perjantai 26. helmikuuta 2021

MATKUSTIN LAS VEGASIIN

Elvis Presleyn "Viva Las vegas" kaikui korvissa, kun kaahasimme autolla mutkittelevia pikkuteitä. Ympärillä oli aavikkomainen maisema, enkä ollut koskaan nähnyt niin läheltä valtavia tuulivoimaloita.

Hiukset hulmusivat tuulesta auton ikkunan auki ollessa. Aurinko paistoi täydeltä terältä. Se päivä oli täydellinen vaeltamiseen. Maisema alkoi muuttua aina vain metsäisemmäksi, mitä pidemmälle (tai korkeammalle) ajoimme. 

Ehdimme bongata vaellusreitin alun tien oikealla puolella juuri ennen kuin saavuimme Las Vegasiin. Kylä vaikutti erittäin rauhalliselta ja vasemmalla piirtyi valkoinen kappeli. 

Kaksi muuta meidän ryhmäläistä tuli juuri sillä hetkellä paikalle ja pystyimme aloittamaan vaelluksen, kerrankin aikataulussa. 

Vaelluksen aikana näimme ”Gran Cañónin”, kaktuksia, kukkia ja upeita maisemia yläilmoista.

Kaiken kruunasi tietenkin hyvä seura, kun siellä yhdessä viipotimme neljän naisen voimin. Meillä oli tosi hauskaa! Parasta oli se, että kaikki meni kerrankin nappiin. 

Ei edes eksytty.

Meille nimittäin aina vaelluksilla käy niin, että joko eksytään tai ei nähdä sitä mitä piti - joskus jopa molemmat. Mutta ei tällä kertaa. Tällä kertaa kaikki oli NIIN täydellistä. 

Retken päätteeksi söimme kylän puistossa omia eväitä. Sen jälkeen alkoi kahvihammasta kolottaa. Kylästä löytyi kyllä ravintola, jossa voi syödä ajanvarauksella. Valitettavasti kahvilapalveluita sieltä ei saanut. 

Niinpä tyydyimme ihastelemaan itse kylää ja sieltä avautuvia maisemia aina merelle saakka.  Sitten hurautimme toiseen kylään kahville.

Emme tietenkään olleet Yhdysvalloissa, vaan Teneriffalla. Uskomatonta, että täältä löytyy sellainen paikka kuin Las Vegas. 

Paras vaellusreitti Teneriffalla
 

Olen tehnyt jonkin verran vaelluksia Teneriffalla ja tämä reitti on tähän mennessä ehdottomasti yksi kaikkein mielenkiintoisimmasta.

Juurikin sen takia, koska kyseessä on niin monipuolinen reitti. On näkemistä, on nousuja ja laskuja. 

Reitin varrelta löytyy historiallisia rakennuksia, vanha kanava, laventelit ja mantelipuut, jotka juuri helmikuussa ovat täydessä loistossaan.

Tämä oli niin upea kokemus, että halusin vinkata tästä. Jos siis tulet Teneriffalle ja haluat olla luonnossa, niin tämä on reitti, joka kannattaa pitää mielessä. Tästä reitistä lisää infoa löytyy täältä.

Reitti on helppo ja ympyrän muotoinen. Se on niin selkeästi merkitty, että jos me tehtiin se eksyttämättä, niin varmasti sinäkin pystyt. Voit aloittaa reitin kummin päin vain, joko kylästä tai tehdä kuten me, aloittaa tien vierestä lähtevältä polulta. 

Eksymisen vaaraa ei ole. 

Kaikki tiet vievät Las Vegasiin. Ja jos vaikka jotain tapahtuisikin, niin muista... Se, mikä tapahtuu Las Vegasissa, pysyy Vegasissa.  

Oletko sinä vaeltanut Teneriffalla?

post signature

2 kommenttia:

  1. Ihanan keväiset maisemat! Meillä GC:llakin on Las Vegas. Nythän voisi kysyä kumpi oli ensin "muna vai kana" - kanarialaiset vai ameriikkalaiset?

    Tämä menee vähän samaan sarjaan kuin se kun äidiltäni kysyttiin aikanaan autokoulussa onko hän ajanut aiemmin autolla ja äitini oli vastannut: "En, vain Porchella..." (tarkoittaen traktoria)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, aurinkoa ja vehreyttä. Täällä on nyt amazing vehreää, kun on satanut tavallista enemmän. Aaah, uskon kyllä, että siellä on Las Vegas ja manner-Espanjassakin taitaa olla. :D

      Hauska tuo äitisi tarina! XD Varmaan autokoulun opella oli hyvä ilme, hih. Mukavaa sunnuntai-iltaa, Menninkäinen!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)