torstai 2. tammikuuta 2014

VUOSI VAIHTUI

Meillä vietettiin uutta vuotta kera  hyvän ruuan ja sihijuomien. Vuosi vaihtui kuin varkain mukavassa seurassa. Keskiyöllä vuoden vaihtuessa otimme 12 viinirypälettä, kuten täällä Espanjassa on tapana ja kilisytimme laseja toivottaen samalla hyvää uutta vuotta ja chin chin.
Kännykkä piippasi lukuisista toivotuksista. Sain ystävältäni viestin, joka on niin koskettava, että haluan laittaa sen tähän. Tämä on kiertoviesti, mutta kuka ikinä sen onkaan alunperin kirjoittanut, niin hyvin on oivaltanut.

"Elämä on kuin juna -asemineen, raiteen vaihtoineen ja onnettomuuksineen! Syntyessä nousemme junaan ja löydämme vanhempamme ja luulemme, että he matkustavat aina vierellämme. Mutta jollain asemalle he poistuvat ja jättävät meidät yksin matkan varrelle. Samalla tavoin junaan nousee muita, jotka ovat merkityksellisiä; sisaruksemme, ystävämme ja lapsemme ja aina elämämme suureen rakkauteen asti. Monet poistuvat ja jättävät jälkeensä tyhjän paikan… Jotkut viipyvät vain hetken niin, ettemme edes tajua heidän läsnäoloaan! 

Tämä matka tulee olemaan täynnä iloa, surua, toiveita, unelmia ja hyvästejä. Avain menestykseen on olla hyvissä väleissä kaikkien matkustajien kanssa ja näyttää itsestämme paras puolemme. Suuri mysteeri kaikille on, ettemme tiedä, millä asemalla poistumme. Sen vuoksi meidän täytyy elää parhaalla mahdollisella tavalla, rakastaa, antaa anteeksi ja antaa parastamme. Siten, kun tulee lähdön hetki ja istuinpaikkamme jää tyhjäksi, jätämme hyviä muistoja niille, jotka jatkavat matkaansa elämän junassa!

Kiitos, että olet yksi niistä matkustajista elämäni junassa ja joka on VIP. Onnellista Uutta Vuotta 2014!"

Eilen oli vuoden ensimmäinen päivä, jota juhlistettiin hienolla ruoalla. Menuna oli se, josta kirjoitin aikaisemmassa postauksessa ja oli todella toimiva. Yksin ei tarvinnut häärätä keittiössä, vaan ruokien valmistus jaettiin. Tein tomaatti-vuohenjuustokeiton ja alkupalat, joiden lisäksi viimeistelin jälkiruoan, jonka olin tehnyt päivää aikaisemmin. Todella hienosti onnistuivat omalta osalta ja pääruoka oli hyvää myös, ja jos ja kun joskus testaan itse espanjalaista pääruoan reseptiä, niin laittanen sen myös tänne.
Alkupaloja.
Creme brulee, onnistui hienosti. Pinta oli ihanan rapea ja sisältä pehmeän täyteläistä.
Vuoteen 2013 mahtui kaikkea niin hyvässä ja pahassa. Päällimmäisenä mielessä on ne hyvät asiat, joten ihan huono vuosi se ei voinut olla. Toki sattui asioita, joita ei olisi toivonut omalle kohdalle, mutta olen kiitollinen voidessani vastaanottaa uuden vuoden terveenä ja rakkaiden ihmisten ympäröimänä.

Mennyttä vuotta muistelen lämmöllä. Etenkin niitä ihania matkoja, jotka vieläkin saavat hymyn kareilmaan ja innostavat haaveilemaan uusista matkoista. Reissukuumetta ei helpota yhtään Australiassa matkaavan kaverini kuulumiset. ;) Minäkin haluaisin! 

Seuraavan matkani haluaisin tehdä Skotlantiin tai Kuubaan, mutta aika näyttää, minne sitä lopulta pääsee. Mennyt vuosi oli myös ammatillisessa mielessä hieno, kun sarjakuvani ilmestyi valtakunnallisessa lehdessä. Se tuntui niin epätodelliselta, uskomattomalta. Jonkin aikaa olin niin onnellinen ja iloinen, mutta sitten se ei tuntunut enää miltään. Se tuntui ihan normaalilta ja toisaalta sarjakuvat ei enää innostaneet samalla tavalla. 

Loppuvuodesta olen pitänyt taukoa niiden teosta, koska miulle sarjakuvien luominen ei saa olla pakkopullaa ja hyvin usein se kulkee käsi kädessä inspiraation kanssa. Nyt, kun uusi vuosi on alkanut, niin tuntuu, että olen valmis jatkamaan siitä mihin jäin. 

2013 piti sisällään mm. seuraavia asioita...
- työntekoa
- elokuvia ja sarjoja, ihastuin Game of thrones -sarjaan
- matka Venäjälle omalla autolla, joka oli melkein yhtä vanha kuin mie. Nyt tuo auto on romuna, kun se vietiin autojen hautuumaalle
- hameen teon alusta loppuun itse
- matka Unkariin ja Kroatiaan
- reissu PortAventura-huvipuistoon
- ystävien tapaamisia Suomessa ja Espanjassa

En tiedä, mitä uusi vuosi tuo tullessaan, mutta en malttaisi olla ottamatta selvää! Ainakin kuntoilu kuntosalilla jatkuu. Suurempia tuloksia ei ole tullut, mutta kun liikkuu, niin tulee parempi mieli ja piristyy korvien välistä. Aika hyvin sekin.

Tervetuloa vuosi 2014 ja hyvää uutta vuotta!
post signature

6 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta sinullekin! Kivoissa ja herkullisissa merkeissä selvästi vaihtui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar! :) Hyvää uutta vuotta 2014! Herkullista oli kaikki tyynni. :)

   Poista
 2. Ihana tuo juna-aforismi! Ja kyllä on herkullisen näköinen creme brulee! Hyvää uutta / alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on niin ihana, kiva kun sieki tykkäät! Creme bruleen reseptin laitan kohtapuoliin tänne, niin hyvää se oli, että pakko jakaa. :) Kiitos, ja siulle myös hyvää uutta vuotta! :)

   Poista
 3. Olipas tosiaan koskettava tuo ystävältäsi saama viesti! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun luin sen ekaa kertaa (vieläpä espanjaksi), niin se tosiaan pysäytti. Hyvä, ettei kylmän väreet kulkeneet selkää pitkin. ;) Kiitos, samoin siullekin hyvää uutta vuotta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)