torstai 24. lokakuuta 2013

NÄYTEIKKUNAN TUUNAUSTA HALLOWEENIKSI

Havahduin eilen siihen, että herrajestas, Halloween ja Pyhäinpäivä on jo ovella! Menin viivana kukkakaupalle. Sain toteuttaa näyteikkunan. Miulle näköjään osuu aina Halloween-teema, kuten viimekin vuonna. Ihan siitä syystä, että näinä päivinä espanjalaiset ostavat paljon kukkia ja työn sarkaa on. 

Näyteikkunan rakentaminen on tosi mielenkiintoista puuhaa ja olisin voinut olla vaikka koko päivän ja yön viilailemassa sitä. Jossain vaiheessa on vain todettava, että se on nyt siinä ja huokaistava.

Näyteikkuna syntyi niistä aineksista, mitä meillä oli jo valmiiksi. Nollabudjetilla siis mentiin. Tehtävä oli sitäkin haasteellisempi, koska joitakin koristejuttuja oli jo heitetty pois. Esimerkiksi se viimevuotinen iso koristekurpitsa (puhumattakaan siitä toisesta, aidosta kurpitsasta). Sitä ei enää ollut. Melkein tuli tippa linssiin. 

Eipähän ainakaan tullut kangistuttua vanhoihin kaavoihin. Halusin tehdä näyteikkunasta erilaisen, sellaisen elegantimman kokonaisuuden, jossa olisi vain ripaus Halloweenia. 
Näyteikkunan rakentaminen
Aloitin tuttuun tapaan pohjan rakennuksesta, joka antaisi puitteet kukille. Laitoin siis näyteikkunan ääreen pöydän, joka oli pituudeltaan juuri passeli. Emme löytäneet mustaa kangasta mistään, joten käytin sitten roskasäkkejä(!). Luovuutta parhaimmillaan. ;) Sellaisinaan en niitä kuitenkaan jättänyt, vaan päällystin ne läpikuultavalla, aivan ihastuttavalla hopeakankaalla. Roskasäkit ajoivat asiansa mustana taustana läpikuultavan kankaan alla.

Harmillisesti miulla ei ole kuvia näyteikkunan teosta. Silloin uppoudun ihan täysin omaan hommaani ja ympärillä oleva maailma kameroineen ja muine nykyajan kotkotuksineen katoaa.

Näyteikkunan alkoi rakentua pala palalta. Miulla ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa. Kun olin saanut ensimmäisen tason, asettelin kukat ja kasvit. Sitten huomasin, että pakko tehdä vielä toinen taso. Ja sitten tein vielä sen jälkeen yhden minitason lisää.

Halusin myös valoa, joten otin jouluvalot kehiin. Kukat ja kasvit valikoitui tunnepohjalta eli mikä tuntui parhaimmalta. Sen verran yritin katsoa niiden perään, että olisivat oikean pituisia ja värisiä, olisi ihan oikeita kukkia, mutta myös teko. Jos joku ei tuntunut hyvälle, niin sitten sitä ei laitettu. Kokeilemalla selvittiin. 

Kukkakaupan näyteikkunalla on kuin oma elämänsä. Kukat ja kasvit vaihtuvat. Sain siitä heti hyvän esimerkin. Olin juuri saanut näyteikkunan valmiiksi ja vain tuijotin höpsönä aikaansaannostani. Silloin eräs rouva tuli sisälle kukkakauppaan ja osti näyteikkunassa olleen kukka-asetelman. Seuraavaksi tuli toinen rouva ja varasi itsellensä kukan ja juuri näyteikkunasta. Can’t believe it!
Näin näyteikkuna muuttui...
Lopputulos kyllä miellytti kovin, samaten kukkakaupan täti tykkäsi. Sain myös kehuja asiakkailta, joka sai miulle varmaan kestohymyn päälle, koska heh, tätä kirjoittaessa hymyilen edelleen. 
post signature

6 kommenttia:

 1. Ihanaa luovuutta, ja kaunis somistus! Erityisen mahtava mielestäni on tuo roskasäkki+hopeakangas- yhdistelmä pohjaksi, toimii hienosti. Juuri tuollainen täysin odottamattomien materiaalien yhdistely on nastaa. :) Hieno toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, paljon kiitoksia! :) Miekin yllätyin tuosta roskasäkkien käytöstä, mutta kun lopputulosta katsoo, niin ei uskoisi. :D Vähän jopa naurattaa, mutta eipä ylittynyt budjetti. ;) Näyteikkunan rakentaminen on luovaa puuhaa, mutta tykkäsin joka hetkestä! :) Vaikeinta oli lopettaa! ;)

   Poista
 2. Niin, ja liityinpäs muuten lukijaksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rutkasti tervetuloa ja toivottavasti viihdyt blogini parissa! :)

   Poista
 3. Kaunis ikkuna! Ihailen aina kukkia kaupoissa, mutta kotiin ostan harvoin. Useammin pitäisi ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa, että tykkäät. Kiitos vain. :) Kukkakauppojen näyteikkunoissa on aina niin lämmin ja taianomainen tunnelma, niitä miekin katselen mielelläni. :) Kyllä, ehdottomasi kannattaa ostaa kukkia useammin ja silloin toivottavasti kukkakaupasta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)