torstai 29. lokakuuta 2015

YÖPYMISPAIKAT MATKAN VARRELLA

Muistatteko viime matkamme Koillis-Espanjaan, sieltä edelleen Ranskaan ja Andorraan? Jos joku ei vielä ole lukenut, niin reissukertomuksiani voi käydä kurkkimassa täällä, täällä, täällä, täällä ja täällä.

Nyt viimein paljastan, missä me yövyttiin. Käytössäni on ne vanhat tutut hotellikriteerit, jotka ovat säilyneet matkasta toiseen. Ne on ne minun kriteerini, joilla valikoituu se paras hotelli. 

Lloret de Mar, Espanja (Katalonia)
Matkamme ensimmäinen etappi oli Lloret de Marissa. Hotelliksemme valikoitui Cleopatra Spa Hotel, joka täytti kriteerit, mutta sen lisäksi sieltä löytyi uima-allas, poreallas, höyrysauna ja tavallinen sauna. 

Huone oli yksinkertainen, eikä maisemassa ollut hurraamista. Mutta se oli tilava, siinä oli parveke ja kylpyhuonekin oli ihanan iso. Huoneessa ei ollut kuin tasan yksi ainoa asia tuomassa egyptiläistä henkeä, mutta se ei missään nimessä haitannut. 

Tässä hotellissa meillä oli puolihoito, eli aamupala ja iltapala kuuluivat hintaan. Sekä tietenkin spa. Se oli hyvä valinta. Ravintolassa buffet oli todella iso ja monipuolinen. Mitään priimalaatua ruoka ei ollut, mutta ihan ok. 

Henkilökunta oli ystävällistä, puhuivat meille espanjaksi ja muutenkin kohtelivat meitä hyvin. Lloret de Mar kuuluu Kataloniaan ja juuri nyt siellä on sellainen vallankumousilmapiiri, kun ajavat Katalonian itsenäistymistä. Tällöin ei ole ihan itsestäänselvyys, miten meitä muualta Espanjaa tulevia kohdellaan. Mutta tässä hotellissa meitä kohdeltiin hyvin. 

Voisin siis hyvinkin kuvitella palaavani tähän hotelliin, jos menisin uudestaan noille hoodeille. Ja suosittelen toki muillekin tätä hotellia. 

Lloret de Marissa parkkipaikkapula oli huutava ja oikeastaan kaikki paikat olivatkin maksullisia. Jos siis matkaatte Lloret de Mariin autolla, niin tehkää niin kuin me, ja ”vuokratkaa” Mercadonasta parkkipaikka viikoksi. Hinta 15€. Tulee halvemmaksi kuin maksaa parkkipaikasta 20€/pvä! 
Cleopatra Spa Hotel. Kuva on lainattu netistä.
Carcassonne, Ranska
Carcassonne oli täydellinen kiintopiste Etelä-Ranskan visiitille. Siellä yövyimme sellaisessa paikassa kuin La Rapière. Se oli helppo löytää ja sijainti oli todella hyvä, aivan Carcassonnen keskiaikaisen kaupungin kupeessa. Ensivaikutelma oli kuin olisimme tulleet ravintolaan. Paikka täytti kriteerini, mutta huomionarvoista on myös ilmainen parkkipaikka.

Huone oli vasta remontoitu ja varsin viehättävä. Ainut miinuspuoli oli pieni kosteus huoneessa. Aamupala oli yllättävän hyvä, vaikkakin yksinkertainen. Ranskassa olen kuitenkin nähnyt hotelleja, joiden aamupala on ollut tyyliin voisarvi marmeladin kera ja kuppi kahvia. Eli yksinkertaistakin yksinkertaisempi. La Rapièssa sentään oli tarjolla muutakin, esimerkiksi todella hyviä viinirypäleitä, kiivejä, muroja, leipää... 

Mitä tulee palveluun, niin eivätpä tietenkään osanneet (tai halunneet puhua?) espanjaa tai englantia. Emme ruokaileet tässä paikassa aamupalaa lukuunottamatta. Wifi-yhteys oli vain yleisissä tiloissa. Ihan ok paikka parin päivän visiitille ja hyvä hinta-laatusuhde.

