tiistai 9. elokuuta 2022

KESÄKUULUMISIA JA SATTUMIA

Tulin täksi kesäksi Suomeen ja minulle on sattunut paljon kaikenlaista. Ajattelin kirjoittaa hieman kuulumisia ylös ja millaisia sattumia eteen on tullut. En sinällään usko sattumiin, vaan että kaikella on jokin tarkoitus.

1. Paluu vanhaan työpaikkaan

Palasin kuukaudeksi vanhaan kesätyöpaikkaani kotikonnuilleni Suomeen. Melkoinen sattuma, että entinen työpaikkani kaipasi työntekijää vain heinäkuuksi. 

Hain viime keväänä paikkaa, koska yrittäjänä en ehkä voisi sitoutua pidempään työpätkään. Yksi kuukausi olisi kuitenkin helposti järjestettävissä.

Toisekseen en olisi hakenut, jos minulla olisi Teneriffalla vakituisempi kämppä ja se koira. Koiranomistajana en voisi lähteä pitkille reissuille ja vain ”kadota” kuukausiksi. Nyt minulla ei ollut kumpaakaan viime tammikuussa sattuneen surullisenkuuluisan lutikkaepisodin myötä.

Se mahdollisti minulle sen, että pääsin Suomeen näin pitkäksi aikaa nauttimaan Suomen kesästä ja tekemään töitä.

Töiden aloitus oli kommelluksia täynnä. En voi uskoa, että heti ensimmäisenä päivänä kassa- ja korttimaksujärjestelmään tuli maailmanlaajuinen vikatila. Näyttelyn vitriini meni rikki mystisesti yön aikana. 

Lisäksi jokin trombi pyyhälsi kotini lähettyvillä ja kaatoi puita tielle. Kiva yllätys työpäivän jälkeen, kun tiellä on puu. Onneksi nämä eivät sentään sattuneet samana päivänä.

2. Mielenkiintoisia ihmisiä

Kesätyöni kautta tapaan paljon ihmisiä. Heidän joukostaan löytyi samanhenkisiä ihmisiä. Yksi näistä uusista tuttavuuksista oli pianoartisti. Mielenkiintoinen tuttavuus, koska olemme hyvin samanhenkisiä ihmisiä.

Tässä tuttavuudessa erikoista oli se, että näimme muutaman kerran töiden ulkopuolella. En yleensä ikinä näe vapaa-ajalla ketään töiden kautta tutuksi tulleita ihmisiä, mutta nyt tuli tilaisuus. On aina hauska tutustua uusiin ihmisiin ja varsinkin tällaisiin henkisiin ihmisiin, jotka tekevät sitä, mitä rakastavat. 

Toinen töiden kautta tullut sattuma oli se, kun törmäsin erään suomalaisen Teneriffan ystäväni sukulaisiin! 

3. Mukavia kesämuistoja

Kävin vanhempieni kanssa lakassa. Saimme saaliiksi melkein sankollisen lakkaa. Tällainen on harvinaista, sillä emme yleensä tee mitään yhdessä.

Olin myös pianokonsertissa äitini kanssa ja nautimme tuon kyseisen pianotaiteilijan esityksestä. Lahjakas kaveri! Hän soitti toivekappaleeni. 

Matkustin toiselle paikkakunnalle, jonne pääsin lapsuudenystäväni kyydillä. Siellä minua odotti Teneriffalta tullut ystäväni, jonka vanhemmilla on siellä mökki. Sattuipas niin, että tämä lapsuudenystäväni asuu aivan ystävieni vanhempien mökin lähellä. Uskomatonta!

Mökillä saunoimme, uimme, veneilimme ja retkeilimme. Pääsinpä jopa soutelemaan, ensimmäistä kertaa ikinä. 

Teneriffan ystäväni tuli myös minun kotipaikkakunnalleni. Olimme kuin turistit konsanaan. Kävimme parissa tapahtumassa ja myös 6,5 km haikkiretkellä.

Piipahdimme ihanassa maatilalla sijaitsevassa kesäkahvilassa.

