torstai 17. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI 17. LUUKKU

Tein jotain minulle uutta. Aloin opetella shakin pelaamista. Lapsena minulla oli matkashakki, mutta keksin itse omat sääntöni. Ja pelasin itse itseäni vastaan. Nyt ei sentään tarvitse pelata itse itseään vastaan, vaan vastustajana on eräs espanjalainen. Kunnon Suomi-Espanja –ottelu siis tiedossa. ;)

Ensin ajattelin, että hyvä, kun opin eri nappuloiden liikkeet. Onhan tämä ensimmäinen otteluni. Kovin pitkään ei ehditty pelata ja peli jatkuu siis ensi viikolla, mutta innostuinpahan shakista. Huomasin, että tämähän on ihan hauskaa. Ainut, mikä ei ole hauskaa, niin häviäminen. Se tietysti kuuluu pelin luonteeseen, mutta ei ole koskaan kivaa, oli peli mikä hyvänsä.

Nytpä kysynkin, onko siellä ruudun takana joku loistava shakin pelaaja? Olisi mielenkiintoista kuulla, miten minun kannattaisi jatkaa peliä. Tai miten sinä jatkaisit peliä? Tämä on niin strategista hommaa, että jokainen siirto pitää miettiä tarkkaan. 
Itse mietin, että seuraavaksi etenisi minun valkoinen sotilas. Tuo, joka on mustan hevosen vieressä ja siten avaisin tietä lähetille, joka pystyy liikkumaan vain yläviistoon.

Ja sitten tämän päivän 17. luukkuun. Esittelen vaaleansiniset kynnet. Väri, joka mielestäni sopii parhaiten kevääseen ja miksei myös kesäaikaan. Se on niin hempeä ja herkkä! Suorastaan herkullinen.

Innostuin tällaisista kynsistä pari vuotta sitten, kun näin eräällä tytöllä vaaleansiniset kynnet ja minusta ne oli hienot. Siitä se sitten lähti ja hankin oman sinisen lakkani. Jälleen kerran Kiko-merkkisen ja sävy nro 339.

Tämä lakka miellyttää minua värinsä puolesta kaikista eniten, vaikka muuten tätä ei tule kovin usein käytettyä. Jokin tässä vain viehättää ja vetää puoleensa. Näitä kuviaki olen varmaan tuijottanut jo pienen iäisyyden. 
 Oletko sinä pelannut shakkia joskus? Mitäs tykkäät vaaleansinisistä kynsistä?
post signature

8 kommenttia:

 1. Itse en ole mikään šakkimestari, mutta jonkun verran on tulllut ajan kuluksi aikoinaan pelattua. Peli ei minun silmään vaikuttaisi olevan (vielä) äärimmäisen strategisessa vaiheessa, ja siirtojen onnistuminen riippuu Sinun vahvuuksista ja heikkouksista, sekä tietysti hyvin paljon vastuksesta. Seuraavanlaisia siirtoja itse mahdollisesti tekisin: (sillä oletuksella tosiaan, että olet valkoinen)

  Vaihtoehto 1. Kaivaisin tornin kulmasta, ja lähtisin sillä yrittämään syödä kunkkua. Näyttää mustalla kurkolla olevan vähän huono suojaus enää tässä vaiheessa, uskoisin sinun pääsevän helpolla, jos saisit narrattua yhden sotilaan siitä edestä pois.

  Vaihtoehto 2. Pitäisin lähetit ja kuningataren kuninkaan lähellä, pyrkisin sotilailla syömään vastapuolen nappuloita, ja kun vastapuoli tulisi liian lähelle, niin kuningatar laitettaisiin töihin.

  Vaihtoehto 3. Kuningattarella voisi alkaa syödä turhia mustia sotilaita, kuitenkin yleistä tarkkaavaisuutta noudattaen. Kingitär on liian arvokas tuossa vaiheessa peliä menetettäväksi.

  Itse en näe juurikaan suuria hyötyjä siirrossa, jonka haluaisit tehdä. Lähetti on aika rajallinen nappula, hyödyntäisin sitä vasta kun on pakko. Niin, ja varo tietysti tuota mustaa ratsua, ne osaavat olla petollisia! Ei saa syyttää jos kuuntelee näitä neuvoja, toimivuudesta ei ole mitään käytännön tason kokemusta, eikä varsinkaan takeita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos ihan hirmuisen paljon! :) Tästähän sai vaikka mitä ideoita jatkoon. Kuulostaa todella toimivilta strategioilta. Juu, ei hätää. ;) Olen varautunut siihen, että melko mahdotonta voittaa elämänsä ekaa oikeaa shakkipeliä. Varsinkin, kun vastapuoli on paljon kokeneempi. Mutta yrittänyttä ei laiteta. ;) Onhan tämä tosi mielenkiintoista pohtia, miten edetä. Kiitos, kun kommentoit ja jaoit vinkkejä! Juu, enpä taidakaan tehdä miettimääni siirtoa. Olisi kyllä hauska keksiä joku tosi ovela ennen näkemätön strategia, ja höynäyttää vastapuolta, mutta taidan olla aika onneton (ainakin vielä tässä vaiheessa) sellaisten keksimiseen. :P

   Poista
 2. Shakkiin en puutu :) mutta suloisen värinen oikea Frozen lakka. <3 Joulu on jo ovella. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, juuh. ;) On, tämä on kyllä todella suloinen lakka! :) Niin on, joulu on ihan kohta! :D Vaikka harmi tavallaan, että sitten päättyy samalla tämä kalenteri. :/ Tätä on ollut tosi kiva tehdä! :)

   Poista
 3. Shakista en minäkään ymmärrä tuon taivaallista, mutta kynnet on kauniit! Minultakin löytyy hempeä laventelinsininen lakka ja toinen, enemmän perussininen (vaalea) lakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, ja shakissa ei taida edes olla olemassa sitä aloittelijan tuuria, kuten pokerissa. ;) Mutta näillä mennään. Jos ei pelaa, ei voi koskaan oppia. :P Varmasti kauniita nuo siunkin lakat, laitahan joskus kuvia/postaus. :) Minä tykkään sinisistä lakoista. :)

   Poista
 4. Minkä takia suomalainen mies ei kelvannut? Oletko nyt jotenkin "hienompi" ihminen kun löytyy se ulkomaalainen mies?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani, ettet ole kokenut/löytänyt aitoa rakkautta. Katsos, kun rakkaus ei katso kansalaisuutta, ihonväriä tai muita ulkoisia seikkoja. ;) Muuten, ihmisen hienous ei ole riippuvainen kumppanista. Voin olla hieno (ei hienompi tai parempi kuin muutkaan) ihminen, muttei se riipu miehestä. ;)Se hienous riippuu täysin itsestä. :) Mukavaa päivän jatkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)