lähtien seteli on ollut esillä, satoi tai paistoi. Ainakin sen kuluneesta ulkonäöstä näin voi päätellä.
Tämän tarinan kuulin espanjalaiselta ystävältäni, joka on minua puolet vanhempi ja viisaampi. On asunut jo pitkään Zaragozassa ja tuntee historian kuin omat taskunsa.

Meillä oli hauskaa pällistellä pesetaa, napata pari kuvaa ja piipahdimme jopa hotellin sisällä juttelemassa henkilökunnan kanssa tyyliin ”tiesittekö, että hotellinne julkisivua koristaa peseta?” Vastaus: ”Mitä, ihan totta?”.   

Peseta kruunasi päiväni.

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)