torstai 21. maaliskuuta 2019

PÄIVÄN PIRISTYS: PASKAMYRSKYN MAKSAT SINÄ

Paskamyrsky. Mikä ihana sana. En voinut vastustaa sen käyttämistä otsikossa.

Kyllä suomalaiset osaa. Varsinkin, mitä tulee keksimiseen, niin siinä olemme kuuminta hottia. Vain suomalaiset osaavat keksiä noin innovatiivisia sanoja. Ei ainakaan Espanjassa tulisi kuuloonkaan näin ”mielenkiintoiset” sanat. Mutta suomalaisethan ovatkin keksijäkansaa. Ja siitä minä tykkään. Voi vaikka vetäistä hatusta uusia sanoja…

Ainakin meillä Pohjois-Karjalassa sanoilla leikittely, jopa tietynlainen runollisuus on verissä. Viljelemme paljon myös huumoria. Pohjoiskarjalaiset ovat ihanan lupsakoita.

Tämä paskamyrsky on myllertänyt mielessäni jo pidemmän aikaa.

Nyt läväytän tähän kuvan näystä, johon olen törmännyt Santa Cruzissa. Joka kerta se saa hymyn huulille. Ekan kerran näin tämän ollessani matkalla Teneriffalla. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Puhun nyt siis Teneriffasta, tietenkin. Teneriffa vei mennessään ja täällä ollaan.
Jollain tavalla koen tietynlaista yhteyttä tähän saareen ja sen ihmisiin. Katsokaa nyt vaikka tätä kakkaa. Eikös se ole aika sympaattinen pökäle? Vakava asia tuodaan ilmi hauskalla tavalla. Eihän tästä voi kukaan mieltänsä pahoittaa, eihän?

Olihan se aluksi todella shokeeraavaa nähdä, mutta eihän tälle voi kuin nauraa. Kuvassa on siis isokokoinen pökäle, jos se ei vielä ole tullut ilmi. Espanjaksi siinä lukee: Miten suuri minun täytyy olla, jotta ymmärtäisit, että sinun tulee kerätä minut pois?

Lisäksi siinä on hashtag #elmarronlopagastu Suomensin sen vapaasti ja tuosta hashtagista tuli tämän postauksen otsikko.

Espanjassahan on paljon koiria. Koirien kakkapökäleet ovat varmasti siellä Suomessa jokakeväinen puheenaihe. Mutta täällä Teneriffalla, tai ainakin Santa Cruzissa, se näkyy olevan ympärivuotinen. Paitsi, jos kakkaa ei kerää, niin sakko on 1500€. 
Koska huumorin kukka on paras kukka, niin pakkohan tämä on jakaa kanssasi! Olkaatte hyvä. Kakkakikkare. Mr. Shit. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vivi Vinna on puhunut. 

Millaisia ajatuksia jättikokoinen kakka sinussa herättää? Anna runosuonesi kukkia.
post signature 



8 kommenttia:

  1. Saksalaiset on sanojen kuninkaita!! Schweinehund eli sikakoira on hieno eläin;DD Ja esimerkikis vahingonilo on saksalaista perua, siis yhtenä sanana, näin sen jossain nenglanniksi ilmaistuna ja oli piiiitkä lause. Nämä tiedän osaamatta kieltä.
    Tuosta kakkiaisesta (suomalainen lastenlauluhahmo) tulee mieleen jokin leivos tai muu herkku, niitäkin alkanut ilmaantua tuon näköisinä, samoin peniksiä=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, saksa on niin hieno kieli kanssa, että en yhtään ihmettele ja kuulostaa hauskalta sanalta Schweinehund! :D Ja uutta tietoa tämä, että vahingonilo olisi saksalaista perua, mutta kaikki on mahdollista. :) Hahaha, joo niinpä tuleekin. Miulle tuli mieleen suklaapehmis. :'D Joo, Suomessa eikös siellä ollu jotain peniskarkkejakin vai muistelenko omiani? :D Kaikkea sitä keksitäänkin, hihi. Mukavaa viikonloppua! <3

      Poista
  2. Myös espanjaan "saco mierda" olisi hauska suomeksi; "Sä oot kans yks paskasäkki!" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, tuo on aika hyvä! :D En ollut muuten kuullutkaan tuota, tai en ainakaan muista kuulleeni aikaisemmin. Hyvää viikonloppua, Menninkäinen! <3

      Poista
    2. ...jos sekin on taas kanariaa, enkä vaan tiennyt sen olevan kanariaa... :D

      Poista
    3. Voi olla! :D Miulla on ainakin vielä paaaaljon opittavaa kanariasta. :D

      Poista
  3. Minulle tuli paskamyrskystä heti mieleen shitstorm, jota olen kuullut käytettävän jo kauan: https://en.wikipedia.org/wiki/Shitstorm

    Olet oikeassa, että se on moneen tilanteeseen kovin kuvaava, erityisesti tuohon esimerkkiisi! :) Irlannissakin koirankakkojen jättäminen maahan oli rangaistava teko ja uhatut sakot isoja, mutta silti kakkoja oli joka paikassa. Niitä tosiaan oli niin paljon, että eron huomasi Suomeen, vaikka täälläkin on valitettavan paljon ihmisiä, jotka eivät kakkoja poimi. Niin kakkamaisen tyhmää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, voi ei, lainasana. :D Noh, se sopi tähän tekstiin niin hyvin ja onhan noita muita sanoja, jotka suomalaiset ovat keksineet. :)

      Ääh, tosi tyhmää, että niitä kakkoja löytyi sieltä Irlannistakin ja Suomesta. Eihän se olisi niin iso asia korjata jätökset pois, pöh.

      Mukavaa sunnuntaita ja kiitos superisti kommentistasi! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)