lauantai 26. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERIN VIIMEINEN LUUKKU + ARVONNAN VOITTAJA

Eilen vietimme joulua. En ehtinyt koneen äärelle ollenkaan. Aamupäivällä väsäsin alkupaloja joulupöytään. Tässä tulee reseptit, oivallisia illanistujaisiin. Ne on helppoja ja yksinkertaisia.

Olin ostanut mini-pasteijoita ja pieniä piiraita, joihin tein täytteet. Ensimmäinen täyte oli lämmin ja se piti viimeistellä uunissa. Toinen täyte oli puolestaan kylmä ja siksi melko vaivaton. 

1. täyte (lämmin)
Tarvitset pekonia, sipulia, kananmunaa, voita, kermaa ja mozarellaa. Näiden määrä riippuu siitä, miten monta mini-pasteijaa on tarkoitus tehdä. 

Laita pannulle voinokare. Pilko sipuli ja pekoni erittäin pieniksi paloiksi ja laita pannulle. Kun ne ovat valmiita, lisää kerma. Anna seoksen kuumeta ja saostua. Lisätään mozarrella ja sekoitetaan hyvin. Sen jälkeen sammutetaan liesi ja annetaan seoksen jäähtyä. Sillä välin vatkaa yksi kananmuna. Lisää kananmuna, kun seos on jäähtynyt ja sekoita se hyvin joukkoon. 

Lopuksi täytetään pikku pasteijat seoksella. Laita uuniin 180ºC ja noin 5min. Niiden tulee valmistua ja paahtua vähän.

2. täyte (kylmä)
Sipulia (makea), surimia ja majoneesia
Pilko sipulit ja surimi ja sauvasekoittimella voit pieniä niitä vielä lisää, mutta vain vähän, etteivät mene liian pieniksi. Lisää majoneesi. Maistele ja tarkista maku ja tarvittaessa voit laittaa lisää majoneesia. Täytä piiraat tai mini-pasteijat. 

Muista, että näissä alkupaloissa täytteet lisätään juuri ennen ruokailua, jotta pasteija ei ehdi vettyä tai kylmetä. 

Näiden alkupalojen lisäksi olin tehnyt edellisenä päivänä herkullisen Bailays-kakun, joka onnistui erittäin hyvin. Sanoisin, että tällä ohjeella ei voi mennä pieleen ja lisäksi todella vaivaton, kun ei tarvitse edes uunia lämmittää. Nappasin ohjeen täältä. Kakku sai paljon kehuja. 
Kaiken kaikkiaan meitä oli pöydässä 16 henkeä. Vietimme monikulttuurista joulua, sillä paikalla oli suomalaisia, espanjalaisia ja englantilaisia. Mikä kulttuurien sekamelska. Mutta hauskaa oli! 

Ruokailu venähti seitsemäntuntiseksi. Tosin loppuaikana ei enää syöty, vaan oli muuta ohjelmaa, kuten lahjojen jakoa. Joka tapauksessa hurjan pitkä aika olla pöydän äärellä ja sen jälkeen olin rättiväsynyt, eikä enää menty minnekään. 
Arvonnan voittaja
Järjestin pitkästä aikaa blogissani arvonnan, sillä halusin muistaa teitä lukijoita ja kiittää. Te teette tästä blogista mielenkiintoisemman ja olette bloggauksen suola. 

Arvonnan suoritin perinteisellä menetelmällä, eli kirjoitin teidän jokaisen nimen/nimimerkin  lappuihin. Tarkistin vielä uudestaan, että varmasti on kaikkien nimet ja oikea määrä arvontalipukkeita. Sen jälkeen laitoin lipukkeet villasukkaan ja mies sai toimia viattomana kätenä (mano inocente). Hän veti yhden lapun ja sieltä paljastui arvonnan voittaja…
                                                                                        Menninkäinen! 

Onneksi olkoon! Sinulle lähtee huulisetti. Laitathan minulle s-postia yhteystietoineen, niin saan palkinnon postiin pikimiten. 

25. luukku
Lopuksi avataan vielä joulukalenterin viimeinen luukku. Hieman haikeissa fiiliksissä, sillä tähän päättyy kynsilakkajoulukalenteri. Tätä oli todella hauska tehdä ja oli antoisaa jakaa kynsilakka-aarteeni teidän kanssa. 

Viimeisestä luukusta paljastuu juhlakynnet. Onneksi minulla ei ollut sitä pukinpunaista, koska monella muulla oli punaiset kynnet. 

Itse asiassa lakkasin kynnet vasta tänään tällä, mutta joka tapauksessa se ei olisi mätsännyt vaatteiden kanssa. Meikki sen sijaan kyllä. Luomiin laitoin hopeaa ja sinistä. Olin tosi tyytyväinen meikkiin, harmi juttu, etten muistanut ottaa kuvia. Minulta aina unohtuu kamera näissä tärkeissä tilaisuuksissa.  

Tämä lakka on Kiko-merkkinen, sävy 858 ja lakka, jonka pitäisi kuivua tavallista nopeammin. Tykkään tästä, koska väri on kiva ja lakka on koostumukseltaan erilainen. Sellainen rosoinen ja mielestäni se näkyy myös kuvissa melko hyvin. Väriä en osaa kuvailla, voisiko se olla ruusukultainen?
Ja sitten kalenterin viimeinen yllätys ja loppuhuipennus… Kynsilakkaäänestys! Mutta koska se ei nyt enää mahdu tähän postaukseen, niin jääköön se ensi viikon alkuun. Pysykää silloin kuulolla!
post signature

2 kommenttia:

 1. Jei! Hyvä minä! Ja hyvä mano inocente! Ihana jouluylläri.

  Niin ja kaiken hihkumisen ohella, minä kuvailisin tän päivän luukun väriä kauniiksi! Onpa tosi nätti sävy! Tän kalenterin myötä olen päättänyt seuraavalla Kanarian reissulla "hieman" kurkkia Kikon valikoimiin ja tod.näk. tuoda "vähän" tuliaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon!!! :) Uskomaton tuuri. Toivottavasti siitä on siulle paljon iloa ja hyötyä. Mie ainakin olen tykännyt tosi paljon. :)

   Kiitti! Miustakin just tää sävy on tosi tosi nätti ja sillä just säästin sen jouluun. :D Kannattaa käyä Kikossa, siellä on niin paljon valinnanvaraa kynsilakoissa, että huhhuh. :D Monesti myös osa lakoista tarjoushintaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)