perjantai 1. marraskuuta 2013

KERTAKAIKKISEN KAUHISTUTTAVA YÖ

En puhu nyt viime yöstä, jolloin vietettiin Halloweenia, vaan viikko sitten tapahtuneesta. Zaragozassa vietettiin fantasia-ja kauhuelokuvafestivaalia. Viikonlopun ajaksi kauhu, fantasia ja elokuvamaailma saapui Zaragozaan. 

Se oli kuin varaslähtö Halloweeniin. Eritoten minua aihe kiinnosti kovasti, joten hyvin pian löysin itsenikin paikalta ihmettelemästä näyttelyitä ja esityksiä. Kolmipäiväiseen festivaaliin niitä mahtui monia. Saimme nauttia hienosta musiikkiesityksestä, jossa oli kappaleita eri elokuvista.

Paikan päällä oli myös julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Siinä vaiheessa, kun tajusin tuijottavani miulle hyvinkin tutunnäköistä näyttelijätärtä Leticia Doleraa, olivat leukani loksahtaa auki. Ja viimeistään siinä vaiheessa, kun Colin Arthur astui lavalle vastaanottamaan palkinnon tunnustuksena huikeasta työstään, oli äimänkäkenä!

Colin Arthur on mies, alansa huippuosaaja erikoisefektien, omituisten otuksien ja naamioiden takaa. Hänen kättensä jälki näkyy esimerkiksi sellaisissa elokuvissa kuin Conan –Barbaari, Alien, Päättymätön tarina… Hämmästyin, kun hän puhua palpatti suvasti espanjaksi -tosin aksentin huomasi. Colin kertoi, että hänellä on ataljee Madridissa, eli jonkin verran aikaa miekkonen viettää Espanjassakin.
Leticia Dolera on tunnettu mm. Rec3-elokuvasta ja Serranon perheestä. Minulle ennen kaikkea tuttu jälkimmäisestä, koska parhaillaan seuraan sarjaa kahlaten läpi kaikki tuotantokaudet. Ja hänen hahmonsa Ruth on siten tuoreessa muistissa.

Tauolla nappasimme yhteiskuvan muistoksi. Ilta huipentui lyhytelokuvaan ja sen jälkeen näimme vielä Star Trek-elokuvan. 
Sanomattakin lienee selvää, että festivaali oli huikea! Varsinkin, kun en ollut odottanut ihmeempiä. Se koostui niistä elementeistä, joita kuka tahansa elokuvien ystävä arvostaa. 

Festivaali itsessään on vielä kovin nuori ja pienimuotoinen, mutta joka vuosi kasvava. Ja herranjestas, jos ovat jo nyt saaneet itsensä Colin Arthurin ynnä muiden näyttelijöiden paikan päälle, niin kuka tietää, miten isoksi festivaali voikaan kasvaa! Kiitos, oli ilo ja kunnia olla paikalla.
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)