lauantai 24. lokakuuta 2015

STRESSITASO NOUSI NOLLASTA SATAAN

Käytiin tänään aamupäivällä Puerto Venecia –ostoskeskuksessa. Se on tämän kaupungin merkittävin ja isoin ostoskeskus perinteisen Gran Casa –ostoskeskuksen rinnalla. Aragonia –ostoskeskus on tosi pieni, mutta uudehko ja erityisesti leffateatteri on hyvä. Siellä me yleensä käydään leffassa, jos käydään. Muitakin ostoskeskuksia on, mutta ne ovat hiipuneet. Kaikki suuntaavat joko Puerto Veneciaan tai Gran Casaan.

Puerto Veneciassa kävimme Decathlonissa, Primarkissa ja jossain pelikaupassa. Sekä Decathlon että Primark on tosi suuria liikkeitä molemmat. Ensimmäiseksi mainitussa myydään kaikkea urheiluun liittyvää ja toisessa vaatteita. 

Jostain syystä etenkin Primarkissa stressitaso nousee hetkessä nollasta sataan. Tätä ei tapahdu minulle missään muualla. Ensinnäkin Primarkissa on niin paljon ihmisiä, mutta vielä se yksistään ei haittaisi. Eniten ehkä sieppasee se lukematon vaatemäärä ja kun kaikki on sikin sokin, isoina kekoina ja joskus vaatteita on jopa lattialla asti. 

Se hälinä, vaatekaaos ja epäjärjestys ei houkuttele ostamaan. Yleensä haluan sieltä pois, mielellään mahdollisimman pian. Sovituskopit ovat puolestaan kuin peililabyrinttejä, mikä on melko hauskaa –jos se ei olisi tupaten täynnä ihmisiä. Tälläkään kertaan en ostanut mitään Primarkista.
Onneksi Puerto Venecia on noin muuten mukava paikka. Se on hyvin suunniteltu. Sinne pääsee bussilla tai autolla. Ja parkkeerasitpa auton mihin tahansa, niin joka puolelta pääsee kätevästi sisään ilman, että tarvitsisi kierrellä ja kaarrella etsien jotain tiettyä sisäänkäyntiä. Se on myös yllättävän kaunis ollakseen ostoskeskus. 

Tällä kertaa erityisesti huomioni varastivat lukuisat kalat, joita oli hauska seurata. Heti, kun vähänkin heilutin kättä, niin kalat tulivat pintaa kohdin. Lisäksi siellä oli joitakin erikoisen näköisiä yksilöitä, kuten kala, jolla oli niin pitkä pyrstö, että siitä tuli mieleen hääpuku...
Puerto Venecesiassa ostoskeskukselle tyypillisesti sielläkin ajantaju katoaa. Siis mikä ihme taika noissa paikoissa on? Ajantaju vain häviää ja sen yhden tunnin sijasta huomattiin olleemme - noh, aika paljon pidempään. Ehkä noilla kaloilla oli jotain tekemistä asian kanssa. ;)

Kolmas mielenkiintoinen seikka liittyen ostoskeskuksiin on, että siellä väsyy yllättävän nopeasti. 

Neljäs ja itsestäänselvyys, lauantai ei ollut nappipäivä mennä ostoskeskukseen, sillä muutama muukin oli saanut saman idean. Yleensä yritämme mennä jonain muuna päivänä, mutta tänään se vain natsasi suunnitelmiimme ja piti tehdä jokunen ostos.

Normaalisti en olisi tehnyt tästä aiheesta postausta. Mutta minulla on nyt tosi paljon intoa ja inspiraatiota kirjoittaa, eikä siihen auta muu kuin tehdä se postaus, vaikka se olisi ihan pöljä. Mutta joo, ihan vakavissani siis pohdin, miten stressaannuttavaa ja/tai väsyttävää jossain tietyssä paikassa käyminen on ja miten ihmeessä se ajantaju häviää noissa ostoskeskuksissa?!

Oletko käynyt joskus Primarkissa? Käytkö miten usein ostoskeskuksissa? Oletko huomioinut samaa kuin minä?
post signature

8 kommenttia:

 1. Mulle tuli samanlainen oli Ho Chi Minhissä, stressitaso nousi nousemistaan. Outo olo. Tykkään ostaa vaatteet ja kengät netistä tai sitten suunnistaan tiettyihin putiikkeihin, joissa ei tartte rynniä ja olla suurien ihmismassojen keskellä hikisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ostoskeskuksiin on monesti tunkua. :P Millastahan siellä olisi ollut alennusmyyntien aikaan? ;) Putiikeissa on omat etunsa kieltämättä. :) Mie en juuri koskaan osta vaatteita netistä, koska monesti koot ei oo ollu kohdillaan. Ja kun ei ole sovitusmahdollisuutta. Kivempi suunnistaa putiikkeihin, joissa saa sovittaa ja näkee heti, onko vaate minulle. :)

   Poista
 2. No aivan tismalleen samat ajatukset Primarkista! Siellä olisi paljon perusvaatetta, ja olenkin niitä sieltä ostanut. Ja edullisesti. Kokoja ja värejä on joka lähtöön. Mutta se kaaos... Urgh... Siellä ei tosiaan monta hyllynväliä tarvitse kävellä, kun haluaa jo pois. Pitäisi osata mennä mahdollisimman hiljaiseen aikaan, niin ehkä se sitten olisi siedettävää...

