sunnuntai 16. elokuuta 2020

9 SYYTÄ, MIKSI KOIRANOMISTAJAT OVAT ERINOMAISIA VUOKRALAISIA

Espanjassa vuokra-asunnon löytäminen koiran tai muun lemmikin kanssa on erittäin haastavaa. Siksi päätin kirjoittaa tämän artikkelin. Minulla ei ole omaa koiraa, mutta kuten kaikki blogiani tietävät, olen eläinrakas ihminen ja hoidan toisten koiria. Esimerkiksi nyt olen asunut useamman kuukauden putkeen koirien kanssa.

Koiranhoitopestini tässä asunnossa on edennyt jo puoleen väliin. Olen alkanut katsoa, minne mennä seuraavaksi. Toiveeni on jatkaa Teneriffalla. Siksi olen vilkuillut vuokrailmoituksia vapaista asunnoista. Suuri osa hinnoista on niin puistattavia, että pyörryttää. Miten tavallinen keskivertokansalainen voisi ikinä maksaa sellaisia summia? 


Teneriffallahan on pitkään – siis vuosia ollut se tilanne, että asuntojen hinnat ovat räjähtäneet käsiin turismin kasvun myötä. Se on ajanut paikalliset ahtaalle, kun heille kohtuuhintaisen asunnon löytyminen on tehnyt tiukkaa.

Ehkäpä korona tuo sellaisen positiivisen asian mukanaan, että tälle kehitykselle tulee stoppi. Ehkäpä asuntojen hinnat viimein kääntyvät laskuun ja turismi vähenisi sen verran, että asuntoja vapautuisi paikallisille.  

Mutta etenkin lemmikkien omistajat ovat ahtaalla. Esimerkiksi ystäväni etsii minun lailla asuntoa, mutta hänellä on myös koira. Kun lähes kaikissa asuntojen vuokrailmoituksissa lukee ”No se aceptan animales”, alkaa toivo hiipua.

Vuokranantajat ajattelevat, että lemmikit ovat perkeleestä ja tuhoavat asunnot maan tasalle. Luonnollisesti he ajattelevat vain sijoitustaan. Mutta miten moni vuokranantaja on pysähtynyt miettimään, että itse asiassa koiranomistajat voivatkin olla niitä parhaimpia vuokralaisia?

Olen vuosien ajan tarkkailut koiranomistajia ja huomannut, että heitä yhdistävät monet piirteet. Sellaiset piirteet, jotka ovat myös vuokranantajille hyödyllisiä.

Miksi koiranomistajat ovat hyviä vuokralaisia?

1. Vastuuntuntoisia

Koiranomistajat ovat vastuuntuntoisia. Jo se kertoo paljon, että on ottanut itselleen lemmikin, joka vaatii hoitoa joka ikinen päivä. He ottavat vastuun koirastaan ja sen tekemisistä.

Annan esimerkkejä elävästä elämästä.

Hoitokoirani puri sohvatyynyn, joten sohvasta tuli entinen. Espanjassa asunnot ovat tavallisesti etukäteen kalustettuja vuokranantajan toimesta. Koiranomistaja ostaa uuden sohvan heti, kun palaa Suomesta takaisin. Hän siis kantaa vastuunsa ja näin vuokranantajalle ei aiheudu vahinkoa. Päinvastoin, hän saa entistä ehomman sohvan tilalle.

Samaan hengenvetoon haluan muistuttaa, että on olemassa tosi kilttejä koiria, jotka eivät taatusti tee mitään, mistä aiheutuisi talonomistajalle harmaita hiuksia. Tästä esimerkkinä edelliset hoitokoirani: kaappeja tai kalusteita ei todellakaan jyrsitty, eikä lattioissa ole naarmuja.

Vastuuntuntoisuus on hyvä piirre. Se tarkoittaa sitä, että vuokrat hoituvat ajallaan ilman ongelmia.   

2. Sydän paikallaan

Koiranomistajilla on sydän paikallaan. He ovat kilttejä ja sydämellisiä ihmisiä. Siksi heidän kanssaan asiat sujuvat jouhevasti ilman suurta draamaa.

Esimerkkejä elävästä elämästä.

Ystäväni adoptoi koiran, joka oli tullut hylätyksi. Espanjassa koirien hylkääminen on valitettavan ”tavallista”. Yhtäkkiä syystä tai toisesta koira vaikkapa jätetään julmasti tien poskeen ja auto katoaa pimeyteen. Onneksi on ystäväni kaltaisia ihmisiä pelastavia enkeleitä, jotka antavat hyvän kodin sitoutuen koiraan sen loppuelämän ajaksi.

3. Empaattisia

Empaattisuus on kyky asettua toisen asemaan. Koiranomistajat ovat hyvin empaattisia ihmisiä, jotka osaavat ajatella myös toisen näkökulmasta.

Empaattisuus on taito, joka on mahdollista oppia. Mielestäni lemmikit tekevät meistä empaattisempia. Enkä taida olla tässä päätelmässäni ihan hakoteillä.