Grau Roig, Andorra                 
Andorrassa koin elämäni parhaimman hotellielämyksen Grau Roig Boutique & Spa -hotellissa. Majoituimme kaksi yötä. Kaikki oli täydellistä jokaista yksityiskohtaa myöten. 

Henkilökunta oli todella ystävällistä.

Huone oli todella ylellinen ja paras, jossa olen koskaan yöpynyt.  Televisio oli iso. Maisemat olivat kauniita. Kylpyhuone oli mieletön, siis siellä oli kylpyamme ja sitten vielä suihkukaappi. 

Aamupala oli elämäni paras. Buffet-aamupala, jossa tarjolla oli kaikkea. Siis aivan kaikkea! Se oli erittäin monipuolinen, mutta sen lisäksi todella laadukas. Koskaan en ole törmännyt näin laadukkaaseen aamupalaan kaikista niistä hotelleista, joissa olen elämäni varrella yöpynyt. Ja niitä on monia. Itse asiassa olen jopa asunut hotellissa, niin Suomessa kuin Espanjassa. Hotelliskaala on laaja. Tavallisesti yövyn normaaleissa kolmen tai neljän tähden hotelleissa, mutta olen joskus päässyt jopa viiden tähden hotelliin. Vertailupohjaa minulla siis on.

Tarkoituksella olin katsonut hotellin, jossa on pieni kylpyläosasto. Tästä hotellista se löytyi ja vaikka se oli pieni, niin enempää ei tarvittu. Ainut miinus, että höyrysauna oli juuri sillä kerralla rikki, mutta koska edellisenä iltana oltiin oltu, niin se ei haitannut. Hassua oli myös se, että jos halusi mennä ulkona olevaan porealtaaseen, niin piti mennä ravintolan läpi. Voitte vaan kuvitella immeisten ilmeet, kun me hipsittiin kylpytakeissa ravintolan läpi. En näe tätä huonona juttuna, koska se lähinnä huvitti meitä. Ja arvatkaa oliko kivaa, kun ulkona ei ollut ketään muuta kuin myö?

Hotelli oli kertakaikkisen täydellinen. Kuulostaa todella imelältä, mutta tämä hotelli ansaitsee tulla hehkutetuksi. Eri toten kannattaa mennä kesällä, jos haluaa saada kohtuuhintaan ja nauttia kylpyläosastosta. Tämä hotelli on hiihtoaseman vieressä, joten pääsesonki on tietenkin talvella, jolloin hinnatkin ovat varmasti pilvissä. 
Vasen kuva minun, muut lainattu netistä.
Yhteenveto
Kaikki matkan varrella olevat yöpymispaikat ansaitsevat tulla suositelluiksi. Jokaisessa oli ne omat hyvät puolensa, mutta ennen kaikkea läpäisivät meikäläisen kriteerit (tosin viimeisen hotellin kohdalla joustin pikkuisen hinnassa). Aivan erityisesti suosittelen tuota Grau Roig Boutique & Spa hotellia. 

Luojan lykky, että kaikki majapaikat sisälsivät myös wifin, joka todella tuli tarpeeseen, vaikka en ollut ottanut sitä etukäteen huomioon. Keksimme nimittäin, että kun laittaa älypuhelimen Maps-aplikaatioon reitin ilmaisen wifin kautta, niin sen avulla pääsee ajelemaan vaikka ulkomaille!
post signature

4 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköisiä paikkoja! Etenkin tuo Andorran hotelli.
    Maksoitteko muuten hotellit etukäteen vai vasta paikan päällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kivoja, ja varsinkin tuo Andorran paikka! Erittäin ammattimaisesti hoidettu ja hyvä esimerkki täydellisestä hotellista. :) Maksettiin paikan päällä, paitsi Andorrassa. Olin löytänyt hyvän tarjouksen booking.com kautta ja siksi se piti maksaa etukäteen. :)

      Poista
  2. Teidän matkanne kuulostaa kyllä niin ihanalta. Voi mitä paikkoja ja varmasti upeita muistoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli tosi ihana matka! :) Harmi, kun matkat ovat niin hujauksessa ohi, mutta onneksi jää muistot ja valokuvat! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)