Ja hienostihan se onnistui! Yli odotusten! Jos minä onnistuin tässä, niin kuka vain onnistuu myös. ;)
Itse asiaan. Tästä tulee 4 pientä tai 2 vähän suurempaa annosta. Minä tein tämän kaksinkertaisena
ja se oli juuri passeli neljälle hengelle.
Tarvitset…
2 dl kuohukermaa
½ dl maitoa
½ dl sokeria
½ vaniljatankoa
pala sitruunan
kuorta
3 keltuaista
kuorrutusta
varten n.1,5 tl sokeria per kulho
Valmistus…
- Laita uuni
kuumenemaan 150ºC.
- Mittaa kerma,
maito ja sokeri kattilaan. Voit laittaa jo lämmön päälle.
- Halkaise
vaniljatangon puolikas, raaputa siemenet kattilaan kerman, maidon ja sokerin
sekaan ja lopuksi vaniljatangon puolikkaat mukaan samaan kattilaan.
- Pese sitruuna
huolella ja leikkaa perunankuorintaveitsellä pala kuorta. Laita kuorenpalanen
kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa.
- Vatkaa
keltuaisia kunnes rakenne rikkoutuu.
- Poista kermamaidosta
vaniljatanko ja sitruunankuori.
- Kaada kuuma
seos munien joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Jaa seos
uuninkestäviin kulhoihin. Miulla ei ollut uunipannua, joten laitoin kulhot
vuokaan, kiehautin veden ja kaadoin sen vuokaan kulhojen puoliväliin saakka.
- Laita creme
brulee uuniin, alimmalle tasolle ja lämpöä se 150ºC n.60min. Vanukas on
valmista, kun se on hyytynyt. Miulta meni 45 tai 50 min.
- Anna creme
bruleen jäähtyä ja laita sitten säilöön jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Juuri ennen
tarjoilua täytyy polttaa sokeri joko asiaankuuluvalla työvempaimella tai
uunissa, kuten minä tein. Mittasin kuhunkin kulhoon sokerin, jonka sirottelin
tasaisesti kauttaaltaan. Laitoin jopa hieman vähemmän sokeria kuin mitä ohjeessa
oli, vajaa teelusikallinen per kulho. Pistin uunin täysille ja grilliohjelman,
joka paahtaa, muttei kypsennä.
Laitoin kulhot mahdollisimman ylös lähelle
lämpövastuksia. Neljä kulhoa ei mahtunut, mutta kaksi kerrallaan onnistui.
Uunin luukku oli hieman auki ja vahdin koko ajan, ettei sokeri pala.
Lopputuloksena
syntyi taivaallinen jälkiruoka. Niin hyvää! Pinta oli ihanan rapsakkaa ja
sisältä pehmoista, täyteläistä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä
herkkua!
Oi namia, rakastan creme bruleeta! Pakko varmaan kokeilla tässä joku päivä, hyvältä näyttää! :)
VastaaPoistaOi, mahtavaa kuulla ja kokeile ihmeessä! :) Kiitos! Hyvää uutta vuotta! :)
PoistaHyvältä näyttää
VastaaPoistaKiitos! Onneksi myös maku oli yhtä hyvä. ;) Hyvää päivän jatkoa! :)
Poista