lauantai 24. syyskuuta 2016

LEFFAT JA SARJAT –KUUKAUSIKATSAUS

Apua, olen näköjään viimeksi kirjoittanut leffa-ja sarjakatsausta elokuun 11. päivä ja viimeisin postaukseni on päivätty 12.8. Hupsista! Tosin pitempään blogiani lukeneet tietänevät, että yleensä tässä vaiheessa vuotta minusta ei kuulu mitään. Olen ollut lomalla. Ihan oikealla lomalla, jossa olen saanut vaan olla.

Siinä sivussa tuli sitten pidettyä taukoa myös bloggailusta. Pahoittelut blogihiljaisuudesta! Nyt on taas kiirus saada blogikin päivittymään ajan tasalle siltä osin ja jatkaa bloggailua. Paljon on kerrottavaa matkoista ja uusista tuulista… Tätä kirjoittaessa olen muuten jo Espanjassa.
 
Aloitetaan sillä tutulla ja turvallisella, eli sukelletaan elokuvien ja sarjojen maailmaan. Normaalisti olen tehnyt näitä katsauksia viikottain, mutta nytpä tuleekin rytinällä koko kuukauden katsomiset!

Kaikenlaista on tullut katsottua, elokuvia ja sarjoja. 

Kaikista tämän kuukauden sisällä näkemistäni jutuista haluan nostaa esille Stranger things –sarjan. En ole aikoihin nähnyt näin hyvää sarjaa! 
Kaikki tämän postauksen kuvat on lainattu netistä.
Stranger things on 80-lukuun sijoittuva yhdysvaltalainen jännitystieteissarja ja se on Dufferin veljesten käsialaa. Se on ilmiselvästi saanut vaikutteita ET:stä, Silent Hillistä, Star Warsista ja jopa Freddy Kruegerista Painajainen Elm Streetillä -leffasta. 

Pahimmassa tapauksessa sarja olisikin voinut olla totaalinen katastrofi… Siitä kuitenkin tuli hitti heti ilmestyessään. Enkä yhtään ihmettele. Se imaisee heti kättelyssä omaan aikaansa, 80-lukuun. Normaalisti en niin välitä 80-luvusta, eikä ET:kään ollut suuremmin omaan makuuni sopiva. 

Tämä sarja sai minut innostumaan kyseisestä aikakaudesta, sillä niin hyvin se on lavastettu. Lavastus on erinomaista tai jopa täydellistä. Kaikki näyttä niin… aidolta. Ihan kuin se olisi oikeasti kuvattu tuolloin.
Ja tarina. Se vie mennessään. Heti, kun yhden jakson saa päätökseen, tekee mieli nähdä toinen. Ja kolmas ja neljäs… Kunnes koko sarja on nähty. Loppujen lopuksi siinä ei montaa jaksoa ole, mutta mitäpä sitä pitkittämään turhilla säädöillä. Jos siis ette ole nähneet tätä sarjaa, niin minulta tulee todella vahva suositus tälle sarjalle! 

Juonesta en halua hiiskua, mutta sen verran paljasta, että pääsette jyvälle. 

Nuori poika katoaa, jolloin hänen äitinsä, veljensä ja kaverinsa tekevät kaikkensa löytääkseen hänet. 
Seuraavaksi halusin aloittaa River –sarjan. Uudestaan. Emme päässeet ensimmäistä jaksoa pidemmälle. Valitettavasti. River on se sarja, joka tuli muutama vuosi sitten telkkarista Suomessa. Silloin näin muutaman jakson ja sarja jäi kesken.  River on yhdysvaltalainen yliluonnollinen kauhusarja.

Seikkailija Emmet Cole katoaa Amazoneilla. Hänen perheensä ja ystävänsä lähtevät etsintäretkelle.
Televisiosta tuli viime kuussa myös muuta mielenkiintoista; nimittäin Sota ja rauha. BBC:n ikioma sarja, joka perustuu Tolstoin ajattomaan samannimiseen novelliin. 

1800-luvun Venäjä. Sota Napoleonia vastaan. Kolme nuorta keskellä draamaa, rakkautta ja juonitteluja. 

Valitettavasti en ehtinyt nähdä kuin kaksi jaksoa. Joissa eniten ehkä yllätti Gillian Anderson, sillä hänet on totuttu näkemään Dana Scullyna. Harmi, etten nähnyt sarjaa tuota pidemmälle. Yle Areena ei toimi ulkomailla. Sarja jäi sen verran kaihertamaan mieltä, että haluaisin nähdä sen loppuun asti. 

