torstai 6. heinäkuuta 2023

KESÄSUUNNITELMIA

Tänä kesänä tulen Suomeen kesän lopussa eli elokuussa. Olen kuukauden Suomessa, joten ehdin nähdä niin kesää kuin syksyäkin ja sitten jatkan takaisin Teneriffalle. 

Tällä kertaa lennän Málagan kautta ja tarkoitukseni on viettää Málagassa pari päivää.

Mietinkin tässä, mitä minun tulee nähdä Málagassa?

ChatGPT antoi vastauksesi, että Málagasta löytyy linnoja, Picasso-museo, katedraali, mielenkiintoisia katuja…

Ehkäpä kiertelen Málagassa, nautin paikallisista herkuista, syön jäätelön (koska kesä ja kuuma) ja käyn kasvitieteellisessä puutarhassa, katedraalissa ja linnoissa. 

Málagan reissu jännittää

Eniten minua jännittää tässä Málagan osuudessa majoituspaikka. En vielä nimittäin tiedä, matkustanko yksin vai kaksin. Olisi ihanaa viettää aikaa Málagassa hyvässä seurassa, mutta työkuvioiden ja muiden syiden vuoksi saattaa olla niinkin, että lähden lopulta reissuun yksin.

Joka tapauksessa haluan pitää oven avoinna sille, että lähdinpä reissuun yksin tai kaksin, majoituspaikka on juuri sopiva. Niinpä etsin kuumeisesti edullista majoitusta, joka olisi samanaikaisesti romanttinen ja viihtyisä.

Näin ollen heivasin monen Airbnb-majoituksen pois… Joko kämppä sijaitsi rauhattomalla alueella, oli kerrossängyt tai asukkaat itse asuivat kämpässä, eikä tullut sellaista fiilistä, että viihtyisin. Myös kaikenlaiset dorm-vaihtoehdot olivat poissuljettuja.

Yksi majoitusvaihtoehto oli aivan uusi Málagassa. Ei yhden yhtä kommenttia, mutta hinta oli todella edullinen ja melko keskustassa. Lopulta päästin tämänkin vaihtoehdon menemään, koska kämppä oli tosi iso (kolme huonetta) ja ajattelin, että se on parempi jollekin toiselle. Toisin sanoen, ehkä jotkut muut tarvitsevat sitä enemmän kuin minä.

Sitten löysin edullisen vaihtoehdon, hostellin ja vakuutuin myös kuvien perusteella. Ainut huono puoli on sijainti, 7 km Málagan keskustasta. Verrattuna moneen muuhun majoituspaikkaan, tämä oli vain hyväksyttävä.

Keskustan hotellit olisivat tulleet maksamaan 200, 300, 400 euroa… Ihan niin paljon en ole valmis maksamaan. Varsinkin, jos lopulta matkustan yksin.  

Toinen juttu, joka jännittää, on saapuminen tähän majoituspaikkaan. Tein varauksen todella nopeasti fiiliksen, sijainnin, kuvien, muutaman kommentin ja hinnan perusteella.

Kun luin kommentteja tarkemmin (varauksen jo tehtyäni), törmäsin outoon asiaan… Joku ei ollut saanut huoneen avaimia, koska ei ollut jotain koodia(?). 

Oli tullut joskus yöllä ja avainten saaminen oli tyssännyt tuohon koodiasiaan. Kaiken kukkuraksi matkustaja ei ollut saanut ketään kiinni ja lopulta ei ollut voinut majoittua kyseisessä paikassa ollenkaan! 

Mietin, että miulla sattuu olemaan juurikin iltalento… Katsotaan, mitä tapahtuu. Pitää visualisoida, että kaikki menee oikein hyvin. 

Olen myös vilkuillut, löytyisikö parempaa majoitusta tämän tilalle. Mutta ei, hinnat ovat todella pilvissä. Eli näköjään olen sitten menossa tähän paikkaan. Pitäkää peukkuja!

Joka tapauksessa on hauska sattuma, että yksi Teneriffan parhaimmista Suomi-ystävistäni matkustaa miehensä ja vauvansa kanssa Málagaan ja sieltä edelleen Suomeen. Meillä on lennot samoina päivinä – joskaan ei samaan aikaan.

Eli aivan yksin minun ei tarvitse onneksi matkustaa!

Suomen matka

Suomen matkaa varten minulla on pitkä lista suunnitelmia. Aion viettää ansaittua kesälomaa.

Suomessa aion ainakin…

• haikata metsässä

• käydä paljon saunassa

• piipahtaa museossa

• osallistua erääseen tapahtumaan

• kerätä sieniä ja marjoja

• pyöräillä

• rullaluistella

• kirjoittaa tv-kässäriä

• viettää aikaa perheen, ystävien ja sukulaisten kanssa

• käydä ravintolassa

Kuvat ovat viime kesältä Suomesta.

Minulla on ajatuksena jopa yöpyä Helsingissä menomatkalla ja tavata ihmisiä, joita en ole tavannut vielä livenä.

Menomatkalla matkustan myös Lappeenrantaan, jossa olen vain pari tuntia. Juuri sopivasti tavatakseni erään henkilön, jota en ole myöskään tavannut koskaan livenä.  

Lappeenrannasta jatkan kotipaikkaani vanhempieni luokse maaseudulle.

Olen innoissani näistä reissuista!

Millaisia lomareissuja sinulla on suunnitelmissa?

post signature

4 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla odotan matkaasi. Me meinattiin nimittäin Kanarialta palatessa lentää Malagan kautta ja olla siellä yksi päivä ja tutustua kaupunkiin. Ei sitten kuitenkaan jaksettu säätää, vaan otettiin lennot Suomeen ilman sen kummempia lisäreissuja.

  Elokuussa voikin olla just kivat lomasäät ja kuulostaa siltä, että kaikkea kivaa onkin sulla jo suunnitteilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla! Hih, miullakin kävi sama ajatus. Siis etten jaksaisi säätää. Ajattelin kuitenkin, että olisi kiva nähdä jokin uusi paikka, kun muita pidempiä matkoja ei ole vielä tiedossa.

   Toivottavasti elokuussa ja vielä syyskuussa olisi kivat säät! Paljon on suunnitelmia ja katsotaan, miten toteutus onnistuu. Eiköhän ihan hyvin, koska eiväthän nuo toisaalta ole mitään isoja juttuja!

   Ihanaa kesän jatkoa sinulle, Menninkäinen!

   Poista
 2. Upeita maisemia. Meillä olisi majoituspaikka etsinnässä jostain päin Suomea. Tarkoitus olisi tehdä vielä jonkinlainen reissu syksyllä. Oli mukava nähdä kuvia. Kiitos jakamisesta. https://www.ranssinkievari.fi/majoituspalvelu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pohjois-Karjalassa on upeita maisemia. Suosittelen Pohjois-Karjalaa ja kauniita kansallispuistoja. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)