Pyöräepisodi

Pyöräretkellä pyörän kumista lähtivät ilmat. Sattumalta entinen koulukaverini, joka normaalisti asuu Yhdysvalloissa, tuli paikalle vaimonsa kanssa ja häneltä sain apua. Hän ystävällisesti vei minut ja pyöräni huoltoliikkeeseen. Vain huomataksemme, että se oli kiinni.

Seuraavaksi hän vei minut toiseen liikkeeseen, josta olin pyöräni itse asiassa ostanut joitakin vuosia sitten. Siellä asiani edistyi sen verran, että sain ostetuksi renkaan ja sisäkumin.

Enää pitäisi vain saada kumi vaihdetuksi. Minut ohjattiin autotarvikeliikkeeseen. Koulukaverini vielä kysyi, tarvitsenko kyytiä. Huikkasin liikkeen olevan niin lähellä, että voin mennä kävellen. Kiitin vuolaasti jo saamastani avusta.

Kävelin sitten rengas kaulassa liikkeeseen. Siellä ei ollut ketään, kuka olisi voinut minulle vaihtaa sen. Jouduin soittamaan kotijoukot apuun.

Myöhemmin pyörän rengas saatiin vaihdettua kotona, kun serkkuni ja hänen poikansa karauttivat apuun.

Henkisellä polulla

Olen myös edistynyt omalla henkisellä polullani tehden sisäistä työtä. Eräs tuttavan poika aistii energioita ja juttelin hänen kanssaan melkein toista tuntia puhelimessa käsitellen näitä asioita. Sain valtavasti apua omalle polulleni.

Esimerkiksi edesmennyt mummoni halusi välittää minulle viestiä. Sain myös tietää, että olen ollut edellisessä elämässäni kirjoittaja, jolla jäivät kirjoitukset kesken haaksirikon vuoksi. Tähän liittyen teimme visualisoinnin, jotta voin jättää tuon kyseisen elämän taakseni.

Mainittakoon vielä, että tämä tuttavan poika ei usko edellisiin elämiin, ei horoskooppeihin ja muutenkin on ollut hyvin skeptinen kaikkia henkimaailman juttuja kohtaan... 

Varmaan kiva sitten huomata, että on tällaisia kykyjä. Hän aisti niin vahvasti minun menneen elämäni, että hänen oli siitä pakko sanoa, vaikka ei niihin itse uskokaan.  

Loppukesän suunnitelmat

Vielä on kesää jäljellä ja tapahtumia tulossa. Aion osallistua kolmeen tapahtumaan ja nauttia lomaviikostani. Ensi viikolla palaan normaaliin työrytmiini. Teneriffalle lennän elokuun lopussa ja minua odottavat uudet seikkailut.

Aluksi olen ainakin yhden kuukauden koiranhoitajana. Ja sitten… saa nähdä, minne tuuli minut kuljettaa!

Miten sinun kesäsi on mennyt?

post signature

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta ja sattumusrikkaalta kesältä! Onneksi kuitenkin suht positiivisia / harmittomia sattumuksia kaikki. Ja että sait työtkin järjestymään noin sopivasti.

    Mä olen reissanut etelä-Suomea ristiin rastiin ja kilometrejä on tullut... jaa, enpäs sanokaan! ;) Mutta juu, luontomatkaillen voisi todeta yhdellä sanalla mun lomani menneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Ja ihan kaikkia sattumuksia ei tähän tullut laitettua. ;) Mutta tuossapa ne tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat. Tuntuu, että koko elämä on yhtä sattumaa. Joo, todella upeasti järjestyi kesätyöpaikka-asiat. Olen niin kiitollinen.

      Sinulla on ollut kyllä upea loma ja juuri arvuuttelinkin, miten paljon noita kilometrejä on mahtanut kertyäkään. Näillä bensanhinnoilla varsinkin. Mutta luonto on sellainen paikka, johon ei vaan kyllästy. Hienoa, että olet voinut lomailla luonnon helmassa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)