maanantai 2. tammikuuta 2023

JOULU TENERIFFALLA

Tänä vuonna(kaan) en lähtenyt minnekään, vaan pysyin kiltisti Teneriffalla. Odotin melko stressivapaata joulua kivassa seurassa eli ystävieni kanssa. Toteutuiko tämä? KYLLÄ! Odotukseni jopa ylittyivät ja saat kohta tietää, miksi…

Tuttuun tapaan olimme päättäneet viettää joulua ystäväpariskunnan kodissa. Sovimme, että jokainen osallistuu ruokakustannuksiin eli tuo mukanaan ruokaa. Meillä oli menu suunniteltuna. 

Joulumenu

Valikoima eri hummuksia: punajuuri-, papu-, kikherne- ja munakoisohummus

Ilmakuivattu kinkku, chorizo, sisäfilee, iberialainen makkara

Aurinkokuivattu tomaattipatee

Juustolautanen

Kasvispiirakka

Bataattilaatikko

Kvinoasalaatti

Rosmariinilla maustetut uuniperunat

Chili-hunajalohi

Vadelmaraakakakku

Omenapaistos

Joulutorttu

Juomat:

Mehu

Olut

Valko- ja punaviini

Glögi

Vanhojen tuttujen naamojen lisäksi kutsuimme myös kavereita, joita emme ole tunteneet vielä kovin pitkään. Lopulta koossa oli kaikkiaan kymmenkunta henkeä. 

Meitä oli eri kansalaisuuksia – Espanjasta, Italiasta, Skotlannista ja Suomesta. Joulumme Teneriffalla oli siis todella kansainvälinen! Suureksi yllätykseksi sain ystävältäni lahjan, johon en ollut varautunut ollenkaan.

Aloitimme klo 19 maissa, kun toiseksi viimeinen vieras tuli. Minä pidin puhelinta silmällä, sillä luvassa olisi yksi yllätys. Söimme pitkän kaavan mukaan. 

Mistä kansainvälinen poppoo keskustelee illallispöydässä? Ainakin ruoasta, miten tunnemme toisemme ja mitä olemme tehneet yhdessä.

Pian huomasin, että odottamani henkilö oli tulossa. Ja, kun hän oli aivan lähellä, lähdin ulos häntä vastaan. Ei mennyt pitkään, kun hän jo tuli luokseni ja tervehdimme lämpimästi jouluvalojen valaisemalla kadulla.  

Mutta illan päätähti puuttui vielä... Niinpä menimme tämän espanjalaismiehen auton luo. Yhtäkkiä tapahtui jotain uskomatonta ja edessäni oli itse joulupukki!

Kävelin joulupukin kanssa kadulla ja hän kilkatti kelloaan. Astuimme sisään ystäväpariskunnan kotiin ja voi, miten kaikki yllättyivät aivan totaalisesti nähtyään joulupukin! 

Otimme tietenkin kuvia muistoksi. Joulupukki jakoi lahjat. Teemaan sopivasti viiniä ja suklaata. 

Suureksi yllätykseksi joulupukki antoi minulle lahjan. Tätä lahjaa en myöskään ollut odottanut! Sitten joulupukki oli hävinnyt yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

Mutta illan viimeinen vieras, espanjalaismies, olikin äkkiä ilmaantunut keskuuteemme ja tunnelma oli katossa – varsinkin, joulupukin vierailun jälkeen. ;)

Miten sinun joulusi sujui? Oletko viettänyt joulua ulkomailla?

post signature

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tunnelmalliselta monikansalliselta joululta! Ja joulupukki ja kaikki! Mitä muut tykkäsivät joulutortuista ja glögistä?

  Asuessani Kanarialla jaoimme toisen suomalaisen työntekijän kanssa pyhätyöpäivät ja mulla oli aina jouluaatto vapaa ja joulupäivä töitä. Koska mies (silloinen poikaystävä / avomies) oli usein joulun töissä, olin serkun perheen ja tädin kanssa joulua viettämässä.

  Myös elämäni ensikosketus Kanarialle oli espanjalaisen joulun aikaan vuonna 1991, kun matkasimme Gran Canarialle 29. joulukuuta ja palattiin Suomeen loppiasena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oli aivan ihana monikansallinen joulu! Joulutortut ovat aina supersuosittuja. Itse asiassa teimme ne tämä jouluna viikunahillolla (marmelada de higo). Luumuhilloa on hankalampi löytää täältä.

   Glögin teimme punaiseen marjamehuun (Mercadonasta ostettuun) ja maustoin sen inkiväärillä, neilikalla ja kanelilla. Silloin se vastaa melko hyvin glögiä ja on myös alkoholiton. Meillä oli lisäksi yksi pullo valmista glögiä, jota sekoitimme joukkoon.

   Noh, glögi ei ole ollut täällä suuri menestys. Mutta yksi espanjalaisystävätär tykkää siitä ja pyysi, että nyt kun lauantaina nähdään, tuodaan myös glögiä!

   Ihanaa, että siullakin on joulukokemuksia Kanarialta! Ja vieläpä ensikosketus noin pitkä aika sitten. Uskomatonta, miten aika menee! Gran Canariallakin joulu on varmasti todella upea.

   Ihanaa uutta vuotta 2023, Menninkäinen!

   Poista
  2. Tuli vielä glögistä mieleen yksi vuosi, kun matkustimme jouluksi Kanarialle. Saavuimme myöhään ja menimme ekaksi yöksi anoppilaan. Nukuimme pitkään ja kun herätiin anoppi tuumi, että se tuomamme mehu oli hyvää. Mietin hetken, että mikä mehu, kunnes tajusin. Anoppi huomasi kauhistuneen ilmeeni ja säikähti, että eikö sitä olisi saanutkaan juoda. Kysyin oliko hän juonut sitä sellaisenaan ja hän vastasi kyllä. Kerroin, että se on glögitiivistettä, mihin pitää lisätä 4 osaa vettä ja sen jälkeen kuumentaa vaikkapa mikrossa. "Hyvää se oli noinkin!" hän naureskeli iloisesti. :D

   Poista
 2. Hauska tarina! Kiitos, kun jaoit! Ja enpä ole muuten koskaan itse maistanut glögitiivistettä sellaisenaan tai edes kylmänä/huoneenlämpöisenä vedellä lantrattuna.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)