  Mä en ole mikään shoppailija. Tykkään käydä kaupoissa katselemassa, mutta yleensä kahden tunnin jälkeen alkaa ahdistaa ja väsyttää ja joka paikkaa kolottaa kävelystä ja seisomisesta. Ja siihen päälle kiukustuminen, jos menit etsimään jotain, etkä löytänytkään.

  Meidän kotikaupungissa Kanarialla on iso ostoskeskus, jossa on ravintoloita, leffateatteri, Carrefour ja kauppoja kahdessa kerroksessa. Mutta suosikkini ovat lähellä pääkaupunkia Las Palmasia, outlet-ostoskeskus Las Terrazas ja Mirador, josta löytyy mm. tuo Primark.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, Primark herättää tunteet pintaan. ;) Miulla on ehkä yks paita, joka on ostettu sieltä. Yllättävän hyvin kestänyt hintaansa nähden...

   Joo, en myöskään oo mikään shoppailija. Vaatteiden ostaminen on loppujen lopuks aika ahistavaa, kun haluis tietyn tyylistä, sit ei oo. Viimesimmän muodin mukaisia vaatteita löytyy, mutta kun itse en sillai seuraa muotia. Ostan vaatteen, jos oikeasti siitä tykkään. :P

   Outletit on muuten kivoja! :) Saas nähdä milloin sitä tulis joskus mentyä Gran Canarialle matkoille. Yks ystävä oli siellä hiljattain reissussa. :)

   Poista
 3. Primark ja sen sotku ja jonot, no thanks! Joskus olen lapsille ostanut kesävaatetta sieltä, mutta siitäkin taitaa olla vuosia. Olen kauppaa ihan tietoisesti vältelllyt, niillä Primarkin hinnoilla kun tuotteet eivät mitenkään voi olla eettisesti valmistettuja. Ostareista tykkään kyllä, minusta on mukava hypistellä vaatteita, vaikka en mitään ostaisikaan ja ihmisten katselu on ihan kivaa ajanvietettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo vaatteiden eettisyys. Primarkissa on tosiaan arveluttavan halpoja vaatteita.. Pitäis perehtyä aiheeseen. :) Sellainen vaikutelma jäi, että vaatteiden leikkaukset ainakaan housuissa ei oo mitkään hyvät. Mielummin ostaa kerralla hyvät ja istuvat housut, kuin halvat, mutta jotka näyttäs hassuilta päällä. :D

   Joo, minustakin on kiva joskus vaan olla ostoskeskuksessa eikä tarvitse ostaa mitään. Tai itse asiassa en kyllä eilen ostanutkaan. :D

   Poista
 4. Heh, allekirjoitan täysin tuon Primarkin! Se on oikea kuolemanloukku, kun kaikki on niin halpaa ja aivan hirveä hälinä päällä. Voit vain kuvitella, kun Gran Víalle avattiin uusi jättimäinen viiden kerroksen Primark, ja kävin tsekkaamassa sen pari päivää avajaisten jälkeen. Sitä ihmisten määrää! Mukaan tarttui vain yöpuku, kun en sellaista tajunnut Suomesta kantaa mukanani. Olenkin tullut siihen tulokseen, että Primarkista voi ostaa koruja/huiveja/yöpukuja/tms, jotka eivät vaadi sen kummempaa sovittelua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aika hyvin kuvaava sana tuo "kuolemanloukku". :D Joo, siis yleensä siellä on niin paljon ihmisiä, että ei voi uskoa. Halpuus näköjään houkuttaa. :P Ohhoh, en tiennytkään tuosta uudesta Primarkista Madridissa..! Varmasti on ihan tupaten täynnä, niin kuin muutenkin Madridin keskustassa, ihmisvirta on loputon. Joo, ja itselle jäi sellanen tuntuma, että vaatteissa ei oo kovin hyvät leikkaukset. Ainakaan housuissa, joita eilen soviteltiin.. Veljelle oon joskus ostanut sieltä vaatteita. :) Helpommalla pääsee, jos ei mee sovittamaan. Ne sovituskopit oli kyl aika hauskat, jos ei olis ollu niin paljon immeisiä. :D Onkohan muissa Primarkeissa vastaavanlaiset... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)