sunnuntai 6. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERIN 6. LUUKKU

Tänään ei ole mikä tahansa päivä, vaan Suomen itsenäisyyspäivä. Suomen omat synttärit. Se on juhlistamisen arvoinen asia ja jokainen tehköön sen tyylillään.

Ulkomailla asuessa ulkosuomalaisena sitä on oppinut näkemään asioita isommalla mittakaavalla. Erilaisuuksia, jotka tekevät Suomesta Suomen. Suomi on loppujen lopuksi tosi hyvä paikka olla ja elää. On rauha maassa. Hyvä yhteiskunnan tukiverkosto. Ensiluokkainen koulutussysteemi. Jokaisella on mahdollisuus opiskella. On yltäkylläisyyttä. Ruokaa. Kaikilla on katto pään päällä. Kaikilla on samat mahdollisuudet toteuttaa itseään. 

Asiat ovat jopa niin hyvin, että välillä ajattelen, että tajuavatkohan suomalaiset itsekään, miten himputin onnekkaita ovat? Silti monet valittaa. Valitusta olen saanut kuulla ihan tarpeeksi. Siitä ei ole mitään hyötyä. Monet valittaa, mutta silti eivät ole itse valmiita tekemään mitään asian eteen. On tärkeää keskittyä niihin hyviin asioihin ja luoda positiivisuuden ilmapiiri. Olla kiitollisia siitä, etttä on rauha, ei tarvitse pelätä ja että on ruokaa. Katto. Ne perusjutut. 

Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi kynsissänikin näkyy sininen teema. Tummansininen on rohkea väri, mutta kerran vuodessakos sitä. Lakan värissä tykkään huomioida tällaiset teemat, kun muuten yleensä suosin neutraaleja sävyjä, jotka käyvät paremmin vaatteiden kanssa. 
 
Ei ole varmasti ensimmäinen kerta täällä, kun esittelen tummansiniset kynnet itsenäisyyspäivänä. Tästä on ehkä tullut tavallaan perinne. Eikä ole myöskään mikään uusi juttu, että näin juhlan kunniaksi laitan päälle kimallelakkaa. Se antaa viimeisen sipaisun juhlakynsilleni. 
Kynsissä on taas käytetty Kikon kynsilakkaa, sävy 335. Se on juuri täydellinen tummansininen väri. Kuvassa se näyttää kirkkaamman siniseltä, mutta oikeasti se on vielä tummemmansininen. En nyt vain saanut väriä kohdalleen. Kimalle ei taasen näy juuri ollenkaan kuvista, vaikka kyllä sitä kynsissä on ja paljaalla silmällä katsoettaessa näyttää kauniilta pilkahdukselta. 

Kimallelakka on myös samaa merkkiä kuin sininen lakka, nro on vain eri eli 228. Voin lämpimästi suositella kimallelakkaa jokaiselle naiselle. Mahtava lakka, jolla saa kimalletta ja säihkyä kaiken värisiin kynsiin. Tällaisista monipuolisista tuotteista tykkään.

Tänään siis näillä eväin. Linnan juhlia en ole nähnyt vuosiin ja tänäkin vuonna ne menivät salakavalasti ohi. Jospa ensi vuonna sitten...

Hyvää itsenäisyyspäivää!
post signature

4 kommenttia:

 1. Ja hyvää perustuslainpäivää sinne!

  VastaaPoista
 2. Hienot suomihenkiset lakat <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tummansininen on kyllä muutenkin kaunis väri. :) Kiitos ja siulle myös mukavaa alkanutta viikkoa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)