Empaattisuus on taito, jota tarvitaan elämän jokaisella osa-alueella.

Kun tulin Teneriffalle ensimmäisen ja toisen kerran, asuntoasiat järjestyivät ihmeellisesti. Siitä kiitos kuuluu koiranaisille. Kumpikaan koiranainen ei tuntenut minua entuudestaan, mutta olivat silti valmiita ottamaan minut omaan kotiinsa. 

4. Siistejä ja järjestelmällisiä

Koirista lähtee karvaa. Ehkäpä juuri siksi koiranomistajat ovat, jos ei nyt siivoushulluja, kuitenkin tarkkoja siisteydestä. Siivosimme jopa kaksi kertaa viikossa. Lattioille ei myöskään jätetty koskaan mitään, mikä voisi vaikkapa eksyä koiran suuhun.

5. Sitoutumiskykyisiä

Koiran omistajat ovat sitoutumiskykyisiä ihmisiä. Harvemmin koiran omistajat vaihtavat asuntoja kuin sukkia. Pitkäaikainen ja luotettava vuokralainen tuo mielenrauhaa asunnonomistajallekin.

Ystäväni asui vuokra-asunnossaan koiransa kanssa hoitaen kaiken aina ajallaan. Kunnes eräänä päivänä omistaja vaihtui ja vuokra pompsahti useita satoja euroja. Oli muutettava pois.

6. Organisointitaitoisia

Koiran omistajina asioiden organisoiminen sujuu. Siksi muutkin asiat hoituvat elämässä suoraviivaisesti ilman suurempaa säätöä.

7. Kärsivällisiä

Koiranomistajilla on hyvät hermot, sillä koirien kanssa voi sattua ”kaikkea maan ja taivaan väliltä”. Jo pennusta asti koiraa täytyy kouluttaa ja se kysyy hermoja. Pentuna vahinkoja voi tapahtua ja pissiä lorahtaa lattialle.

Hyvin koulutettu koira ei pissi, eikä kaki sisälle. Vahinkoja voi tietysti joskus käydä, jos vaikka ripuli iskee ja omistaja sattuu sillä hetkellä olemaan muualla. Jos näin käy, se tuskin on maailmanloppu asunnon kuntoa ajatellen.

Yksikään hoitokoirani ei ole koskaan pissinyt tai kakkinut sisälle. Nykyisellä hoitokoirallani on ollut ripulia. Se on oksentanut. Yleensä ne on ajoittunut juuri lenkkien aikaan. Joskus jos pakottava hätä on iskenyt, on se osannut mennä terassille, josta minä taas olen siivonnut jäljet heti ne huomattuani.

8. Ongelmanratkaisukykyisiä

Lemmikkien kanssa sattuu ja tapahtuu. Siksi omistajista tulee hyviä ongelmanratkaisijoita. 

9. Terveelliset elämäntavat

Yleensä lemmikkien omistajilla on hyvin terveelliset elämäntavat. Lenkeillä käydään ja ruokaan kiinnitetään huomiota. Lemmikit tutkitusti edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia monin tavoin. Läsnäolollaan ne tuovat iloa ja lohtua ihmisten elämään, mikä tuli todistetuksi karanteeniaikana.

Summasummarum

En väitä, että kaikki koiranomistajat olisivat edellä mainitun kaltaisia. Joukossa on aina mätämunia. Mutta uskon, että 97 % koiran omistajista on juurikin tällaisia huipputyyppejä.

Toivon, ettei ikinä unohdettaisi asioiden inhimillistä puolta ja annettaisiin mahdollisuus myös koiranomistajille löytää koti. Aivan, kuten hekin ovat tarjonneet kodin koirille tai minulle silloin, kun sitä kaikkein eniten olen tarvinnut. 

post signature

2 kommenttia:

 1. Hih... kohta 4... En ole todellakaan mikään siivoaja. Juuri siksi, että kun koirista lähtee karvaa, menee siivoamisesta vähän maku, kun parin tunnin kuluttua nurkissa on taas karvapalloja. Mutta siksi meillä toisaalta on Pepe. Meidän robotti-imuri. Pepe siivoaa, kun mä en viitsi.

  Mutta joo, hyviä pointteja. Minusta voisi vielä ollakin jotenkin ymmärrettävää, että jotkut eivät halua vuokrata koiralliselle (kuten kaikkiin hotelleihinkaan ei voi viedä koiria), mutta jossain vaiheessa näki ilmoituksia "no se aceptan niños" ja se oli jo hiukka outo vaatimus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en minäkään ole mikään siivooja, vaikka tykkään, kun on siistiä. Ja sitä karvaa tosiaan lähtee. Ollapa minullakin robotti-imuri. Olisi tosi kätevä, hihi.

   Onpas outoa tuo, ettei lapsia hyväksytä. Tosin minultakin vuokranantaja, jolta tiedustelin kämppää, kyseli onko lapsia. Vähän ihmettelin. Saa nähdä, järjestyykö kämppä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)