maanantai 14. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI 14. LUUKKU

Uusi viikko pyörähti käyntiin. Joulukalenterimme on ollut menossa tasan kaksi viikkoa. Viime yönä se sitten tapahtui. Näin ensimmäistä kertaa unta lakoista! Nyt ne tulevat jo uniinkin. Ei sillä, tätä on ollut tosi kiva tehdä.

Tämä joulukalenterihan jatkuu 25. päivään asti, koska vasta silloin juhlimme varsinaisesti joulua täällä. Lisäksi arvonnan voittajan tiedämme sitten joulupäivänä. Vielä ehtii siis vallan mainiosti osallistua! 

Mutta aukaistaanpa tämän päivän luukku. Maanantain kynnet olen tehnyt lakalla, joka on yksi niistä harvoista ei-Kiko-merkkisistä lakoistani. Ostin tämän viininpunaisen lakan H&M:stä ja sävyn nimi on Midnight Passion.

Poikkeuksellisesti esittelen, miltä näyttää, kun lakkaa on laitettu yksi ja kaksi kerrosta. Sävy nimittäin muuttuu. Yhden kerroksen kanssa se on marjaisemman punainen. Säilyen edelleen tummanpunaisena. Kaksi kerrosta tekee väristä tummaakin tummemman, melkein lähes kuin tummanruskean. Vaikka se on punainen. Erittäin tummanpunainen.
Tummanpunainenhan on jo itsessään dramaattinen väri. Mielestäni se sopii parhaiten juuri syksyyn ja miksei myös talveen. Kevääseen ja kesään taasen ei.

Monesti menen fiilispohjalla, kun valitsen kynsiini värin. Mutta lähes yhtä monesti tai aina kiinnitän huomiota vuodenaikaan ja jopa teemoihin kuten Halloween, Itsenäisyyspäivä… Sekä tietenkin yritän kiinnittää huomiota vaatemaailmaan. Kuitenkin lakan valitseminen menisi vähän liian monimutkaiseksi, jos miettisin jatkuvasti näitä kaikkia, joten suosin neutraaleja sävyjä.

Tätä lakkaa en käyttäisi koskaan keskellä kesää. Viininpunainen on niin syysväri kuin olla voi. Talvella se vielä menee. Pimeä vuoden aika se on täälläkin. On sumuista, harmaata ja pimeys tulee aikaisemmin. Tähän vuodenaikaan väri sopii siis täydellisesti! Synkkä vuodenaika vaatii synkät värit… ;)

Vaikka väri on punainen, niin jouluksikaan tätä en kuitenkaan laittaisi. Syystä siitä, että a) se on jo esitelty tässä kalenterissa ja joulupäivänä täytyy olla tietenkin eri väri (he-hee) ja b) tämä on minusta liian synkänpunainen jouluun. 
Vasen käsin, jossa lakkaa on laitettu kynsiin kaksi kerrosta.
Oikea käsi, jossa lakkaa on laitettu vain yksi kerros.
Jouluna, joka on minun vuoden tärkein juhla, haluan laittaa jotain neutraalimman väristä. Jos taas päätyisin punaisiin kynsiin, niin punaisen pitäisi olla iloisempi punainen. Tämä on himpun verran liian tumma, himpun verran liian dramaattinen. 

En myöskään yhtään ihmettelisi, jos punainen kynsilakka jakaisi mielipiteet. Se ei ole yhtään neutraali väri. Toiset tykkää ja toiset ei. Minä tykkään tästä lakasta ja on kivaa, että yhdellä lakalla saa periaatteessa kaksi eri punaisen sävyä.

Miten on sinun laitasi? Tykkäätkö punaisista kynsistä vai et?
post signature

2 kommenttia:

  1. Mulla ei ole punaista lakkaa. On kuparia, muttei "pukkipunaista". Joskus on tullut mieleen joku kynsidesign, mihin tarvitsisi punaista ja sitten sitä vaan ei ole. Mutta en silti ole saanut vielä aikaan ostaa sitä... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miultakin puuttuu se klassinen punainen. :P Heh, se vois olla kyl hyödyllinen lisä varsinkin, jos tulee taiteiltua paljon kynsien parissa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)