Siinäpä ne sarjat sitten olikin… Elokuvia tuli katsottua oikein urakalla.
Ensin Shrink –tapaus tohtori Carter (v.2009, draama), joka kertoi Hollywood –kuuluisuuksien psykologista, mutta jonka omat asiat ovat huonommalla tolalla kuin asiakkaidensa. **** Erinomainen leffa, jota oli mielenkiintoista katsoa.
Sitten näin Two nice guys (v.2016, toiminta, komedia, rikos), jossa kaksi etsivää tutkii pornotähden itsemurhaa. ** Paikka paikoin tylsä leffa. Muuten ok.
Kolmanneksi The Rezort (v.2015, kauhu), jossa matkataan saarelle, jossa turistit saavat mahdollisuuden tappaa zombeja. **1/2  No joo, tämä oli kieltämättä uutta niiden lukuisten zombie-leffojen rinnalla! Vähän niin kuin Jurassic Park, mutta dinosaurusten sijasta zombeja. Tosin muuten itse leffa ei todellakaan yllä Jurassic Parkin tasolle, ei lähellekään. Sellainen ajanvieteleffa, ihan jees. 
Neljäntenä näin Last of the living –leffan (v.2009, komedia, kauhu). Tarttuva virus muuttaa kaikki sairastuneet raivoisaksi zombeiksi ja ihmiskunnan pelastus riippuu kolmesta kaveruksesta ja heidän kohtaamastaan naisesta.**1/2 Tämä oli jotenkin hauskasti kuvattu zombie-pläjäys. 
Viidentänä leffana Outpost (v.2008, toiminta, kauhu, sci-fi), jossa palkkasotilaille paljastuu pitkään salassa ollut salaisuus hylätystä bunkkerista. **1/2 Tämäkin oli ihan jees leffa. 
Kuudentana leffana näimme Dolan’s Cadillac (v.2009, rikos, trilleri), joka perustuu Stephen Kingin novelliin. Eräs opettaja haluaa kostaa vaimonsa tappajat, jotka ovat mafiaa. **1/2 Ok leffa, mutta loppupuolella jopa puuduttavaa katsottavaa. Ja kumpi onkaan hullumpi… mafioso vai opettaja? Siinä mielin mielenkiintoinen, mutta toisaalta olisin odottanut nerokkaampaa kostoa.
Seitsemäntenä leffana Seven Pounds (v.2008, draama). Siinä Will Smith esittää verovirkailijaa, joka haluaa auttaa seitsemää ihmistä sovittaakseen omat syntinsä. ***1/2 Tämä oli todella hyvä leffa kaikin puolin. Melkoista draamaa tosin. 
Kahdeksantena näimme Pandorum (v. 2009, sci-fi, mysteeri, kauhu), joka sijoittuu tulevaisuuteen. Avaruusalus vie ihmisiä kohti planeettaa, joka on suurella todennäköisyydellä elinkelpoinen. Leffan nimi viittaa kuvitteelliseen avaruusmatkustamisesta aiheutuvaan tautiin, jossa oireina nenäveren vuotoa, sekavuutta ja vainoharhaisuutta. ****
 Yhdeksäntenä leffana näimme tositapahtumiin perustuvan Big Eyes -leffan (v.2014, elämäkerrallinen draama), joka kertoo Margaret Keanen naistaiteilijan tarinan miesten maailmassa. ***

Siinäpä ne oli. Huh. Tulipas paljon asiaa yhteen postaukseen!

Summasummarum. Suosittelen eritoten tuota Stranger things –sarjaa. Leffoista mieleenpainuvimmat olivat Shrink –tapaus tohtori Carter ja Pandorum, joita suosittelisin eniten kaikista näistä näkemistäni leffoista.

Mitä sarjoja ja leffoja sinä olet katsonut viime aikoina? Onko Stranger things –sarja tuttu?
  post signature

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla taas sinusta!

    Mä olen katsonut paljon "vanhojakin" leffoja, mutta ekaa kertaa katsoin mm. Evening, Pitch Perfect 2 ja Biscuit Eater. Tuo viimeinen on ihana 60-70-luvun (?) perhe-elokuva. Ei ehkä leffakriitikon silmään kummoinen, mutta ihanan "aito ja viaton". Olen myös jatkanut Hart of Dixie-sarjaa eteenpäin.

    Töissä puhuivat tuosta Sota ja Rauha - sarjasta; yksi tykkäsi, toista häiritsi englannin kieli ja muista sarjoista "liian" tutut näyttelijät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin! :) Pitääpä käyä siunki blogia lukemassa enemmän. Nyt olen vähän tippunut kärryiltä muiden blogeista. :P

      Noi leffat ei taas kuulosta heti tutulta, ilman tarkempaa googlailua, mutta täytyy laittaa korvan taakse! :)

      Joo, siis voin niin kuvitella, että varmasti häritsee, et on enkuks... Etenkin, jos on lukenut kirjan. Itse kieltämättä hätkähdin, kun näin tuon Gillianin ja kaksi muutakin näyttelijää ovat tuttuja, mutta toisaalta ei se nyt niin häirinnyt. Itse en oo lukenu kirjaa, niin miulla ei ole minkäänlaista vertailupohjaa tai ennakko-odotuksia. Se kai ehkä vaikutti, sillä parin ekan jakson perusteella vaikutti lupaavalta. Aineksia ois vaikka millaiseen tarinaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)